Chinese horoscoop geit

Goede en de slechte eigenschappen van de Chinese horoscoop GeitBen jij geboren in het jaartal 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003 of 2015? Dan ben je geboren in het 'Jaar van de Geit'.

Je zult zeker bepaalde karaktertrekken en talenten van jezelf herkennen, wanneer je leest waar de Geit voor staat!
De Geit is stijlvol en creatief en houdt van genieten van het leven en van mooie dingen. Creëren is een van zijn grootste passies.

 

Algemene eigenschappen van de Geit

De meeste Geiten zijn artistiek begaafd en daarom vaak erg creatief. Mode, ontwerpen, schrijven, schilderen, het uiten van kunst in al zijn vormen is de Geit niet vreemd. Hij is vriendelijk en empathisch van aard en daarom zal hij niemand opzettelijk verdriet doen.

Een Geit zal anderen vriendelijk behandelen en respecteren maar verwacht dit wel van terug. Soms zelfs een beetje meer dan dat, en dan kan de Geit teveel aandacht van anderen vragen. Dit heeft te maken met onzekerheid en gevoeligheid, waardoor hij veel bevestiging van anderen nodig heeft. Lukt het de Geit niet bevestiging van iemand te krijgen, dan zal je dat niet merken want hij zal geen confrontatie of conflict aangaan. De begrippen veiligheid en bescherming zijn heel erg belangrijk in het leven van dit jaar type.

Wanneer een Geit zich emotioneel bij iemand betrokken voelt, zal hij heel erg zijn best doen zich voor die persoon in te zetten. De Geit is charmant van nature en heeft het in zich om dingen naar zijn hand te zetten. Een Geit heeft een vrije en onorthodoxe manier om tegen de huidige trends in te gaan. Betrouwbaarheid is een lastig woord voor de Geit. Noem het geen onbetrouwbaarheid maar onvoorspelbaarheid, dan snap je hem misschien een stuk beter. De Geit is zelf onvoorspelbaar maar speelt het voor zichzelf vaak op safe; daarom zal hij in veel gevallen een slag om de arm houden als het gaat om het maken van afspraken.

Een Geit kan nogal wispelturige gedachten hebben. Zo vindt hij het ene land geweldig, dan weer het andere land. Hij is erg reislustig maar vraagt tijdens die reizen niet om veel luxe, het gaat veel vaker om de beleving van de ervaring ‘er’ (waar ter wereld dat dan ook mag zijn) te zijn geweest. Simpele dingen kunnen de Geit dolgelukkig maken. Genieten is een van de kernwoorden van de Geit. Hij zal daarbij altijd zijn innerlijke kompas volgen, maar kan soms door te lang te twijfelen kansen aan zijn neus voorbij zien gaan.

De Geit is creatief en behoorlijk artistiek begaafd, rustig maar gepassioneerd, en een beetje bijzonder. Geiten zijn gevoelig en eerlijk en ze hebben een grote verbeeldingskracht. Hij kan niet goed tegen teveel pusherig gedrag of opgelegde (tijds)druk door anderen. Hij houdt niet van vaste roosters en routines. Hij is gevoelig van aard - en daarom vaak perfectionistisch - en hij kan er niet tegen om opgejaagd te worden.
 

De vijf typen Geit

 • * Water: dit type Geit trekt het zich snel aan als anderen problemen hebben.
 • * Hout: Dit type is erg creatief en heeft het creëren nodig om emoties te kunnen verwerken
 • * Vuur: Deze Geit heeft emotionele betrokkenheid bij werk nodig om tot prestatie te kunnen komen
 • * Aarde: Dit type is realistisch en doelgericht, harde werker.
 • * Metaal: Deze Geit is een ambitieuze en doelgerichte doorzetter en is minder emotioneel dan de andere Geiten.

   

De Geit en relaties

Een Geit is heel erg gericht op de liefde en houdt ervan te worden verleid, en is romantisch ingesteld. Open haard, schapenvel en kaarsen zijn dit type niet vreemd. Ervaren van gevoel is voor de Geit heel erg belangrijk, hij zal niet in een relatie stappen waar dit ontbreekt. Het huwelijk is niet de grootste ambitie in het leven van hem, daarom kan het lang duren voor de Geit zich definitief gaat binden. Dit komt omdat hij erg veel vrijheid nodig heeft.

