Chinese horoscoop Konijn

De goede en slechte eigenschappen van het KonijnHet Konijn is het vierde dier in de Chinese dierenriem. Ben jij geboren in het jaartal 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011? Dan ben je geboren in het 'Jaar van het Konijn’. Je zult zeker bepaalde karaktertrekken en talenten van jezelf herkennen, wanneer je leest waar het Konijn voor staat!

Het Konijn is bekend vanwege zijn rust en stilte. Het Konijn is behoudend van karakter, terugblikkend, bedachtzaam en hebben veel geluk.

 

Algemene eigenschappen van het Konijn

Mensen geboren onder het teken Konijn zijn eerlijk, vriendelijk, goed gemanierd, diplomatisch en behoudend. Het zijn goede onderhandelaars en daarom heel erg geschikt als diplomaten.Het Konijn kan een charismatische uitstraling hebben en elegant en beschaafd zijn. Over het algemeen hebben ze een terughoudend karakter maar als ze zich eenmaal ergens op werpen kunnen ze behoorlijk actief zijn. Een Konijn is gevoelig en houdt niet van te drukke mensenmassa’s of een agressieve omgeving.

Het nemen van een risico geeft teveel onrust en ze zullen altijd hun best doen het leven zo rustig mogelijk te houden. Het Konijn is een Pietje Precies en zorgt goed voor de mensen waar hij om geeft. Meelevend, sociaal, geduld, doorzettingsvermogen en (vak)bekwaamheid zijn ook erg belangrijke kenmerken.

Het Konijn heeft een groot gevoel van verantwoordelijkheid en vanwege hun perfectionistisch ingestelde karakter is hij een geweldige organisator.

Het Konijn is voorzichtig, intuïtief en een echt gevoelsmens. Hij is slim, heeft goede manieren en houdt van harmonie en vrede.

Een Konijn heeft een brede interesse en heeft een uitstekend geheugen. Hij kan enorm genieten van een goed gesprek. Het gaat dan wel over de ander want zelf zal hij zich niet zo gemakkelijk kwetsbaar opstellen.

Het nadeel is dat een Konijn soms onvoorspelbaar kan zijn en dan totaal de andere kant op gaat die mensen zouden hebben verwacht. Dit kan ervoor zorgen dat anderen dan niet weten waar ze aan toe zijn. Betrouwbaarheid kan dus wel een onderwerp zijn wat ter discussie komt.
 

De vijf typen Konijn

 • Water: Dit Konijn heeft een goed gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid en is integer van karakter.

 • Hout: dit type Konijn heeft talent op het gebied van schrijven en heeft veel fantasie en gevoel voor schoonheid.

 • Vuur: het vuur-Konijn functioneert goed in een openbare functie en is niet zo filosofisch ingesteld als de andere Konijnen.

 • Aarde: dit type Konijn houdt van feestjes en uitgaan. is sociaal, soms een warhoofd en een beetje vaag.

 • Metaal: dit Konijn heeft een groot moreel besef, is serieus, hardwerkend en opmerkzaam, maar moet wel oppassen voor fanatisme.

 

Het Konijn en relaties

Een Konijn is wispelturig en is ook in de liefde een Pietje Precies. Hij zal wachten tot hij de voor hem juiste partner vindt. Hij is behoorlijk selectief tot hij de ware gevonden heeft maar als hij die eenmaal gevonden is, is het over het algemeen wel een verbintenis voor het leven. Hij is romantisch, aanhankelijk, lief en trouw en soms een beetje onrealistisch in zijn verwachtingen van de relatie. Trouw en aanhankelijkheid wordt wel terug verwacht van hun partner.  Een Konijn heeft bevestiging en veel liefde nodig en als dat er niet is, worden ze ongelukkig. Een Konijn is de gelukkigste persoon op aarde zijn als er liefde en harmonie is, confrontaties worden liever uit de weg gegaan. Hij kan bazig zijn maar als er iets misgaat trekt hij zich in zichzelf terug tot de partner het glad strijkt. Hij houdt ervan om alles met zijn partner te delen, van de mooie tot de verdrietige momenten.

