Deze sterrenbeelden liegen niet, welke wel?

622 dagen geleden geplaatst 5 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Deze sterrenbeelden liegen niet, welke wel?

Het kan handig en soms verstandig zijn, een leugentje om bestwil. Maar volgens onderzoekers liegen we erop los, over onze relatie, gevoelens, werk, onze gezondheid, enzovoort. Volgens de LeugenAcademie liegen mensen om er zelf beter van te worden, of omdat ze willen dat anderen hen aardig vinden. Het schijnt dat mannen 3 keer zo vaak liegen als vrouwen. Volgens rechtspsycholoog Glynis Bogaard, verbonden aan de Universiteit van Maastricht, kun je aan leugenaars niet zien of ze liegen, maar wel horen. Ze onderzoekt de manier waarop mensen die liegen praten.

 

Sterke aanwijzingen dat iemand liegt

Blozen, zweten, friemelen zijn volgens Bogaard geen aanwijzingen dat iemand liegt. Het is de situatie waardoor mensen zich vreemd gedragen. De manier waarop mensen iets vertellen is wel een aanwijzing dat mensen liegen. Iemand die de waarheid vertelt praat anders. Hij of zij spreekt en vertelt op een spontane manier, kleuren, tijdstippen, wat hij of zij aan het doen was. Een leugenaar vertelt minder uitgebreid en houdt vast aan wat hij of zij uit het hoofd heeft geleerd.*

 

Deze 3 Sterrenbeelden liegen niet

 Volgens de astrologie staat vast welke sterrenbeelden liegen en welke niet. De drie sterrenbeelden die over niets liegen zijn:
 

Schorpioen 23 oktober t/m 21 november

Een Schorpioen is eerlijk, neemt oprechte besluiten en wil alles weten. Schorpioenen zijn van nature wantrouwend, hebben zo hun geheimen, maar zijn geen leugenaars. Schorpioen is een trouwe vriend, die eerlijkheid beloont. Wanneer iemand iets niet verteld heeft, informatie heeft achtergehouden, of heeft gelogen, word Schorpioen kil en vergeeft je nooit meer.
 
Wil je alles weten over een Schorpioen? Lees dan:  Schorpioen (23 okt - 21 nov)


Boogschutter 22 november t/m 21 december

Een Boogschutter is betrouwbaar, oprecht en recht door zee. Boogschutters vertellen de waarheid en delen eerder te veel dan te weinig informatie. Boogschutters zijn één van de eerlijkste mensen die er zijn. Wanneer een Boogschutter wordt bedrogen of belogen neemt een Boogschutter afstand.
 
Wil je alles weten over een Boogschutter? Lees dan: Boogschutter (22 nov - 22 dec)


Maagd 24 augustus t/m 22 september

Een Maagd vindt het niet nodig om alles over zichzelf te vertellen, maar ook niet over anderen. Maagden staan met beide benen op de grond en willen zich niet laten meesleuren door emoties. Een Maagd houdt zich aan zijn of haar belofte en verwacht dat anderen ook hun beloftes nakomen. Maagd is het zuiverste sterrenbeeld van de dierenriem. Het is een trouwe, toegewijde partner, vriend of vriendin. Een Maagd liegt niet, maar is verrassend vergevingsgezind wanneer anderen liegen.
 
Wil je alles weten over een Maagd? Lees dan:  Maagd (24 aug - 22 sep)

 

Deze 4 Sterrenbeelden liegen over hun gevoelens

Er zijn sterrenbeelden die liever niet over hun gevoelens praten. Ze verbergen hun gevoelens of doen alsof er niets aan de hand is. De vier sterrenbeelden die liegen over hun gevoelens zijn? 


Tweelingen 22 mei t/m 21 juni

Tweelingen is onafhankelijk en wil niet vastgepind worden, door wie dan ook. Ook heeft Tweelingen neiging tot wispelturig gedrag. Een Tweelingen is niet te voorspellen en doet er alles aan om emotionele problemen te vermijden. Met een leugentje om bestwil heeft een Tweelingen dan ook geen moeite, als het over gevoelens gaat. Een Tweelingen vindt dat liegen om een ander niet te kwetsen moet kunnen.
 
Wil je alles weten over een Tweelingen? Lees dan: Tweeling (22 mei - 21 juni)


Waterman 21 januari t/m 19 februari

Waterman is makkelijk in omgang, brengt altijd een goed humeur, inspireert zijn of haar omgeving en ziet overal lichtpuntjes in. Waterman ziet kansen en oplossingen waar anderen alleen obstakels zien. Maar Waterman heeft een gebrek heeft aan emotionele intelligentie, met diepgaande, emotionele gesprekken wil een Waterman niet geconfronteerd worden. Waterman verbergt zijn of haar gevoelens,
 
Wil je alles weten over een Waterman? Lees dan: Waterman (21 jan - 19 feb)


Kreeft 22 juni t/m 22 juli

Het humeur van een Kreeft kan van het ene op het andere moment veranderen. Vooral wanneer een Kreeft zich niet begrepen voelt. Een Kreeft trekt zich terug en het kan lang duren voordat problemen worden opgelost, omdat Kreeft niet snel over zijn of haar gevoelens praat.
 
