Chinese horoscoop Tijger

Goede en de slechte eigenschappen van de TijgerBen jij geboren in het jaartal 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 of 2010? Dan ben je geboren in het 'Jaar van de Tijger'. Je zult zeker bepaalde karaktertrekken en talenten van jezelf herkennen, wanneer je leest waar de Tijger voor staat!

Dit jaarteken wordt gezien als mensen die krachtig zijn, veel geluk hebben en die een koninklijke houding hebben. De Tijger is een persoon die gevreesd en gerespecteerd wordt en veel mensen zoeken antwoorden en bescherming, want de Tijger is vaak ook een wijs persoon.


 

Algemene eigenschappen van de Tijger

De Tijger is onafhankelijk, dapper, charismatisch, gepassioneerd en onderhoudend. Hij gaat door het vuur voor zijn overtuigingen en is bovengemiddeld intelligent en alert.  

De Tijger is actief en heeft vaak een overvloed aan goede ideeën. Gaat geen  uitdaging uit de weg en is geen persoon om stil in een hoekje te laten zitten. Hij is bereid zijn nek uit te steken en dat zal succesvol zijn.  en kan moeilijk stilzitten.

Hij kan rusteloos en impulsief zijn maar is veel gevoeliger dan de meeste mensen in de gaten hebben. De Tijger is vaak succesvol, maar soms brengt het leven zijn ups en downs, het zal de Tijger juist motiveren i.p.v. hem op te laten geven. De Tijger kan zich eenzaam en onbegrepen voelen, juist omdat het zo’n snelle denker is.

Een Tijger is lastig te weerstaan. Hij heeft een krachtige uitstraling, weet wat hij moet zeggen en heeft een charmante persoonlijkheid en heeft in veel gevallen een bijzonder uiterlijk. Hij is zelfverzekerd en moedig als geen ander jaarteken. Een Tijger is bereid risico’s te nemen en daardoor op het scherpst van de snede te leven en kan daarvan genieten. Hij is niet altijd even gemakkelijk te begrijpen voor anderen, maar neem maar aan dat hij achter zijn schijnbare rustige uitstraling een sensationeel leven vol magie en mysterie leidt.  

Een typische Tijger is trots en is over het algemeen open en eerlijk, maar wanneer hij merkt dat er iets niet klopt kan hij zich in zijn schulp terug trekken en broeien. Hij kan boos worden en exploderen als hij iets niet begrijpt of bang is, maar als hij alles weer op een rijtje heeft is hij binnen no-time weer zichzelf. Dit kan anderen soms in verwarring brengen. Een Tijger is een gevoelsmens en zal altijd op zijn intuïtie vertrouwen. De oudere meer ervaren Tijger is in staat om wat rustiger in zijn aanpak te zijn.

 

De vijf typen

 • Water: dit type kan idealistische en heel erg op zichzelf gericht zijn.

 • Hout: dit type is trendsetter. Op zichzelf maar geraffineerd stijlvol.

 • Vuur: dit type is grappig, vriendelijk, adrem en ondernemend en heeft een vurig temperament.

 • Aarde: dit type is de enige Tijger die een teamplayer is. Kan wat ouderwets in normen en waarden zijn, maar heeft veel zelfkennis.
   
 • Metaal: Deze Tijgers staat graag in het middelpunt en is heeft een stralende, opvallende en soms luidruchtige persoonlijkheid. Kan een tikkeltje eigenwijs zijn.

 

De Tijger en relaties

Tijgers zijn gevoelig, gepassioneerd, romantisch, en kunnen liefdevolle en zorgzame partners zijn. Maar soms zijn ze territoriaal en bezitterig. Ze hebben de neiging vurige en potente liefhebbers te zijn, die hun partners domineren. Maar toch blijven ze hartelijk en genereus. Tijgers zouden er goed aan doen met hun partners stabiel en evenwichtig te blijven, de touwtjes in handen te houden en een plan voor de toekomst te maken. Het beste is, wanneer hun partners in staat zou zijn om de Tijgers direct te vertellen, waar ze het best in zijn.

De meeste Tijgers zijn gevoelig, romantisch, gepassioneerd en kunnen behoorlijk emotioneel zijn tijdens hun relaties. De meest Tijgers zijn prima in staat om echte liefde en genegenheid te tonen, zowel naar hun vrienden als hun partner. In het liefdesleven kunnen ze bezitterig en jaloers zijn, maar ook territoriaal. Tijgers kunnen eigenzinnig zijn op het gebied van passie, wanneer ze loslaten aan bescheidenheid.

De Tijger is onafhankelijk en heeft zelf ook graag zulke mensen om zich heen. Je moet wel stevig in je schoenen staan om een relatie met een Tijger aan te gaan want hij verwacht hetzelfde van jou als wat hij zelf ook doet. Als het om een partnerkeuze gaat, heeft hij het liefst iemand in zijn leven met wie hij samen oud kan worden.

