Chinese horoscoop Rat

Goede en de slechte eigenschappen van de RatBen jij geboren in het jaartal 1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 of 2020? Dan ben je geboren in het 'Jaar van de Rat'. Je zult zeker bepaalde karaktertrekken en talenten van jezelf herkennen, wanneer je leest waar de Rat voor staat!

Je hebt mensenkennis en bent handig in het vinden van oplossingen, zelfs de meest onwaarschijnlijke taken worden goed door je opgelost. Je bent een harder werker, en hebt veel talenten op het gebied van ondernemerschap. Mensen kennen je als een charmante persoon en je hebt een open persoonlijkheid. Verder staat de Rat ook bekend als slim, sociaal en populair. Je maakt vast erg gemakkelijk vrienden en hebt veel mensenkennis. Je bent een trouwe vriend, maar gaat een stevige roddel niet uit de weg. Je kan arrogant of egoïstisch op andere mensen overkomen.

 

Algemene eigenschappen van de Rat

De Rat is een toegewijd en hard werker, de ondernemer van de Chinese dierenriem. Geld neemt een belangrijke plaats in, en de manier hoe het verdiend kan worden is hierbij de grootste uitdaging want de Rat ziet in werkelijk alles wel handel. Dit heeft ook een nadeel want het kan zijn dat er te weinig focus is omdat er versplinterd gewerkt wordt. Sommige dingen hebben nu eenmaal 100% aandacht nodig om te kunnen groeien. De Rat kan zich niet zo goed ontspannen.

Een persoon geboren in het jaar van de Rat is charmant, energiek, sociaal en out going. De Rat houdt ervan om onder de mensen te komen. Hij is intelligent en laat geen enkele kans onbenut. Ze kunnen de meest onmogelijke doelen bereiken door het aannemen van unieke kansen. De Rat heeft een sterke wil en is ambitieus. De Rat moet wel oppassen zijn idee niet aan anderen op te dringen, dat loopt niet altijd even goed af. Aan de andere kant hebben ze ook veel humor en daardoor kunnen ze veel ingewikkelde kunnen situaties aan.

Het zijn enorm harde werkers en hebben veel doorzettingsvermogen. Met deze kwaliteiten kunnen ze de meest onhaalbare doelen bereiken. Aan de andere kant kunnen ze overkomen als arrogant en egoïstisch. De Rat komt betrouwbaar over op anderen en zijn hartelijk. Overigens, dat verwachten ze wel terug.

Een Rat staat bekend als een goede gesprekspartner. Is gezellig en heeft vaak een goed gevoel voor humor. Ondanks de open persoonlijkheid laat de Rat niet altijd het achterste van zijn tong zien en blijven er altijd mysteries die hij je niet zal vertellen.
 

De vijf typen Rat   

 • Water: dit type Rat kan verwend zijn en keutelt het liefst de hele dag wat rond. Hij kan wel heel erg charmant en vriendelijk zijn.   

 • Hout: dit type Rat is ambitieus en kan erg succesvol zijn.   

 • Vuur: de risiconemende Rat, op zich is dat niet verkeerd maar een verkeerde beslissing kan rampzalige gevolgen hebben.    

 • Aarde: deze Rat komt bijna overal mee weg, wat er ook gebeurt.

 • Metaal: deze gezellige en sociale Rat, kan soms erg bijdehand zijn.       

 

De Rat en relaties

De Rat is gepassioneerd. Is vaak ook warm, sexy en is een hartstochtelijke minnaar of minnares. Daarnaast hebben ze aandacht voor hun partner. Een Rat is emotioneel en trouw en laat ook aan de partner merken dat er liefde is. Dit wordt wel terug verwacht. Als dat niet gebeurt kan de liefde omslaan naar kil en onpersoonlijk gedrag. Heb je een fout gemaakt in de relatie met een Rat, dan zal je heel erg je best moeten doen om dit goed te maken.

De Rat heeft zekerheid, veiligheid en duidelijkheid nodig van hun partner. Wanneer ze zich veilig voelen, schenken ze veel aandacht aan de mensen van wie ze houden. Ze houden van genieten, maar zijn altijd bereid dit te delen met anderen. Behandel de Rat goed, en je wordt zelf ook heel erg goed behandeld.

 

De Rat, werk en carrière

Mensen die zijn geboren in het jaar van de Rat zijn vaak erg getalenteerd op het werkgebied. De Rat is een extreem goede ondernemer. Er is wel uitdaging nodig vanwege hun intelligentie. De Rat is goed georganiseerd en getalenteerd in wat hij doet. Het maakt niet zoveel uit welke carrière er gekozen wordt, ze zullen zich altijd aanpassen aan de omstandigheden en kansen pakken wanneer ze zich voordoen. Sta niet gek te kijken als de Rat er een interessante baan bij heeft. De Rat is heel erg kundig in het bedenken van strategieën en tactieken. Ze dwingen respect van hun collega's af.

 

De Rat en gezondheid

Een Rat heeft over het algemeen een goede gezondheid. De spijsvertering en weerstand is wel iets waar aandacht aan geschonken mag worden. In het geval de Rat vaak te maken heeft met stress is meditatie, yoga of Tai Chi een goed hulpmiddel om tot rust te komen. De meeste Ratten blijven gezond tot op hoge leeftijd.

 

De Rat houdt van:

 • Uitdagingen

 • Mooie kleding

 • Reizen

 • Parachutespringen, surfen of vechtsporten   

 • Feestjes; zien en gezien worden.


 

De Rat houdt niet van:

 • Teveel rust

 • Wil leiden, niet volgen

 • Claimen binnen een relatie, maar kan zelf wel claimen

 • Nonchalante mensen

 • Mensen die teveel verwachten


 

Positieve kernwoorden van de Rat

Briljant, charmant, intelligent, open-minded, slim, getalenteerd, vakbekwaam, flexibel, beschermend, levendig, lief, conservatief, empathisch, communicatief, energiek, eerlijk, aantrekkelijk, welvarend, kalm, sensueel en zorgzaam.

 

Negatieve kernwoorden van de Rat

Pietlut, overdreven beschermend, bezitterig, berekenend, arrogant, gierig, angstig, verslavend, egoïstisch en defensief.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat


 

Andere Chinese horoscopen met de Rat

Chinese horoscoop Rat en de os, lees hier de chinese horoscoop van de os
Chinese horoscoop Rat en het konijn, lees hier de chinese horoscoop van het konijn
Chinese horoscoop Rat en de tijger, lees hier de chinese horoscoop van de tijger
Chinese horoscoop Rat en de draak, lees hier de chinese horoscoop van de draak
Chinese horoscoop Rat en de slang, lees hier de chinese horoscoop van de slang
Chinese horoscoop Rat en het paard, lees hier de chinese horoscoop van het paard
Chinese horoscoop Rat en de geit, lees hier de chinese horoscoop van de geit
Chinese horoscoop Rat en de aap, lees hier de chinese horoscoop van de aap
Chinese horoscoop Rat en de haan, lees hier de chinese horoscoop van de haan
Chinese horoscoop Rat en de hond, lees hier de chinese horoscoop van de hond
Chinese horoscoop Rat en het varken, lees hier de chinese horoscoop van het varken
 

Of ga terug naar onze chinese horoscoop overzichts pagina