Goede en slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Ram


Ben je geboren tussen 21 maart en 20 april, dan is jouw sterrenbeeld Ram. Let dan nu op. Je zult jezelf zeker kunnen herkennen in deze goede en slechte eigenschappen van een Ram ontdekken.  

Beschrijving karaktertype Ram

Het Sterrenbeeld Ram staat voor de ontwikkeling van het zelf. Ze hebben een avontuurlijke instelling en zijn spannend en laten vaak een goede indruk achter. Sommige Rammen zijn impulsief maar als de Ram eenmaal zijn doelen in beeld heeft en weet wat hij wilt, is hij als een jager die zijn prooi altijd zal kunnen behalen vanwege zijn tomeloze energie en inzet

Een Ram is vaak een natuurlijke leider, heeft daar de energie ook voor en is ondernemend, avontuurlijk, snel van begrip, moedig en zelfverzekerd. Leg de Ram die weet wat hij wilt niets in de weg, hij zal het niet accepteren zonder behoorlijk tegen te sputteren.


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat


Algemene eigenschappen en betekenis van het sterrenbeeld Ram

Een Ram is een voorvechter, een pionier. Hij houdt van vrijheid op alle fronten. De wil om te ontdekken en te ervaren maakt dat hij open staat voor nieuwe ideeën, en de Ram heeft daar absoluut de energie voor. Hij is wel een tikkeltje ongeduldig als het niet snel genoeg naar zijn zin gaat.

De leiderschapsrol lijkt hem van nature op het lijf geschreven te staan en als je een Ram als leidinggevende hebt, kan je er op rekenen dat hij ervoor zorgt dat je netjes een eerlijk behandeld wordt. Hij wel veeleisend maar dat komt omdat hij zich zelf ook voor 100% inzet, dus dat verwacht hij ook van jou. Dit geldt zowel voor vriendschappen als voor relaties of werk.

Loop je ergens tegenaan? De Ram zorgt ervoor dat ingewikkelde dingen van de grond komen en heeft de inzet en wilskracht ervoor om het succesvol te laten verlopen.

Een Ram kan wel een echte denker zijn, hij is onafhankelijk maar kan zich verliezen in het perfectioneren van zichzelf op uiterlijk maar ook op innerlijk gebied. Daardoor lijkt het alsof hij egoïstisch is, maar een Ram wil er gewoon alles uithalen wat erin zit. Koppigheid is ook een van de kwaliteiten van de Ram, dit kan goed zijn als het om vasthoudendheid gaat. Als je hem ooit een keer iets hebt aangedaan is het voor de Ram niet gemakkelijk daar over heen te stappen, hij kan lang boos blijven. Over het algemeen is de Ram verbaal behoorlijk sterk en kan zich goed uiten.

Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat



 

Hoe is een Ram in relaties? 

Een Ram houdt van zijn vrijheid maar als je hem eenmaal weet te 'vangen' in zijn hart dan is hij enthousiast, gul, open, spontaan en loyaal. De Ram is levenslustig en heeft wel persoonlijke vrijheid nodig, en het is belangrijk dat de partner dit begrijpt. Hij is een gepassioneerde maar ook veeleisende minnaar. Een Ram houdt van complimenten, zal ze zelf ook met alle liefde geven maar heeft zo af en toe ook wel eens wat tegengas nodig. De Ram is intelligent, vaak verbaal sterk en heeft het nodig een goede gesprekspartner te hebben. Het woord 'uitdaging' is binnen de relatie heel erg belangrijk want met een Ram wordt het leven nooit saai. Verveling, saaiheid en traagheid maakt de Ram kriegel, je kan dan behoorlijk wat weerstand verwachten.
 

Het sterrenbeeld Ram op het werk

Zoals eerder gezegd; een Ram is van nature een geboren leider en heeft vaak goede en vernieuwende ideeën. Als de Ram eenmaal zijn levensdoel heeft gevonden zijn het echte pioniers. Je zult ze veel bij leidinggevende functies terug vinden. Aan de ene kant zijn ze goed in staat om in een team te werken, maar dan wel als leidinggevende graag. Die uitdaging is broodnodig wil je een Ram gemotiveerd houden. Ook kun je veel Rammen terug vinden in de topsport en de beroepen waar veel uitdaging in zit zoals de zeevaart of het leger. Vanwege hun krachtige manier om zichzelf te uiten zijn het ook goede politici maar ook hier geldt dat ze goede leiders zijn maar minder goede volgers, want het uiteindelijke doel van de Ram is de top en niet de middelmaat.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn goede atleten en klimmers, artsen, pioniers (waarbij ze zowel nieuwe ideeën verkennen als onbekende gebieden), soldaten, zeevaarders en piloten, en leiders in de industrie en politiek (het zijn alleen wel onbeholpen volgelingen).
Ook al ben je een echte Ram, toch heb je ook een klein lammetje in je, wat betekent dat je soms je doelen makkelijker kunt bereiken door je gewillig over te geven aan de eisen van een bepaalde sociale situatie, in plaats van dat je je horens verstrikt laat raken in iets wat groter en machtiger is dan jij. Dit talent is natuurlijk nauw verbonden met het vermogen om te begrijpen wanneer je iets kunt veranderen, en wanneer niet. Hier is natuurlijk geduld voor nodig. Het verwerven van geduld zal bovendien je grootste prestatie zijn, evenals in contact komen met je innerlijke zachtheid.
 

De minder goede eigenschappen van de Ram

Ieder sterrenbeeld heeft zo zijn mooie en minder mooie kanten en een Ram kan door zijn ongeduld of roekeloosheid soms eerst doen, om er dan later achter te komen dat het misschien toch niet zo'n handige zet is geweest. Hij kan op anderen behoorlijk zelfverzekerd overkomen en als hij een doel heeft is het lastig zich in te leven in anderen die daar anders over denken. Compromissen sluiten is absoluut een leerpunt voor de Ram want daar is hij niet zo goed in. Zit een Ram met een missie niet in zijn vaarwater want dat zal hij niet vergeten. De Ram daar best lang over blijven mokken. Een ram is in sommige gevallen een ongeleid projectiel en kan dan ook snel geïrriteerd, driftig en ongeduldig zijn.
 

De gezondheidsproblemen van de Ram

Het sterrenbeeld Ram is kwetsbaar voor klachten van het hoofd en de hersenen: hoofdpijnen, migraineaanvallen, zonnesteken, zenuwpijnen en depressie. Aangezien de Ram van extreme sporten of uitdagingen kan houden, kunnen ook lichamelijke verwondingen of ongelukken op de loer liggen, pas daarvoor op. Een Ram kan last hebben van spijsverteringsmoeilijkheden of zenuwaandoeningen.


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat



 

Korte samenvatting karaktereigenschappen en kenmerken van sterrenbeeld Ram

Waardevolle eigenschappen:
• Altijd actief
• Knokker, wil de eerste zijn
• Wil graag uitdagingen aangaan
• Heeft duidelijke doelen om voor te vechten
• Heeft een spontaan karakter

Minder goede eigenschappen:
• Weinig geduld
• Kan slecht fouten toegeven
• Het opzoeken van extremen, is snel verveeld
• Onstuimigheid
• Kan niet goed omgaan met tegenslag

Meer weten over alle sterrenbeelden? Bekijk de goede- en slechte eigenschappen op onze sterrenbeelden pagina.