Tarot Legging

Tarotkaarten leggingen of legpatronen 

Tarotkaarten kunnen op heel veel verschillende manieren worden gelegd. Er bestaan eenvoudige legpatronen, maar ook ingewikkelde leggingen. Een veelgebruikte kaartlegging is: ‘Het Keltische Kruis’. Het is een inzichtelijk legpatroon, dat bijzonder goed geschikt is voor uiteenlopende vragen. Belangrijk is dat je een legpatroon kiest dat aansluit bij het doel en het soort vraag of vragen, waarvoor je de tarotkaarten wilt gebruiken. De eenvoudigste tarotkaart legging is het Ja of Nee legpatroon. Je hebt maar één tarotkaart nodig. Ook de ‘Driekaartenlegging’ is een populaire legging, wanneer je snel advies of antwoorden wilt.


De kaarten willen jou iets vertellen...

De kaarten hebben een unieke boodschap voor jou, Start nu een Gratis Chat en kom erachter wat ze jou proberen te vertellen..

 

Wat is een tarotkaart legging? 

De tarotkaarten worden nadat ze zorgvuldig zijn geschud, op een bepaalde manier neergelegd. De kaartlezer of jij, als je de kaarten voor jezelf legt, kiest een legging.
Als je een Ja of Nee vraag hebt, kies je één tarotkaart. Wanneer je meer inzicht wilt krijgen, gebruik je een ander legpatroon bijvoorbeeld de ‘Driekaartenlegging’. De Driekaartenlegging geeft je inzicht in je verleden, heden en je toekomst. Bij een ‘Driekaartenlegging’ schud je de tarotkaarten zorgvuldig, wanneer je denkt dat je genoeg geschud hebt maak je drie stapeltjes van links naar rechts. Gebruik alleen je linkerhand. Neem nu de bovenste tarotkaart van elk stapeltje en leg de tarotkaartenkaarten neer, van links naar rechts, met de afbeelding naar beneden. Draai de tarotkaarten om van links naar rechts, met je linkerhand. De tarotkaart links staat voor je verleden, de rechter tarotkaart voor de toekomst en de kaart in het midden voor het heden. Er bestaan veel tarotkaart leggingen, en elk legpatroon is bedoeld om je de antwoorden te geven waarnaar je zoekt.

 

Hoe werkt een tarotkaart legging? 

Eerst moeten de tarotkaarten door de handen van de lezer gaan. De vraagsteller schudt de tarotkaarten daarna rustig, zorgvuldig en bedachtzaam. Deze handeling moet een paar keer herhaald worden. De vraagsteller stopt met het schudden van de tarotkaarten wanneer hij of zij denkt genoeg geschud te hebben. Een veel gebruikte methode is de tarotkaarten in een waaierbeweging op tafel of vloer leggen. De vraagsteller kiest met de linkerhand de tarotkaarten zorgvuldig uit de waaier. Wanneer de vraagsteller zelf de tarotkaarten niet kan kiezen, mag de kaartlezer de tarotkaarten kiezen. Het is belangrijk dat de tarotkaarten met de afbeelding naar beneden op tafel gelegd worden volgens het patroon van de legging. De tarotkaarten worden daarna langzaam één voor één omgedraaid. Elke positie in de legging heeft een betekenis.

 

Wat voor type tarotkaart legging zijn er?

Er bestaan veel verschillende tarotkaarten leggingen, de meest gebruikte leggingen zijn:
 
Relatietarot legging 
Deze legmethode is geschikt voor het ophelderen van een relatie en het bijleggen van onenigheden.
 
De Zeven Kaartenellips 
Deze tarotkaarten legging is bijzonder geschikt voor het stellen van vragen in verband met elk soort onderneming. Vraag aan de tarotkaarten bij deze legging: ‘Wat moet er gedaan worden?’
 
De Volgende Stap 
Voor de legmethode, ‘De Volgende Stap’ heb je vier tarotkaarten nodig. In deze legging staat het hier en nu centraal. Deze tarotkaart legging geeft je duidelijkheid over wat er nu speelt en helpt je met het nemen van de volgende stap.
 
Tarot legging met drie kaarten 
Dankzij de eenvoud van dit legpatroon, is deze tarotlegging geschikt om inzicht te krijgen in je beweegredenen. De drie tarotkaarten staan voor: jezelf, je situatie en je handelen.
 
Het Keltisch Kruis 
Met tien tarotkaarten is ‘Het Keltische Kruis’ de uitgebreidste en krachtigste legging. Deze legmethode geeft inzichten en antwoorden bij voorvallen en gebeurtenissen die een keerpunt in het leven inhouden, Zoals het einde of juist het begin van een relatie. Een reis, een verhuizing of verandering van beroep.
 
Het Kruis van Bestemming 
Deze legmethode geeft je de mogelijkheid om dieper in te gaan op jezelf, je mogelijkheden, motivaties en hindernissen.
 
Het Onverwachte 
Bij deze tarotkaarten legging worden zeven tarotkaarten gebruikt. Bij deze legging worden de tarotkaarten niet door de vrager maar door de lezer gekozen.
 
Wens en Werkelijkheid 
Dit legpatroon laat je zien of je wensen of plannen uitkomen.
 
De Zodiak 
Deze tarotkaartenlegging geeft antwoorden en inzichten op vragen over gezondheid. De legging geeft het verband tussen de twaalf tekens van de dierenriem.

 

Welke vragen kan een tarotkaarten legging beantwoorden? 

Je kunt aan de tarot alles vragen. Je hoeft alleen rekening te houden met de manier waarop je je vragen stelt. Begin je vraag altijd met de woorden: Hoe? Wanneer? Waarom? Of Wat?  Als je vraagt: ‘Krijg ik mijn geld terug?’ is je vraagstelling niet duidelijk voor de tarot. Vraag: ‘Wanneer krijg ik mijn geld terug’. Onderstaand een aantal voorbeelden hoe je je vragen juist aan de tarotkaarten stelt. 
 
- Wanneer ontmoet ik de ware? 
- Waarom is mijn partner veranderd? 
- Wat moet ik doen om mijn relatie in stand te houden? 
- Wanneer krijg ik een baan? 
- Wat moet ik doen zodat ik mij weer gelukkig voel? 
- Hoe zien de komende maanden er voor mij uit?

Heb jij een vraag die je graag beantwoord wilt hebben? De kaarten kunnen jou nieuwe inzichten bieden en helderheid brengen over jouw toekomst..
 

Lees meer over Tarot..

Tarot Dagkaarten
Tarot Tarotlegging
Tarot Weeklegging
Tarot Liefdeslegging
Tarot Horoscoop
Tarot Zigeuner Dagkaarten
Tarot Orakelkaart
Tarot Engelendagkaart
Tarot Lenormanddagkaart
Tarot Lenormandlegging
Tarot Ja of Nee kaart


Tarotlegging

Wat hebben de kaarten te vertellen?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen
  [3:30minuten gratis testen]