 

Tijger carrière en geld

De Tijger is de "koning van de dieren", daarom zijn alle ogen op tijgers gericht en krijgen ze de nodige aandacht. Een Tijger is een geboren leider en worden vaak door iedereen gerespecteerd. Het is wel aan leeftijd onderhevig want de eerste 30 jaar zijn niet echt gemakkelijk, over het algemeen hebben ze erna het respect van anderen afgedwongen.

Een Tijger houdt niet van een 9 tot 5 kantoorbaan en heeft behoefte aan uitdaging. Hij is niet echt een teamplayer en is als solist op zijn best. Hij kan jarenlang jobhoppen omdat de vorige baan net niet voldoende uitdaging had. Over het algemeen is dit geen probleem en zal de Tijger zich uiteindelijk kunnen vestigen op een plaats waar zij zich als een vis in het water zullen voelen. Onverwachte situaties worden niet uit de weg gegaan maar worden juist met veel enthousiasme aangegaan.

Een Tijger is erg doelgericht en bereikt dat doel het allerliefste vorige week nog want doelgerichtheid staat de Tijger echt op het lijf geschreven. Het zijn harde werkers die zich voor 200% zullen inzetten (tenzij de Tijger er zelf geen enkel belang in ziet). Ze zijn snel, gedreven en gemotiveerd maar kunnen niet goed tegen een mislukking.

De Tijger is meestal succesvol en is in staat goed met geld om te gaan.


Beroepen waarin de Tijger kan schitteren: planner, office manager, ceo, acteur, schrijver, kunstenaar, piloot, stewardess, coureur, muzikant, komiek.

 

Tijger en gezondheid

De gezondheid van de Tijger is over het algemeen goed. Kleine kwaaltjes als, verkoudheid, hoesten en koorts zijn kleine dingetjes die met gemak worden overwonnen. Het is wel belangrijk ‘veilige’ sporten te beoefenen omdat de Tijger soms de neiging kan hebben wat roekeloos te zijn. Warming up is en blijft een aandachtspunt, omdat de Tijger vaak te snel wilt gaan. Het zijn echte doorzetters dus ze zijn vaak al heel snel over een kwaal heen.

 

De Tijger houdt van:   

 • Uitdagingen   

 • Mooie kleding   

 • Reizen   

 • Wordt graag gerespecteerd

 • Wil graag met anderen delen   

   

De Tijger houdt niet van:   

 • Teamwork

 • Te lang in dezelfde baan zitten   

 • Mislukkingen

 • Falen

 • Zeuren   


 

Positieve kenmerken van de Tijger

Een Tijger kan lief zijn, Hij is vriendelijk,onderhoudend, verleidelijk hartstochtelijk, hartelijk, altijd behulpzaam en ondersteunend, vraagt niet veel voor zichzelf en is een onafhankelijk en dynamisch persoon.

 

Negatieve kenmerken van de Tijger

Een Tijger kan rebels, dominant, ruw, roekeloos, hard, sjagrijnig, humeurig, depri, opgejaagd en disrespectvol zijn.


 

Wil je meer weten over je sterrenbeeld, toekomst en bestemming?

Supergaaf dat je interesse hebt in je Chinese jaarteken of die van iemand die je dierbaar is. Als je nog vragen hebt staat ons team van mediums, paragnosten, tarot specialisten en astrologen voor je klaar. Iedereen bieden we gratis een kort kennismakingsconsult aan met een consulent naar keuze.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat


 

Andere Chinese horoscopen met de Tijger

Chinese horoscoop Tijger en de os, lees hier de chinese horoscoop van de os
Chinese horoscoop Tijger en het konijn, lees hier de chinese horoscoop van het konijn
Chinese horoscoop Tijger en de Rat, lees hier de chinese horoscoop van de rat
Chinese horoscoop Tijger en de draak, lees hier de chinese horoscoop van de draak
Chinese horoscoop Tijger en de slang, lees hier de chinese horoscoop van de slang
Chinese horoscoop Tijger en het paard, lees hier de chinese horoscoop van het paard
Chinese horoscoop Tijger en de geit, lees hier de chinese horoscoop van de geit
Chinese horoscoop Tijger en de aap, lees hier de chinese horoscoop van de aap
Chinese horoscoop Tijger en de haan, lees hier de chinese horoscoop van de haan
Chinese horoscoop Tijger en de hond, lees hier de chinese horoscoop van de hond
Chinese horoscoop Tijger en het varken, lees hier de chinese horoscoop van het varken

 

Of ga terug naar onze chinese horoscoop overzichts pagina