​1 Augustus 2023 is het Supermaan!

205 dagen geleden geplaatst 8 minuten leestijd
» Mediumchat blog » ​1 Augustus 2023 is het Supermaan!

Weet jij wat het verschil is tussen volle maan en supermaan? Het zit zo: alle supermanen zijn volle manen. Maar niet elke volle maan is een supermaan. Per jaar is het zo een 12 tot 13 keer volle maan en meestal maar drie of vier keer supermaan. Het is supermaan als het volle maan is en dichter bij de aarde is dan bij andere volle manen. Tijdens superman is de maan 15% groter en 30% helderder dan wanneer het ‘gewoon’ volle maan is. Volle maan kan het namelijk op elk punt in de baan van de maan zijn. Ingewikkeld? Ja, best wel. 😉
 

Heeft een Supermaan invloed op jou? 

Heeft de energie van een supermaan invloed op ons? De maanenergie is nog sterker tijdens supermaan dan bij een ‘gewone’ volle maan. Een supermaan staat dichterbij en is ook nog eens groter. Ben jij tijdens een supermaan emotioneler, gevoeliger of kun je misschien niet slapen?

 

Trekt een Supermaan ook aan jou? 

We bestaan uit 60% water, ons brein uit maar liefst 80% water. Mannen bestaan uit meer water dan vrouwen en baby’s uit 75% water. Stel je voor, een volwassen man bestaat al gauw uit 45 liter water. Omdat de maan aan zeeën en oceanen trekt (denk aan eb en vloed) is het mogelijk dat haar energie ook invloed heeft op mensen, planten en dieren. Als ons lichaam uit zoveel water bestaat, is het dan mogelijk dat een volle- of supermaan ook aan ons trekt?
 

Voor- en nadelen van een Supermaan 

Meestal wordt er over de nadelen van een volle maan gesproken. We kennen allemaal wel het voor maanziek. Maar een volle maan heeft ook voordelen. Je kunt je namelijk verbinden met een volle maan en profiteren van haar energie. De voor- en nadelen van een supermaan zijn:
 

Nadelen Super maan energie

 • Moeilijk in slaap komen of helemaal niet kunnen slapen.
 • Intens dromen of slaapwandelen.
 • Sneller boos, geïrriteerd of verdrietig zijn. 
 

Voordelen Super maan energie

 • Overdag en ‘s nachts veel energie hebben.
 • Helder kunnen nadenken.
 • Zich zelfverzekerd voelen.
 • Fantastische dingen creëren. 


De kracht van een Supermaan 

Ben je benieuwd hoe je de kracht van een super maan in je voordeel kunt gebruiken? Als je tijdens een superman een volle maan ritueel doet komen al je dromen uit. Ook kun je jezelf ontdoen van wrok en verdriet tijdens een supermaan. Je voelt je je na een supermaan ritueel niet alleen gelukkiger, maar ook nog eens energieker. Hoe je zo een ritueel uit moet voeren? Zo:
 

Het Supermaan ritueel 

 1. Ga zitten op je lievelingsplek in huis of buiten met een pen en papier.
 2. Haal een paar keer diep adem.
 3. Schrijf alle namen op van mensen die je een boos of een verdrietig gevoel geven.
 4. Sluit je ogen en visualiseer één voor één de personen op je lijst
 5. Stel je voor dat alle personen liefdevol naar je kijken.
 6. Zeg dan hardop of in jezelf: ’Ik vergeef je en laat je nu los.’
 7. Verbrand je lijstje op een veilige plek in huis zoals boven het toilet of gootsteen.
 8. De volle maanenergie zet al je wrok en verdriet nu om in liefde.

Ben jij maangevoelig? Of je nu te veel of te weinig energie hebt tijdens een supermaan. Misschien emotioneel, boos of snel geïrriteerd bent. Hoe je je ook voelt een positieve energie healing doet wonderen. Probeer het nu! Start nu een gratis chat.
 

Crèmes werken beter tijdens Supermaan 

Wist je dat een volle maan ook invloed heeft op je uiterlijk en het huishouden? