Goede en slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok


Ben je geboren tussen 22 december t/m 20 januari, dan is jouw sterrenbeeld Steenbok. Let dan nu op. Je zult jezelf zeker kunnen herkennen in deze goede en slechte eigenschappen van een Steenbok ontdekken.  


Beschrijving karaktertype sterrenbeeld Steenbok

Het Sterrenbeeld Steenbok is actief en heeft een ambitieuze geest. Hij heeft de drang naar een betekenisvol leven maar doet dit op een voorzichtige manier. De Steenbok zet zich in voor 100% want hij wilt slagen. Daardoor zijn ze wel een tikkeltje controlerend van aard; alles moet kloppen voor dat ene grootse moment. De Steenbok is gedisciplineerd en kan behoorlijk zwart/wit zijn omdat teveel tinten grijs voor onrust en onzekerheid zorgt.

Een Steenbok kan veranderingen omgaan, maar het duurt wel een tijdje voor ze zich daar echt comfortabel bij voelen. Een Steenbok kan erg grappig en gezellig zijn maar er is soms ook sprake van terughoudendheid.


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat 

Algemene eigenschappen en betekenis van het sterrenbeeld Steenbok

Een Steenbok lijkt streng omdat hij behoorlijk gedisciplineerd is en veel verantwoordelijkheden op zich kan nemen. Hij houdt niet van onvoorziene risico's en zal bijna alles binnen zichzelf, de voor- en nadelen worden goed onderzocht. Het biedt de Steenbok structuur en 'zekerheid' om op deze manier in het leven te staan.

De Steenbok kan soms wat 'koud' of eigenwijs op andere mensen overkomen, vaak heeft het ermee te maken dat hij alles zelf wilt doen en oplossen, zo weet hij zeker dat het op de voor hem juiste manier gebeurt. Zelf-verantwoordelijkheid, controle en structuur zijn de woorden die heel goed bij dit karakter passen. Het valt niet altijd mee om in te zien dat de manier van anderen even goed zou kunnen werken.

Steenbokken hebben vaak een scherpzinnig intellect en er is altijd een diep verlangen naar het vermeerderen van kennis of inzichten. Ze kunnen logisch en methodisch denken en een goede discussie wordt niet uit de weg gegaan.

Een Steenbok werkt met duidelijk omschreven doelen. Dit is de manier waarop ik het ga doen en niet anders. De Steenbok zal zijn best doen eerlijk naar zichzelf te kijken. Legt zichzelf hier regelmatig voor onder de loep, verwacht hierbij veel van zichzelf maar kan hierdoor ook wat veeleisend overkomen op anderen. Een Steenbok heeft een sterke drijfveer en gaat door waar anderen het zouden opgeven.

De Steenbok is dus volhardend en vraagt dezelfde inzet van anderen, aan de andere kant is hij wel redelijk. Hij kan van tijd tot tijd behoorlijk pessimistisch ingesteld zijn en dan is het wel oppassen dat dit niet leidt tot lijden in de vorm van een chronische depressie. Het allemaal iets minder zwaar op de hand opnemen en alles eens iets minder serieus  en persoonlijk opnemen zou niet verkeerd zijn voor dit sterrenteken. Een gezellige avond met vrienden, even uit de dagelijkse sleur of meditatie zou goed zijn voor de melancholische Steenbok. De Steenbok kan namelijk ook erg grappig en gevat zijn.

Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat 

Het sterrenbeeld Steenbok in relaties

Een Steenbok is gereserveerd (afstandelijk) en vindt het niet gemakkelijk om over emoties en gevoelens te praten. Ze luisteren liever naar iemand die erover praat dan zichzelf bloot te geven. Het vraagt geduld voor een Steenbok zijn echte gevoelens laat zien, maar ze zijn wel loyaal en trouw van karakter. Dat wil zeggen, als ze je eenmaal in hun hart hebben gesloten, want dat is niet zo heel erg gemakkelijk voor de Steenbok. Juist omdat de Steenbok een behoorlijk vrije geest is zal hij zich niet gemakkelijk laten verleiden tot een relaties. Maar als de Steenbok een relatie aangaat is dat een langdurige relatie. Jaloezie is hem niet vreemd.
 

De Steenbok op het werk

Leidinggeven zit hem in het bloed en als de Steenbok zo'n functie heeft zal hij veel inzet van zijn collega's vragen. Aan de andere kant is het wel zo dat hij zlef ook deze prestaties zal leveren, voor minder dan dat gaat hij niet. Vanwege de perfectionistische aard en nauwgezetheid kun je veel Steenbokken vinden in alles wat met geldstromen te maken heeft, bankier, econoom enz. Ook in de wetenschap, of op praktisch gebied komt de Steenbok erg goed uit de verf. Nauwkeurig uitvoeren, dat is de aard van de Steenbok, zolang hij een duidelijk doel heeft en zijn gang kan gaan, is het goed.

De minder goede eigenschappen van de Steenbok
Een Steenbok kan zichzelf en het leven heel erg serieus nemen. Als gevolg daarvan worden sommige issues erg zwaarmoedig opgenomen. Klagen en zelfmedelijden hebben is de Steenbok niet vreemd omdat zowel het controleren, als het niet goed loslaten een rol kan spelen.
 

De gezondheidsproblemen van de Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok is kwetsbaar voor klachten van de knieën, botten en huid. Botbreuken of andere aandoeningen aan de benen zijn wel een aandachtspunt. Huidaandoeningen horen ook bij dit sterrenteken dus acné, steenpuisten of eczeem. Vanwege teveel gepieker kunnen er maagklachten optreden. Het advies is om je beter en meer te uiten zodat je er letterlijk niet mee in je maag blijft zitten. Reuma en doofheid komen ook vaker voor bij de Steenbok dan bij andere sterrentekens.


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chatKorte samenvatting karaktereigenschappen en kenmerken van sterrenbeeld Steenbok

Waardevolle eigenschappen:
• Heeft een stabiel karakter
• Heeft als drijfveer succesvol te zijn
• Is vaak erg gestructureerd en gedisciplineerd
• Kan goed luisteren
• Is loyaal en trouw

Minder goede eigenschappen:
• Kan soms ongevoelig of arrogant overkomen
• Kan erg zuinig/vrekkig zijn
• Kan snel een oordeel klaar hebben
• Niet flexibel maar erg zwart/wit denken
• Neemt zichzelf en het leven soms veel te serieus

Meer weten over alle sterrenbeelden? Bekijk de goede- en slechte eigenschappen op onze sterrenbeelden pagina.