Ontdek hoe een tarot legging werkt


Tarot is eigenlijk een stukje verleden, heden toekomst voorspellen middels een symbolische taal. De taal die de Tarot spreekt, zo maar te zeggen is via getallen en beelden. Om goed kaarten te kunnen leggen is het daarom belangrijk de kennis van de symbolen van de kaarten op te doen en om de durf om de eigen gevoelens en soms onbekende werkelijkheid onder ogen te zien.  Als je pas begint met het leggen van Tarotkaarten is het handig om te beginnen met dagkaarten. Later kan je, je verder verdiepen in verschillende soorten leggingen.

 

Een goede voorbereiding op een legging is belangrijk

Belangrijk is als je begint met een bepaalde ingewikkelde legging dat, je je goed op je eigen manier voorbereid.  Het aanleren van een bepaalde voorbereiding kan ik je niet zeggen, dat komt gewoon uit je hart, dus door je voor te bereiden op je eigen manier. Zorg er natuurlijk wel altijd voor dat je in een rustige omgeving gaat zitten, concentreer je op de vraag en trek je kaart. Als laatste zoek de betekenis op (dit als je de kennis nog niet bezit van wat de kaart betekend)  of probeer de kaart naar eigen inzicht te interpreteren. Maak de kaarten na een legging weer tot een stapeltje en reinig ze met je eigen energie, berg ze daarna veilig op het liefst in een doosje of tarotzakje. Leen je kaarten nooit uit want belangrijk is dat jouw energie erin zit.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chatEr zijn velen verschillende soorten Tarotkaarten. Het is maar wat je zelf fijn vindt werken en bovendien mooi vindt. De bekendste zijn de Rider Waite Tarot en de Aleister Crowley Thoth Tarot. Iedereen kan het leren om Tarotkaarten te leggen. Wel is belangrijk dat je wilt leren en vooral een stukje spiritualiteit wilt ontwikkelen. Heldervoelendheid/helderruikend en helderhorendheid dat kan je niet leren. Het is een gave maar een kaartlegging valt altijd te leren als je maar wilt.

 

Tarot leren stap voor stap

Een goede oefening is, het regelmatig trekken van een dagkaart. Je legt je dagkaart bij voorkeur in de ochtend op een rustige plek met de gedachten van hoe verloopt mijn dag. Leg je dagkaart zo dat je er regelmatig een blik op kunt werpen. Het is leuk om te zien hoe de betekenis van jouw dagkaart doorgroeit en als het ware levendig wordt. Door het trekken van een dagkaart raak je sneller bekend met de betekenis van de 78 tarotkaarten.

 

Een case uitgewerkt

De volgende oefening die je zou kunnen doen is de drie kaart legging. De tarot legging met een vraag over verleden, heden en toekomst. Gebruik als je dus beginner bent daarbij een handboek van de betekenis van de kaarten. Doe deze oefening ook regelmatig zodat je dus snel bekend bent met wat de kaarten betekenen. Als laatste oefening kan je de ster legging doen.  De eerste kaart leg je met de vraag van waar sta ik, de tweede wat is mijn taak, de derde wat zijn mijn angsten, de vierde hoe kom ik verder, de laatste kaart het resultaat. Als je deze oefeningen goed kunt uitvoeren dan kan je een legging gaan leren voor een goede vriend of vriendin op liefde/relatie bijvoorbeeld.
De Tarot liefde is ook weer een eenvoudige maar zeer geschikt om inzicht in de liefde te krijgen. Stel je vraag wat je wilt weten over de liefde. De bovenste kaart geeft een beeld van de relatie, de middelste staat voor jezelf en de buitenste (meest rechtse) staat voor de ander, je partner of degene over wie het gaat. Neem de tijd om je op de vraag te concentreren, probeer verbanden tussen de kaarten te leggen en vergeet niet je eigen intuïtie te gebruiken.
De vraag kan bijvoorbeeld zijn:  Komt het nog goed  in de relatie tussen Eveline en Klaas
De Relatie = Gerechtigheid, de relatie maakt een nuchtere indruk en blijft in de toekomst evenwichtig
Eveline = De Magiër, jij kan het probleem overwinnen
Klaas = De Keizer,  hij maakt soms een ongevoelige indruk en hij neemt te vaak de leiding in de relatie
Dus het antwoord op mijn vraag is dat wij meer moeten gaan communiceren om nader tot elkaar te komen en dat ik mijn stem best vaker mag laten horen. Als wij dat zouden doen dan blijft en wordt onze relatie evenwichtig.
Voor de liefde zijn er niet veel bijzondere leggingen maar het gaat erom dat je een kaart moet trekken van hoe sta jij erin en hoe staat de ander erin en wat moet ik doen om het goed te krijgen. Dus eigenlijk heb je dan altijd te maken met drie kaarten. Als je klaar bent met je vraagstelling leg de kaarten weer netjes terug en reinig ze op jou eigen manier met jou eigen energie.
Veel mensen willen een gratis tarot legging. Om de kennis van onze consulenten aan te tonen biedt Mediumchat een gratis eenalige kennismakingschat aan.


Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat


Top