Goede- en slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd


Ben je geboren tussen 23 augustus en 22 september, dan is jouw sterrenbeeld Maagd. Let dan nu op. Je zult jezelf zeker kunnen herkennen in deze goede en slechte eigenschappen van een Maagd ontdekken. Beschrijving karaktertype sterrenbeeld Maagd

  •  De Maagd is onafhankelijk en dopt zijn eigen boontjes erg graag zelf. Aangezien het een vrouwelijk teken is, kan dit soms voor dubbelheid zorgen.
  • Uiterlijk gezien komt de Maagd rustig, nuchter en praktisch over op anderen. Vanwege hun perfectionisme maar ook de emoties kunnen ze ook  in twijfel schieten. De Maagd is controlerend van aard en houdt van planningen die goed opgevolgd worden.


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat 

Algemene eigenschappen en betekenis van het sterrenbeeld Maagd

De Maagd is analyserend en kritisch van nature. Ze hebben vaak strak gehanteerde normen en waarden maar leven daar zelf ook naar. Familie en werk zijn heel erg belangrijk voor de Maagd.

De Maagd heeft een goed geheugen en kan zeer gedetailleerde onderwerpen onthouden. Er wordt niets vergeten en alles wordt nauwkeurig onthouden, zowel positieve als negatieve ervaringen.  Een Maagd vertoont niet uiterlijk wat er innerlijk leeft, heeft vaak vele talenten maar hij loopt er niet mee te koop. Kan zich totaal in zijn eigen gedachte verliezen en alles speelt zich op intern niveau af. Toont dus rustig maar van binnen kan dat er totaal anders en dus zeer ongecontroleerd en onrustig uitzien. De Maagd zal altijd alles proberen te  analyseren en perfectioneren.

De Maagd is een complexe persoonlijkheid maar is wel heel erg betrouwbaar. Het is iemand die je kunt vertrouwen. De Maagd is niet de aller gemakkelijkste om mee samen te werken. Dit komt omdat ze kritisch en gedetailleerd zijn, en niet altijd in willen zien dat niet ieder mens hetzelfde is dan zij. De Maagd kan een enorme Pietlut – tot aan het ware muggenziften aan toe – zijn en dat kan de verhouding verstoren. 

Wanneer anderen aan hun normen en waarden tornen kan de Maagd zich strijdvaardig opstellen. Ze houden namelijk van harmonie en balans en rechtvaardigheid is heel erg belangrijk. De Maagd is bijzonder nuchter en praktisch ingesteld en zorgzaam voor de mensen om wie hij geeft.

Wel zijn het enorm inspirerende mensen die anderen het beste uit zichzelf te laten halen. De Maagd heeft de neiging zich in het werk te verliezen en zich tot een workaholic te ontwikkelen.


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat 

Het sterrenbeeld Maagd in relaties

Een Maagd wordt onzekers als hij niet weet waar hij in de liefde aan toe is. Verwacht niet dat de Maagd snel over de brug zal komen. De kat moet eerst grondig en nauwkeurig, daarbij ieder en risico wikkend en wegend, van een flinke afstand in de boom worden bekeken.

Het wil niet zeggen dat de Maagd niet verliefd zal worden, maar het moet wel volledig in kaart worden gebracht voor het iets kan worden. Als ze hun partner eenmaal vertrouwen dan kunnen ze gevoelig zijn. Het zal zal de Maagd er altijd rekening mee houden dat het misschien toch niets wordt. Voor de partner zal het een flinke uitdaging zijn om de Maagd te kunnen begrijpen, om van leren kennen dan nog niet eens te spreken. Als een Maagd eenmaal voor een partner heeft gekozen dan is hij liefdevol, trouw en loyaal. Het wordt over het algemeen geen relatie van heftige pieken en dalen, de Maagd zal zijn best doen zijn normen en waarden te blijven hanteren.

