Goede en slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw


Ben je geboren tussen 22 juli t/m 22 augustus, dan is jouw sterrenbeeld Leeuw. Let dan nu op. Je zult jezelf zeker kunnen herkennen in deze goede en slechte eigenschappen van een Leeuw ontdekken.  

Beschrijving karaktertype sterrenbeeld Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw heeft een gul en warm karakter, Hij is behoorlijk ruimdenkend en kan hartelijk zijn. Daarnaast is de Leeuw een creatieve en enthousiaste geest.

  • Hij staat bekend om zijn dominante karakter en straalt kracht uit.
  • De leeuw is een geboren leider die zelfverzekerd en ongecompliceerd is.
  • De andere kant van het sterrenteken Leeuw is, dat hij het altijd beter weet dan anderen, onverdraagzaam, autoritair, bazig en neerbuigend kan zijn.


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat 

Algemene eigenschappen en betekenis van het sterrenbeeld sterrenbeeld Leeuw

De Leeuw is het meest dominante, spontane, creatieve en extroverte teken van de hele dierenriem. Met zijn grootse persoonlijkheid en krachtige uitstraling is hij de koning onder de mensen. Over het algemeen is de Leeuw een ambitieus, moedig, dominant, wilskrachtig, positief, onafhankelijk en zelfverzekerd persoon.

Twijfels kent hij niet en ze hebben zichzelf goed onder controle. De Leeuw is een geboren leider die zich inzetten voor, of juist verzetten tegen de gevestigde orde. Leidinggeven is hun tweede natuur en door hun krachtige manier van optreden ze dwingen ze respect af van anderen.

Een Leeuw weet wat hij wil. Hij zal al zijn energie, creativiteit en wilskracht inzetten om zijn zin te krijgen. Wie een Leeuw als leider heeft, weet waar hij aan toe is. Leeuwen hebben veel lef en denken en handelen grootser dan anderen zouden doen. Zowel door hun ambities, als door hun koppigheid om ieder probleem op te lossen, stelt dit anderen gerust. Geen ander teken van de dierenriem weet een situatie in zijn voordeel te gebruiken als de Leeuw.

De Leeuw wil goed doen, ze zijn namelijk idealistisch en menslievend van aard.  Ze hebben een scherpe intelligentie en hebben een filosofisch, soms ook religieus, ingestelde geest. Degenen die godvruchtig zijn, kunnen heel koppig aan hun traditionele geloofsopvattingen en gebruiken vasthouden, maar ze bedoelen het goed.

De Leeuw die erg negatief is ingesteld, is een van de vervelendste mensen die je je maar kunt voorstellen. Extreem arrogant, trots, hooghartig en opvliegend, soms agressief. Als ze jaloers zijn op hun rivalen, zullen ze er niet voor schromen om ze uit te schakelen door oneerlijk te zijn. Ze kunnen behoorlijk dominant en egocentrisch zijn, willen graag gevleid worden, hebben grootheidswaanzin en zijn neerbuigend en opschepperig naar ondergeschikten toe.


Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat
De Leeuw houdt van luxe, is heerser over zijn eigen koninkrijk en heeft een honger naar macht. Gelukkig is een Leeuw maar zelden zo ongedisciplineerd om erg veel toe te geven aan de negatieve kanten, hun neigingen worden meestal gebalanceerd door een aangeboren wijsheid.

Het sterrenbeeld Leeuw in relaties

De Leeuw is open, oprecht en vertrouwen anderen makkelijk in hun relatie. Hij  Leeuw is extravert, spontaan, warmhartig en openhartig. Wanneer ze in de steek worden gelaten door iemand die ze vertrouwden, kunnen ze zich meer dan anderen erg gedesillusioneerd voelen. Een Leeuw houdt van vriendjespolitiek, hij kan mensen niet zo heel erg goed inschatten. Het teveel vertrouwen van anderen kan zorgen voor teleurstellingen.  De Leeuw vindt het niet gemakkelijk om bij dezelfde partner te blijven, ze voelen zich snel aangetrokken tot het andere geslacht.  De Leeuw kan een flink aantal affaires hebben, omdat hij van genot houdt en daardoor van de ene partner naar de andere kan gaan. De Leeuw is trots en verwacht trouw en dienstbaarheid maar zal zelf geen ander mens dienen. Hij is eerlijk en gul zolang de relatie duurt.
 

De Leeuw op het werk

Het maakt niet zoveel uit welk werk de Leeuw doet, zolang hij maar hogerop kan komen, dan is het goed. Een Leeuw gaat minimaal voor de functie van manager, maar zelfs dan is hij ambitieus en wil hij nog hoger op de ladder klimmen. Hij kan prima organiseren en bij  nieuwe projecten zorgt hij voor een goed fundament.

Een Leeuw is erg goed in coördineren en  delegeert goed en graag. Leeuwen hebben de bijzondere mogelijkheid om met iedereen om te kunnen gaan en werken beter in een groep dan alleen. Zij kunnen in een groepsomgeving erg diplomatisch zijn en kunnen mensen goed delegeren. Leeuwen houden ervan om te schitteren en in het middelpunt te staan, dus ook het vak van artiest of filmster kan tot zijn ambities behoren.
 

De minder goede eigenschappen van de Leeuw

Een Leeuw kan een groot ego hebben. Dan gedraagt hij zich neerbuigend, autoritair, bot en extreem overtuigd van zijn eigen gelijk naar anderen toe. Het is dan oppassen want zo'n persoon heb je liever niet in je omgeving. Hij kan zich enorm opwinden over kleine dingen en afdwingen om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Of je dit leuk vindt of niet, hij eist die ruimte gewoon van je op.  .
 

De gezondheidsproblemen van Leeuw


Het sterrenbeeld Leeuw is kwetsbaar voor klachten van  de wervelkolom, rug, hart en bloedvaten. Daarnaast kunnen er allergische klachten zijn. Het is voor de Leeuw belangrijk om te sporten om zo in balans te kunnen blijven.

De Leeuw is altijd bereid om risico’s te nemen, daarmee kan hij zowel voor anderen als zichzelf ongelukken veroorzaken.

Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chat 

Korte samenvatting karaktereigenschappen en kenmerken van sterrenbeeld Leeuw

Waardevolle eigenschappen:
• Is een krachtige persoonlijkheid
• Goed in leidinggeven en organiseren
• Is ambitieus
• Is creatief en enthousiast
• Heeft een groot hart

Minder goede eigenschappen:
• Ego en imago kan te belangrijk zijn
• Kan verwaand en arrogant gedrag vertonen
• Kan een bemoeial zijn
• Kan overal een drama van maken
• Doet teveel moeite om in het middelpunt van de belangstelling te staan

Meer weten over alle sterrenbeelden? Bekijk de goede- en slechte eigenschappen op onze sterrenbeelden pagina.