Chinese horoscoop hond

Goede en de slechte eigenschappen van de chinese horoscoop hondBen jij geboren in het jaartal 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 of 2018? Dan ben je geboren in het 'Jaar van de Hond’'.
Je zult zeker bepaalde karaktertrekken en talenten van jezelf herkennen, wanneer je leest waar de Slang voor staat!

 

Algemene eigenschappen van de Hond

De Hond is geliefd en betrouwbaar die. Iemand die in een van bovenstaande jaartallen is geboren is loyaal en trouw. Hij is behulpzaam als anderen hem nodig hebben. Staat 100% voor je klaar wanneer je wanhopig bent en wanneer je toe bent aan directe hulp. Een Hond is erg gevoelig en empathisch naar anderen toe. Heb je een Hond te vriend, dan heb je echt iemand in je leven die er voor je is.

Een Hond is eerlijkheid en spreekt vanuit zijn hart. Hij kan wat teveel babbels hebben wanneer hij echt ergens van overtuigd is, maar dan is dat wel iets waar hij echt met ziel en zaligheid achter staat. Een Hond is meer een volger dan een echte leider en zal accepteren wat je als taak voor hem hebt. Overigens, hij zal dit tot op de puntjes voor je regelen. Een Hond is een energiek persoon wanneer ze voelen dat ze hun mening moeten overbrengen.

Een Hond is intuïtief, gevoelig en de eigenschappen integriteit en eerlijkheid zijn hem op het lijf geschreven. Hij draait niet rond de pot heen en zal je zijn mening echt wel vertellen. Ze zijn erg idealistisch ingesteld en oprecht voor hun leven. Hij gelooft niet in onrechtvaardigheid of onderdrukking. Als hij daarmee te maken krijgt het het hem echt lam slaan en kan hij behoorlijk pessimistisch of zelfs negatief worden.

Vanwege zijn gevoeligheid houdt een hond niet van mensenmassa’s. Confrontaties gaat hij liever uit de weg, al zal hij zijn mening niet onder stoelen of banken steken. Mocht je ruzie met hem hebben gehad, dan is hij vergevingsgezind en begint hij al snel met een schone lij. Hij is hulpvaardig en altijd bereid om naar je te luisteren. Ben je verdrietig, laat een Hond je dan maar troosten, hij weet als geen ander de juiste toon te vinden. Niet ieder Hond is hetzelfde, maar sommige Honden kunnen erg star kan denken.

De Hond is ook bereid zich in te zetten voor het goede doel. Hij kan soms wel zwaar op de hand zijn, en het blijven hangen in oud zeer kan soms wel een probleem voor hem zijn. Aan de andere kant is hij krachtig genoeg om hier overheen te komen en zich op andere doelen te focussen.

Honden houden niet van grote gezelschappen en hebben een bloedhekel aan confrontaties, ook al kan een Hond daar op zich heel goed mee omgaan. Hij is een prima gesprekspartner met gevoel voor humor. Honden zien de dingen soms te zwart/wit en kunnen ook te veel in het verleden leven.

 

De vijf typen Hond

 • Water: Deze Hond heeft tot op een bepaalde leeftijd behoefte aan avonturen, zodra hij zijn plek eenmaal heeft gevonden is hij niet meer van z'n plaats te krijgen.

 • Hout: De twijfelaar onder de Honden, daarnaast kan hij enorm piekeren en zich druk maken over veel onderwerpen.

 • Vuur: dit type Hond is het zakelijke type, maar is soms wat te pittig van aard en kan daarom soms roekeloos zijn.

 • Aarde: Deze Hond is een harde werker, neemt niet veel risico’s en kan een echte piekeraar zijn.

 • Metaal: Hij is koppig maar heeft ook veel doorzettingsvermogen en is ambitieus.

   

De Hond en relaties

Een relatie met een Hond is bijna hetzelfde als gaan voor een heel erg gebalanceerde en gelijkwaardige relatie. Hij houdt van geven maar wilt ook graag ontvangen. Hij is een trouwe, zeer loyale partner. Ruzie, discussies en meningsverschillen brengen de Hond uit zijn evenwicht. Hij gaat liever eerst een goede vriendschappelijke relatie met zijn levenspartner aan en zal zich pas nadat dit bewezen is, voor de relatie gaan inzetten.

Hij kan idealistisch zijn en lang op zoek blijven naar zijn soulmate, maar als hij deze eenmaal heeft gevonden gaat hij ervoor door het vuur. Als de Hond je eenmaal als partner heeft gekozen, dan ben jij echt zijn maatje en kun je geen betrouwbaardere partner treffen dan hij. Hij is vriendelijk, lief en zoekt emotionele veiligheid en zekerheid.