Als huwelijkspartner is een Maagd oprecht teder en romantisch. Wanneer ze de liefde bedrijven, werken ze meer aan hun ‘techniek’ en zijn zo gefocust op het behagen van de ander, dat ze kunnen vergeten te genieten.
 

De Maagd op het werk

De Maagd heeft veel talenten maar dat zal hij niet snel uitbuiten. Hij is kritisch en gedetailleerd en zit soms teveel met zijn neus op het werk van anderen. Er is niemand die een ergere hekel aan chaos heeft dan de Maagd. Zekerheid en duidelijkheid, daar gaat deze persoon voor. Daarom is het voor de Maagd niet gemakkelijk om werk uit te besteden aan anderen en is delegeren niet een van de grootste kwaliteiten.

Hij kan een echte Pietlut zijn en zal niet rusten voor alles tot in de perfectie in orde is. Gemaakte fouten door anderen worden niet gemakkelijk door de vingers gezien. Het werk zal dan ook nauwgezet gevolgd worden want van fouten maken – en dan ook nog eens door anderen – houdt de Maagd niet.

De Maagd is prima in staat problemen op een praktische manier op te lossen. Hij heeft een scherp intellect en is methodologisch, logisch, leergierig en ijverig ingesteld. Is zeer vindingrijkheid in combinatie met hun vermogen om alles tot in details te analyseren, geeft dit ze het geweldige vermogen om zelfs onmogelijke problemen op te lossen.

Een Maagd is daarom buitengewoon geschikt voor alles wat met nauwkeurigheid te maken heeft. De laborant, de boekhouder, advocaat, juridisch adviseur. Daarnaast zijn ook beroepen waar ze dienstbaar aan anderen kunnen zijn geschikt als; onderzoeker, arts, verpleegkundige, maatschappelijk werker, enz.
 

Minder goede eigenschappen van de Maagd

Een Maagd kan erg kieskeurig en Pietluttig zijn, ook met eten of hygiëne. Als hij negatief ingesteld is kan hij zich gemakkelijk de meest vreselijke ziektes inbeelden. Ook kan de Maagd een ongelofelijke muggenzifter zijn en op alles en iedereen kritiek hebben.

Een Maagd zal niet snel uit de band springen. Levensgenieten of spontane acties zijn niet gemakkelijk voor dit sterrenteken. Vanwege zijn gematigdheid zal hij niet snel ergens enthousiast voor te krijgen zijn. Alles moet worden nageplozen voor er een beslissing genomen kan worden en dat kan de spontaniteit behoorlijk bederven. Perfectionisme kan leiden tot extreem piekergedrag.
 

De gezondheidsproblemen van Maagd

Het sterrenbeeld Maagd is kwetsbaar voor klachten van de handen, de buik, de ingewanden, de milt en het centrale zenuwstelsel. Dit teken is snel geneigd tot problemen als slijmvliesontstekingen, borstvliesontsteking, longontsteking en zenuwaandoeningen. Door hun zorgelijke aard zijn ze vatbaar voor maag- en darmproblemen, zoals kolieken en maagzweren. 

Geen ander sterrenteken is zo goed in het onderscheiden van gezond of ongezonde voeding.  De Maagd zal je voedingspatroon helemaal voor je uitpluizen en je precies kunnen vertellen wat goed voor je is.

Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat 

Korte samenvatting karaktereigenschappen en kenmerken van sterrenbeeld Maagd

Waardevolle eigenschappen:
• Is buitengewoon analytisch
• Is methodisch ingesteld
• Is een echt familiemens
• Heeft een loyale persoonlijkheid
• Is heel erg zelfstandig

Minder goede eigenschappen:
• Kan enorm Pietluttig zijn
• Kan zich verliezen in werk
• Kan snel kritiek op anderen hebben
• Is niet gemakkelijk enthousiast te krijgen
• Kan te perfectionistisch zijn

Meer weten over alle sterrenbeelden? Bekijk de goede- en slechte eigenschappen op onze sterrenbeelden pagina.