Wil je alles weten over een Kreeft? Lees dan:  Kreeft (22 juni - 22 juli)


Steenbok 22 december t/m 20 januari

Wanneer een Steenbok zich ellendig voelt, misschien door liefdesverdriet of iets anders dat hem of haar pijn gedaan heeft, trekt een Steenbok zich terug. Een Steenbok deelt zijn of haar verdriet en gevoelens niet met anderen. Niemand valt iets op, Steenbok komt zelfs onverschillig over.
 
Wil je alles weten over een Steenbok? Lees dan:  Steenbok (23 dec - 20 jan)

 

Deze 5 sterrenbeelden liegen over dingen die ze gedaan hebben

Iedereen heeft weleens iets gedaan waar hij of zij niet trots op is. Misschien was het een foutje of iets dat echt niet door de beugel kan. Er zijn sterrenbeelden die zich schamen, maar ook sterrenbeelden die het diep weggestopt hebben. Onderstaande vijf sterrenbeelden liegen over iets dat ze gedaan hebben.


Stier 21 april t/m 21 mei

Wanneer Stier zich voelt aangevallen, reageert een Stier opstandig, onredelijk en koppig. Heeft een Stief het kookpunt bereikt, kun je er beter voor zorgen dat je wegkomt, Stier heeft een scherpe tong, kan heel lang wrok koesteren en de hele wereld de schuld geven, behalve zichzelf. Opgekropte gevoelens kunnen een Stier kunnen laten ontploffen. Een Stier zwijgt of ontkent dat hij of zij zich ooit zo heeft laten gaan, als je hem of haar ermee confronteert.
 
Wil je alles weten over een Stier? Lees dan:  Stier (21 april - 21 mei)


Ram 21 maart t/m 20 april

Ram neemt niet graag orders aan van anderen en doet er alles aan om zijn of haar zin te krijgen. Een Ram kan enorm driftig worden en liegen, wanneer liegen nog de enige optie is. Maar een Ram kan niet goed liegen, anderen hebben snel door wanneer een Ram liegt. Ram is een driftkikker en kan behoorlijk provocerend zijn en ruzie zoeken. Een Ram vertelt aan niemand dat hij of zij weleens te ver is gegaan, of ontkent het.
 
Wil je alles weten over een Ram? Lees dan: Ram (21 maart - 20 april)


Weegschaal 23 september t/m 22 oktober

De grapjes van een Weegschaal gaan vaak ten koste van anderen, omdat Weegschaal het leuk vindt mensen uit hun evenwicht te brengen, of het ze ongemakkelijk te maken. Weegschaal probeert eerlijk te zijn, maar dat lukt niet altijd, vooral wanneer anderen het niet met hem of haar eens zijn. Wanneer een discussie uit de hand loopt, krijgt de tegenpartij een enorme woede-uitbarsting over zich heen. Een Weegschaal praat niet met anderen over zijn of haar woede-uitbarstingen, ontkent en zegt dat dat het niet waar is, als iemand ernaar vraagt.
 
Wil je alles weten over een Weegschaal? Lees dan: Weegschaal (23 sep - 22 okt)
 

Leeuw 23 juli t/m 23 augustus

Leeuw heeft veel aandacht nodig, kan veeleisend, vermoeiend en soms een echte drama-queen zijn. Leeuwen houden van melodrama en kunnen van niets een groot drama maken. Vooral als Leeuwen geen erkenning krijgen, kunnen ze theatraal reageren. Een Leeuw kan niet tegen kritiek, voelt zich aangevallen en brult verontwaardigd van woede tegen degene die het lef heeft zich kritisch te uiten. Leeuwen praten niet graag over deze donkere kant van hun karakter. Wanneer een Leeuw te ver is gegaan, ontkent hij of zij het.
 
Wil je alles weten over een Leeuw? Lees dan: Leeuw (23 juli - 23 aug)


Vissen 20 februari t/m 20 maart

Vissen heeft moeite met beslissingen nemen, houdt niet van conflicten en ontloopt de realiteit. Ruzie haalt het slechtste in een Vissen naar boven. Vissen trekt zich terug, als een ruzie uit de hand loopt en kan dat lang vol houden. Ook wanneer de ander zijn of haar excuus aanbiedt, blijft een Vissen boos. Soms weet een Vissen niet eens meer waar de ruzie over ging, wat Vissen wel weet is dat hij of zij boos wil blijven, terecht of onterecht. Een Vissen kan wraakzuchtig zijn, maar zal dat nooit toegeven.
 
Wil je alles weten over een Vissen? Lees dan: Vissen (20 feb - 20 mrt)  

 

Wil je weten of er iemand tegen je liegt?

Heb je het gevoel dat je partner, vriend, vriendin of iemand anders je niet de waarheid heeft verteld? Meestal klopt ons onderbuikgevoel, maar we twijfelen, omdat we niet willen dat een dierbare tegen ons liegt. Start nu een gratis chat met één van onze paragnosten, mediums of kaartleggers. Ze kunnen je vertellen wat de waarheid is. 

Hebben jullie samen een toekomst?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen
 
[3:30minuten gratis testen]*Bronvermelding: Zijlmans, M. (2020, 15 november). Onderzoek: Leugens kun je wel horen maar niet zien. De Volkskrant. Geraadpleegd op 1 juli 2022, van https://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoek-leugens-kun-je-wel-horen-maar-niet-zien~b34828e99/

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

57,888 reviews

57,888 reviews

Nicky altijd leuk om mee te chatten. Eerlijk en positief!! Margreth
24 Apr 2024

57,888 reviews

57,888 reviews

footer.top