Helderzienden en helderziendheid | Mediumchat

Regelmatig krijgen we vragen over wat helderziendheid precies is. Dit is eigenlijk een ingewikkeld vraagstuk en kan daardoor beter worden opgesplitst in verschillende onderdelen. Helderzienden beschikken namelijk over verschillende gaven. Op deze pagina geven we je graag antwoorden op brandende vragen als: wat kan een helderziende zien? en welke toekomstvoorspellingen zijn door de jaren heen uitgekomen?Mocht je uiteindelijk zelf geïnteresseerd zijn in een consult met een helderziende, kun je geheel vrijblijvend een online chat starten met een van onze betrouwbare consulenten.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat

 

Helderziende: wat is het en wat kunnen ze voor jou betekenen?

Een helderziende heeft de gave om de toekomst te kunnen voorspellen. Daarnaast kunnen ze ook een beschrijving geven van mensen en gebeurtenissen die zich op afstand, in een andere dimensie, afspelen. Ook kan een helderziende zien wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Veel helderzienden zien beelden door hun derde oog. Het derde oog bevindt zich op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen. Er zijn er ook een aantal die zeggen dat ze beelden binnen in hun voorhoofd zien en sommige hebben het gevoel dat ze door een lange tunnel kunnen kijken en aan het einde daarvan beelden/visioenen zien.
 
Helderzienden hebben allen een eigen unieke werkwijze. Er zijn helderzienden die meteen beelden zien wanneer iemand een vraag stelt. Ook zijn er een aantal die een hulpmiddel gebruiken zoals een glazen bol, foto, sieraad of een ander voorwerp. Weer andere helderzienden stemmen zich af op degene die een vraag stelt of waar de vraag precies over gaat. Vervolgens krijgen ze vanzelf beelden te zien. Uiteindelijk kan een goede en betrouwbare helderziende inzicht geven in jouw huidige situatie. Daarbij kunnen ze je ook gelijk wijzen op de mogelijkheden voor jouw toekomst. Hierbij is het wel goed om te onthouden dat het geen exacte voorspellingen zijn, maar juist kansen die je zelf met beide handen moet aangrijpen.

Uiteindelijk is het natuurlijk je eigen keuze wat je doet met de voorspellingen van de helderziende. In het algemeen is het vaak mogelijk om een helderziende telefonisch, online of persoonlijk raad te plegen. Het voordeel aan een online consult is echter dat je altijd direct antwoord krijgt op je dringende vragen.

 

Helderziendheid en het derde oog

Een helderziend medium werkt met zijn derde oog, ofwel het zesde zintuig. Het derde oog van helderzienden is open en sterk ontwikkelt, waardoor zij precies kunnen zien wat er in de zichtbare en onzichtbare wereld afspeelt. Bij de mensen die niet helderziend zijn is het derde oog niet open, omdat de pijnappelklier is verkalkt en niet goed wordt onderhouden. Een verkalkte pijnappelklier sluit de energiestroom naar het derde oog af.

Goede voeding, yoga en meditatie kunnen het derde oog weer voor je openen. Het derde oog is namelijk verbonden met de pijnappelklier en wordt ook wel het zesde chakra genoemd. Elk chakra en elke auralaag heeft een eigen functie. De pijnappelklier ligt diep in het midden van het brein en is net zo groot als een doperwt. Hierdoor heeft het iets weg van een jonge dennenappel. Oude volkeren noemden de pijnappelklier ‘het derde oog’, omdat er beelden gezien worden die niet met fysieke zintuigen kunnen worden waargenomen.
 

Wat kan een helderziende zien?

Helderzienden maken dus gebruik van hun zesde zintuig. Dit zintuig gaat over het mentale gebied, waarbij je op geestelijk niveau dingen waar kunt nemen. Een helderziende kan bij het zien van een foto, de afgebeelde persoon zien veranderen in een levend persoon. Ze kunnen beelden zien als er een vraag wordt gesteld en gedachten, herinneringen of gevoelens van anderen opvangen. Een helderziende kan ook gezichten, symbolen, licht, heldere kleuren of juist vage kleuren zien. Daarnaast kan het zijn dat een helderziende is afgestemd op de astrale wereld en daardoor entiteiten en geesten, gidsen of engelen ziet. Echter, zijn de waarnemingen van helderzienden veelsoortig waardoor het onmogelijk is om alle specifieke ervaringen op te noemen.
 