De Geit kan erg lief zijn in relaties, als hij eenmaal een vaste partner heeft gekozen kan hij wat lui worden en gemakkelijk achterover leunen door op zijn partner te vertrouwen. Een Geit kan zich soms niet gemakkelijk uiten en gaat daarom vaak op zoek naar een partner die daar goed in is. Een Geit zal niet alleen gewaardeerd worden door zijn partner maar ook door zijn schoonfamilie.

 

Chinese horoscoop Geit, werk en carrière

De meeste Geiten zijn erg goed creatief, dit kun je zien omdat velen van hen zich bezig houden met kunst, schrijven of andere creatieve beroepen. Hij zal hard werken en wil zich ook ontwikkelen in het werk waar hij in gelooft. Een rustige omgeving wordt hierbij gewaardeerd.

De Geit zal wel meteen afhaken als er teveel schema’s zijn of als er iets van hem wordt verwacht. Geld verdienen is belangrijk maar het is geen voorwaarde om werk te doen waar zijn hart het dichtste bij ligt. Eigenlijk kan de Geit heel veel soorten werk aan, zolang hij er maar zijn creativiteit in kwijt kan en de woorden ‘moeten en veel structuur’ er niet bij betrokken zijn.

Geiten zijn te vinden binnen beroepen als: acteur, kunstenaar, schrijver, kinderarts, acteur, leraar, designer, mode ontwerper, bloemist, kapper, muzikant, redacteur, illustrator astroloog, kruidendeskundige of docent kunstgeschiedenis.

 

Chinese horoscoop Geit en gezondheid

De Geit zoekt geen stress op en probeert een gevoel van rust en harmonie te bewaren. Hij is altijd relaxed. Er kunnen gezondheidsproblemen ontstaan, maar zolang de Geit rustig blijft is er over het algemeen niet veel aan de hand. Is er stress, dan is het heel erg belangrijk voor de Geit om veel gezonde voeding te eten en te mediteren. De gezondheidsproblemen gaan voornamelijk over de spijsvertering en bloedsomloop.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat


 

De Geit houdt van:    

 • Reizen    

 • Bijzondere kunst    

 • Creëren        

 • Werken, maar het mag niet op werken lijken     

 • Gezelligheid met vrienden en familie


 

De Geit houdt niet van:

 • Teveel structuur    

 • Wil niet in een hokje gestopt worden

 • Wil niet geclaimd worden, maar kan dit zelf wel doen bij zijn vaste partner

 • Starre rechtlijnige mensen

 • Geheimzinnigheid    

   

Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat


 

Positieve kernwoorden van de Geit:

De Geit kan zeer aantrekkelijk, behulpzaam, gevoelig, kwetsbaar, eerlijk, empatisch, creatief, artistiek, fantasierijk, intuïtief, bedachtzaam, gul, zachtaardig, makkelijk in de omgang, romantisch en bescheiden zijn.

 

Negatieve kernwoorden van de Geit:

Een persoon die is geboren onder het type Geit kan last hebben van begrippen als; negativiteit, pessimisme, vluchtigheid, minderwaardige gevoelens, wraakzuchtigheid, bedrieglijkheid, luiheid, besluiteloosheid,weifelend, wispelturigheid, boosheid, gewelddadigheid, onverantwoordelijkheid en onzorgvuldigheid.

 

Andere Chinese horoscopen met het Geit

Chinese horoscoop Geit en de os, lees hier de chinese horoscoop van de os
Chinese horoscoop Geit en het konijn, lees hier de chinese horoscoop van het konijn
Chinese horoscoop Geit en de tijger, lees hier de chinese horoscoop van de tijger
Chinese horoscoop Geit en de draak, lees hier de chinese horoscoop van de draak
Chinese horoscoop Geit en de slang, lees hier de chinese horoscoop van de slang
Chinese horoscoop Geit en de Rat, lees hier de chinese horoscoop van de rat
Chinese horoscoop Geit en de Paard, lees hier de chinese horoscoop van het paard
Chinese horoscoop Geit en de aap, lees hier de chinese horoscoop van de aap
Chinese horoscoop Geit en de haan, lees hier de chinese horoscoop van de haan
Chinese horoscoop Geit en de hond, lees hier de chinese horoscoop van de hond
Chinese horoscoop Geit en het varken, lees hier de chinese horoscoop van het varken

Of ga terug naar onze chinese horoscoop overzichts pagina