Dromenvangers

913 dagen geleden geplaatst 4 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Dromenvangers

Dromenvanger

Droom je alleen mooie dromen of heb je meestal last van nare dromen? Wist je dat de Indianen al eeuwenlang dromenvangers, ook wel Dreamcatchers genoemd, maken om slechte dromen te vangen? Badend in het zweet wakker worden door een nachtmerrie is niet fijn. Hang een dromenvanger op en oordeel zelf, is een dromenvanger alleen een traditioneel object? Of kan een dromenvanger boven je bed je nare dromen daadwerkelijk weren? Wie weet slaap je voortaan als een roos als je een dromenvanger boven je bed hangt.

 

De betekenis van een dromenvanger

De Ogjibeng, een Indianenvolk, geloven dat slechte dromen worden gevangen in het web van een dromenvanger, alleen goede dromen vinden hun doorgang. Ouders maakten dromenvangers voor hun kinderen en hingen deze boven hun bedje. Goede dromen kunnen door het midden van de dromenvanger hun weg vinden, slechte dromen worden gevangen door het web. In de ochtend, zodra het licht wordt, glijden de slechte dromen van de dromenvanger af, of drogen op door de zon.

 

Wat is de samenstelling van een dromenvanger? 

Een authentieke dromenvanger bestaat uit een ring, meestal van wilgenhout. In de ring een tak, een wilgentak, en draad dat is gesponnen tot een web. In het centrum van de ring is er een opening, een gat, zodat de goede dromen erdoor kunnen. Onderaan de ring, aan de randen, hangen veertjes, schelpen, bladeren of persoonlijke spulletjes zoals een ring, ketting, sleutelhanger of iets anders dat mooie en dierbare herinneringen oproept. 
 
 

Hoe maak je een dromenvanger leeg?

Een dromenvanger vangt ‘s nachts nare dromen in haar web en het eerste ochtendlicht of de eerste zonnestralen tijdens zonsopkomst vernietigen de slechte dromen. Als de zon niet op de plek schijnt, waar jij je dromenvanger hebt opgehangen kun je de dromenvanger voor een raam hangen waar de zon schijnt. Of de zon nu schijnt of niet, het belangrijkste is dat het eerste ochtendlicht jouw dromenvanger bereikt. Je kunt een dromenvanger ook energetisch reinigen met wierook of met salie.

 

Welke dromenvanger is het beste? 

Er bestaan geen beste of slechte dromenvangers. Als een dromenvanger bedoeld is om jou te behoeden voor slechte dromen zal elke dromenvanger werken. Of je dromenvanger nu drie euro of vijftig euro gekost heeft, een dure dromenvanger is niet per definitie beter. Het je overtuiging die bepaalt of jouw dromenvanger de beste is.

 

Waar moet je een dromenvanger ophangen? 

De Indianen hing dromenvangers boven het bedje of mandje waarin hun kinderen sliepen. Maar je hoeft een dromenvanger niet per se boven je bed op te hangen. Er zijn nog meer plekjes waar je een dromenvanger kunt ophangen. Een populaire plek is voor het raam, zodat het ochtendlicht de nare dromen kan vangen. Je kunt een dromenvanger natuurlijk ook in de woonkamer, op het balkon of in de tuin ophangen.

 

Waar kun je een dromenvanger kopen?

Dromenvangers kun je online kopen, in spirituele winkels of op de markt. In de zomermaanden tot eind september, is op de Nieuwmarkt markt in Amsterdam op zondag een wekelijkse antiek- en curiosa markt waar je prachtige dromenvangers kunt kopen. Ook op de oudste en gezelligste vlooienmarkt van Amsterdam, de Waterlooplein markt, kun je prachtige dromenvangers kopen.   

 

Wat kost een dromenvanger? 

Dromenvangers zijn in verschillende prijsklassen te koop. Je kunt dromenvangers kopen die drie euro kosten, maar er zijn ook dromenvangers te koop die tweehonderd euro kosten. Geef niet meer geld uit voor een dromenvanger dan je hebt. Kies er een op gevoel en kijk goed naar het web. Is er in het midden een gat? Hangen er veren of schelpen aan? Van welk materiaal is de dromenvanger gemaakt? Een dromenvanger die drie euro kost kan net zo goed zijn als een dromenvanger die honderd euro kost.

 

Is een dromenvanger gevaarlijk?

Een dromenvanger is ongevaarlijk, het is geen voodoo of zwarte magie. Dromenvangers worden tegenwoordig ook als decoratie gebruikt. Als de betekenis van een dromenvanger kent, weet je dat er niets gevaarlijks aan is. Het is een object dat van oorsprong gemaakt is door de Indianen voor hun kinderen. Een dromenvanger is gemaakt met liefde voor het dierbaarste wat men heeft, een kind.
 
 

Positieve verhalen over dromenvangers 

Marleen
'Mijn dochter Cecilia is nu 3 jaar en slaapt, sinds ik drie maanden geleden een dromenvanger boven haar bedje heb opgehangen, de hele nacht door. Cecilia werd een aantal keer per nacht wakker. Mama, mama, riep ze dan met een angstig stemmetje. Ik sleepte me de volgende dag door de dag heen, wat was ik moe. Op de markt heb ik een dromenvanger met lichtjes gekocht, baat het niet schaadt het niet, dacht ik. Natuurlijk weet ik niet of de dromenvanger haar nare dromen vangt of dat het de veertjes en lichtjes zijn waardoor ze niet ’s nachts meer roept. Maar ik weet wel dat het werkt, een dromenvanger!'
 
René 
'Ik droom veel en vooral slecht, echt nare dromen zijn het. Soms wil ik in mijn droom rennen, maar kom dan niet voorruit. Ook droom ik vaak dezelfde droom, ik loop op straat en heb geen kleding aan. Bezweet word ik dan altijd wakker en val niet meer in slaap. Ik durf niet meer in slaap te vallen na een nare droom. Ik ben bang dat ik weer verwarrend of angstig zal dromen. Van een vriendin kreeg ik voor mijn verjaardag een dromenvanger. Ik was sceptisch, maar ik vond het een mooi object en wilde mijn vriendin een plezier doen, dus heb ik de dromenvanger boven mijn bed opgehangen. Ik heb nog steeds last van nare dromen, maar minder vaak. Als ik na een slechte droom het lampje op mijn nachtkastje aan doe zie ik meteen de prachtige dromenvanger. Ik kijk naar het web, de veertjes en denk aan de geschiedenis en de betekenis van de dromenvanger en val dan weer in slaap. De angst om na een akelige droom in slaap te vallen en weer slecht te dromen is weg, dankzij de dromenvanger Misschien droom ik in de toekomst wel alleen mooie dromen.'
 
 

Raadpleeg een Paragnost of Medium als je nare dromen hebt 

Zie je er tegenop om ‘s avonds naar bed te gaan omdat je bang bent voor je dromen? Vraag je je af waarom je nooit mooie dingen droomt? Angstige dromen en nachtmerries kunnen slaaptekort veroorzaken. Je lichaam mist als het ware zijn nachtelijke onderhoudsbeurt. Raadpleeg altijd een arts als je last hebt van aanhoudend slaapgebrek. Heb je vragen over je droom, wil je weten wat je droom betekent? Onze Paragnosten en Mediums helpen je graag met  het vinden van antwoorden.

 

Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

58,684 reviews

58,684 reviews

Eerlijk open beter dan “ gewoon “ coach gesprek Direct , zinvol , empatisch , inzichten Ivy
22 May 2024

58,684 reviews

58,684 reviews

footer.top