 

Het Konijn, werk en carrière

Een Konijn kan heel erg succesvol zijn. Ieder plan wordt volledig ingeschat en er wordt goed over nagedacht voor hij eraan begint. Hij kan inderdaad soms wat te voorzichtig overkomen, maar dit heeft te maken met het zoveel mogelijk uitsluiten van risico’s. Een Konijn is een harde werker en gaat voor doelgerichtheid en zekerheid. En ja, soms lopen ze door deze voorzichtige aanpak een kans mis. Dat mag dan opgevat worden als een les voor de volgende keer dat het Konijn te lang blijft hangen in (be)denken en niet handelen. Een Konijn is een uitstekende projectmanager of organisator en is geweldig in strategisch denken.

Beroepen: wetenschapper, natuurkundige, leraar, politie, advocaat, rechter, diplomaat, politicus, organisator, ontwerper, psychiater, therapeut en dokter.
Het Konijn is goed in balans en worden gewaardeerd door hun collega’s vanwege hun bescheidenheid.

 

Konijn en gezondheid

Het Konijn is een gemiddeld gezond persoon zonder al te grote gezondheidsproblemen. In de winter tot het voorjaar zullen ze meer aandacht moeten besteden aan sporten om fit en gezond te blijven. Dit heeft te maken met hun immuunsysteem. Stress is voor niemand goed maar voor het Konijn is het echt een aandachtspunt en mediteren of yoga is heel erg goed om dit te verminderen. Met name oefeningen in de buitenlucht zal heel erg goed zijn voor het Konijn. Later in hun leven kan het Konijn problemen krijgen met spijsvertering en het zenuwstelsel.


 

Het Konijn houdt van:

 • Plannen
 • Zekerheid in inkomsten
 • Gesprekken
 • Voor geliefden zorgen
 • Watersport en golfen


 

Het Konijn houdt niet van:

 • Chaos
 • Onduidelijkheid
 • Mensen met een te groot ego
 • Rommeligheid
 • Spontane plannen

   

Positieve kernwoorden voor het Konijn

Het Konijn kan gevoelig zijn. Verder kunnen deze karaktereigenschappen aanwezig zijn: verlegen, plannen, zorgvuldig, zorgzaam, tactisch, aanhankelijk, vriendelijk, lief, verstandig, intelligent, wetenschappelijk, ambitieus, doelmatig, beschaafd, artistiek, gastvrij en bescheiden.

 

Negatieve kernwoorden voor het Konijn

Het Konijn kan overdreven aanstellerig zijn. Verder: saai, jaloers, obsessief, geheimzinnig, gecompliceerd, moeilijk, onverschillig, zelfingenomen, hypocriet, zelfingenomen, oneerlijk en egoïstisch.

 

Wil je meer weten over je sterrenbeeld, toekomst en bestemming?

Supergaaf dat je interesse hebt in je Chinese jaarteken of die van iemand die je dierbaar is. Als je nog vragen hebt staat ons team van mediums, paragnosten, tarot specialisten en astrologen voor je klaar. Iedereen bieden we gratis een kort kennismakingsconsult aan met een consulent naar keuze.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat


 

Andere Chinese horoscopen met het Konijn

Chinese horoscoop Konijn en de os, lees hier de chinese horoscoop van de os
Chinese horoscoop Konijn en de rat, lees hier de chinese horoscoop van het rat
Chinese horoscoop Konijn en de tijger, lees hier de chinese horoscoop van de tijger
Chinese horoscoop Konijn en de draak, lees hier de chinese horoscoop van de draak
Chinese horoscoop Konijn en de slang, lees hier de chinese horoscoop van de slang
Chinese horoscoop Konijn en het paard, lees hier de chinese horoscoop van het paard
Chinese horoscoop Konijn en de geit, lees hier de chinese horoscoop van de geit
Chinese horoscoop Konijn en de aap, lees hier de chinese horoscoop van de aap
Chinese horoscoop Konijn en de haan, lees hier de chinese horoscoop van de haan
Chinese horoscoop Konijn en de hond, lees hier de chinese horoscoop van de hond
Chinese horoscoop Konijn en het varken, lees hier de chinese horoscoop van het varken

Of ga terug naar onze chinese horoscoop overzichts pagina