Er zijn zelfs helderzienden geweest die moordzaken hebben opgelost. Zij werden door de politie ingeschakeld om nieuwe informatie op te halen. Een helderziende krijgt dus op een hele nieuwe manier informatie binnen over bepaalde omgevingen, mensen, voorwerpen, etc. Daarnaast zien sommige mensen telepathie ook als helderziendheid, maar dit is niet helemaal correct. Bij telepathie werkt het namelijk zo dat twee mensen elkaars gedachten kunnen lezen. Je hebt hier dus twee personen voor nodig, waarbij een de zender is en de ander de ontvanger. Terwijl er bij helderziendheid eigenlijk maar één kant is die informatie op buitenzintuiglijke manier opneemt, namelijk de ontvanger.
 

De hulpmiddelen van een helderziende

Helderzienden kunnen zich laten helpen door verschillende middelen, technieken en methodes. Hierdoor is het mogelijk dat ze beter kunnen waarnemen. Je kunt er niet altijd vanuit gaan dat je zesde zintuig al de nieuwe informatie ook daadwerkelijk gelijk laat zien. Deze informatie komt dan ook niet bewust bij een helderziende door. Juist met behulp van diverse middelen kunnen helderzienden zich bewust worden van de informatie die is opgeslagen. Het is dus goed om te onthouden dat deze hulpmiddelen helderzienden helpen om hun vermogens te kanaliseren. Dit zorgt uiteindelijk niet voor een minder goede reading, maar het geeft de helderziende juist een richting in hoe de informatie ontvangen kan worden opgevangen. Middelen die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld bepaalde kaarten, foto’s of objecten.


 

Hoe herken je een goed helderziend medium?

Een goede helderziende neemt jouw vraag serieus. Het maakt hierbij niet uit om wat voor vraag het gaat. Iemand die de gave helderziendheid heeft, is integer, praat niet met anderen over de vragen die gesteld zijn en over wat hij of zij gezien heeft. Helderzienden weten dat ze een bijzondere gave bezitten en houden zich aan de gedragscode, zoals het omgaan met vertrouwelijke informatie. Onze helderzienden zijn ervaren en hebben al veel vragen van andere mensen behandeld. Geen vraag is dus te raar voor onze consulenten. Op onze website kun je eenvoudig een online chat starten en je hart luchten. Samen met de helderziende kom je tot verschillende ontdekkingen die je weer hoop geven. Bij Mediumchat kan je nu drieënhalve minuut gratis chatten met een helderziende.
 

Bekende helderzienden

Er zijn genoeg helderzienden die door de jaren heen bekend zijn geweest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Roger Bacon (1214-1294) en Michel de Nostradame (1503-1566), beter bekend als Nostradamus. Ook de beroemde schrijver Charles Dickens (1812-1870) was een helderziende. Zo schreef hij verhalen waarvan hij dacht dat ze verzonnen waren, maar die juist later waar bleken te zijn. Nederlands bekendste helderziende is Gerard Croiset (1909-1980), hij werkte veel samen met de Nederlandse bijzondere hoogleraar parapsychologie Wilhelm Henrich Carl Tenhaeff (1894-1981). Tenhaeff was een hoogleraar parapsychologie die ook als eerste een leerstoel kreeg in de parapsychologie.
 

Welke vragen kun je stellen aan een helderziende?

Aan helderzienden kun je alles vragen, alles waar je een antwoord op wilt. Veel gestelde vragen aan helderzienden zijn:
 • Wanneer ontmoet ik de ware?
 • Vind ik een baan?
 • Komt mijn ex bij mij terug?
 • Wanneer zal ik verhuizen?
 • Wanneer doet mijn partner een huwelijksaanzoek?
 • Verbeterd mijn financiële situatie?
 • Wanneer word ik gelukkig?
 • Wat staat mij te wachten?
 • Gaat mijn partner vreemd?

Stel jouw vraag
Maak gratis 3:30 min kennis met Mediumchat.