Het is wel belangrijk voor een Hond dat hij zo af en toe wat bevestiging van zijn partner krijgt, anders uit zich dat in piekeren en kunnen andere onderdelen van zijn leven, zoals bijvoorbeeld werk eronder lijden.

 

De Hond, werk en carrière

Een Hond is vaak één van de beste werknemers van een organisatie. Hij werkt graag met verantwoordelijkheid en gebruiken daar zijn gevoel bij. Hij heeft het wel nodig om duidelijkheid te hebben en goed aangestuurd te worden. Zo kan hij tot de allerbeste prestaties komen. Betrouwbaarheid en zoeken naar zekerheid zijn de belangrijkste karaktertrekken van een Hond.

De Hond zal anderen altijd respectvol en vriendelijk behandelen. Als hij het fijn heeft op zijn werk, zal hij loyaal zijn en heel erg zijn best doen het allerbeste uit zichzelf te halen. Aan de andere kant; als mensen hun beloftes niet nakomen, of zelfs oneerlijk zijn, komt hij in zijn weerstand. Dingen moeten wel gaan zoals hij dat graag wilt of gewend is, anders wordt hij er onzeker over. Hij is een teamplayer, kan leider zijn, maar dat is over het algemeen niet echt de allergrootste ambitie. Hij is niet gericht op het vergaren van macht of geld, maar wil het naar zijn zin hebben. De Hond kan erg uit het lood geslagen worden als mensen die beloften niet nakomen, of mensen die oneerlijk zijn. Tijd inplannen voor ontspanning is heel erg belangrijk.

Beroepen waar je de Hond kunt vinden zijn: rechter, politieagent, militair, priester, arts, therapeut, maatschappelijk werker, ontwerper, verpleegkundige, verkoper.

 

De Hond en gezondheid

De Hond is actief zolang hij leeft. Hij is over het algemeen gezond en heeft een vitale levensstijl. De spijsvertering en de bloedsomloop kunnen wel een punt van aandacht worden, maar het leven van een fitte en gezonde levensstijl kan veel van dit soort kwalen voorkomen. In het algemeen is de Hond sportief en daarom is hij goed beschermd tegen verkoudheden en dergelijke. Stress is wel een aandachtspunt. Wanneer er teveel stress is, is het belangrijk even een pas op de plaats te maken.

 

De Hond houdt van:

 • Zekerheid en duidelijkheid

 • Gezelligheid

 • Liefhebber van de natuur

 • Behulpzaam naar andere mensen

 • Houdt van mensen en is niet graag alleen

   

De Hond houdt niet van:

 • Oneerlijkheid

 • Onduidelijkheid

 • Niet nakomen van afspraken

 • Teveel stress

 • Het voortouw nemen door de baas te moeten spelen

   

Positieve kernwoorden van de Hond:

De Hond is goed georganiseerd, redelijk, vriendelijk, easy going, sympathiek, behulpzaam, attent, gemanierd, behulpzaam, intuïtief, attent, planmatig, diplomatiek, grappig en gepassioneerd zijn.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat


 

Negatieve kernwoorden van de Hond

De Hond kan sjagrijnig, niet veel verdragen, koppig, bot, temperamentvol,  heethoofdig, ruziemakend, (ver)oordelend, vastklampend, pessimistisch, wispelturig, nerveus en angstig zijn.

 

Andere Chinese horoscopen met de Hond

Chinese horoscoop hond en de os, lees hier de chinese horoscoop van de os
Chinese horoscoop hond en het konijn, lees hier de chinese horoscoop van het konijn
Chinese horoscoop hond en de tijger, lees hier de chinese horoscoop van de tijger
Chinese horoscoop hond en de draak, lees hier de chinese horoscoop van de draak
Chinese horoscoop hond en de slang, lees hier de chinese horoscoop van de slang
Chinese horoscoop hond en de Rat, lees hier de chinese horoscoop van de rat
Chinese horoscoop hond en de Paard, lees hier de chinese horoscoop van het paard
Chinese horoscoop hond en de Geit, lees hier de chinese horoscoop van de geit
Chinese horoscoop hond en de aap, lees hier de chinese horoscoop van de aap
Chinese horoscoop hond en de haan, lees hier de chinese horoscoop van de haan
Chinese horoscoop hond en het varken, lees hier de chinese horoscoop van het varken

Of ga terug naar onze chinese horoscoop overzichts pagina