 

Uitgekomen voorspellingen

Veel voorspellingen van helderzienden zijn uitgekomen, omdat de voorspellingen op schrift staan zijn ze te verifiëren en kunnen we ze niet negeren. De bekendste toekomstvoorspellingen zijn: 
 
 1. Helderziende voorspelde de komst van vliegtuigen in de 13e eeuw
 2. Roger Bacon (1214-1294) was een Engelse geleerde, sprak Grieks, Hebreeuws en Arabisch. Bacon gaf les aan universiteiten waaronder in Parijs en Oxford. Bacon was naast geleerde ook alchemist en bestudeerde de astrologie. Bacon werd een aantal keer gevangengezet, omdat hij werd beschuldigd van hekserij. Bacon bleef echter vertrouwen in het occulte en voorspelde in de 13e eeuw de komst van vliegtuigen. Hij zag zeevarende schepen met één man aan het stuur. Deze schepen zouden met grote snelheid door de lucht vliegen.
 3. Helderziende voorspelde ondergang van de Titanic. Journalist William Stead voorspelde in 1892 de ondergang van de Titanic. De voorspelling van Stead kwam uit, in de nacht op 11 april 1912. Het verhaal dat Stead in 1892 had geschreven over de ondergang van de Titanic klopte tot in het kleinste detail. De ironie wil dat ook Stead aan boord was tijdens deze ramp en één van de 1512 mensen was die stierven.
 4. Nostradamus voorspelde brand in Londen, de atoombom en Hitler
 5. Nostradamus heeft veel opvallende voorspellingen gedaan. Hij voorzag onder andere een grote brand in Londen. In 1666 ging dan ook een groot deel van Londen in vlammen op. Het was een enorme brand die van 2 tot 5 september woedde en 13.000 huizen verwoeste. Nostradamus voorspelde de atoombom, de komst van Adolf Hitler en in zijn in 1955 gepubliceerde boek ‘Vrayes Centuries et Propheties’ de moord op John F. Kennedy. Meer over Nostradamus en zijn voorspellingen lees je hier.
 6. Helderziende ziet dat Bettina levend begraven is
 7. In 1920 stierf Bettina Castelletto op haar kraambed. Haar familie was ontroostbaar en raadpleegden een helderziend medium om contact met haar te maken. De geest van Bettina kwam door, het was een boze geest. Het medium vertelde dat Bettina nog leefde toen zij begraven werd. De man van Bettina was radeloos en liep dag in dag uit dronken door het dorp. De pastoor en de burgemeester besloten Bettina op te graven. Het deksel van de doodskist was aan de binnenkant bedekt met gedroogd bloed en krassen van nagels. De man van Bettina pleegde een jaar later zelfmoord.
 

Hoe kan je weten of je helderziend bent?

Wellicht heb je bij jezelf weleens nagedacht of je helderziend bent. Uiteindelijk kun je aan diverse factoren merken of je dit ook daadwerkelijk bent. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een gesprek met iemand bepaalde beelden doorkrijgt of ineens de uitkomst van een probleem ziet, is de kans groot dat je de gave ‘helderziendheid’ bezit. Diep van binnen weet je meestal wel of je paranormaal begaafd bent, maar wanneer je bevestiging nog hebt, kun je gelijkgestemden opzoeken. Online vind je diverse opleidingen, cursussen en lezingen die je kunnen helpen om erachter te komen of je de gave helderziendheid bezit. Het Parapsychologisch Instituut in Utrecht geeft bijvoorbeeld cursussen en doet parapsychologisch onderzoek naar verschijnselen, zoals helderziendheid. Ze stellen het zeer op prijs als je jouw helderziende ervaringen met hen deelt!

Een helderziende kun je dus alleen worden wanneer je de paranormale gave helderziendheid bezit. Als je deze gave bezit is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee moet omgaan. Daarnaast is het ook van belang dat je weet hoe je bepaalde zaken los moet laten na een bepaalde reading. Bij het Parapsychologisch Instituut in Utrecht kun je dit ook allemaal leren. Wanneer je weet hoe je je helderziendheid kunt gebruiken om anderen te helpen en je ook echt als helderziende wilt werken, is werken als online helderziende misschien wel iets voor jou. Bekijk snel onze vacatures en wellicht sluit jij je straks aan bij Mediumchat.


 

Online helderzienden consult

Het kan natuurlijk ook zijn dat je op zoek bent naar een betrouwbare helderziende. Deze zoektocht is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Gelukkig kunnen wij je verzekeren dat de helderzienden van Mediumchat jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis hebben. Daarnaast hebben wij ook een strenge selectie waaraan onze professionele helderzienden moeten voldoen. Mocht je graag een consult willen starten, kan dat gemakkelijk op onze website. Je kunt diverse paragnosten, mediums en helderzienden benaderen voor een healing of consult. Als je graag boodschappen wilt ontvangen van overledene(n), raden we je aan om een medium te raadplegen. Zij zijn namelijk de enige die zich kunnen verbinden met dierbare overledenen. Voor alle andere vragen kan je bij alle soorten waarzeggers van Mediumchat terecht!
 

Onze helderziende specialisten 

 

footer.top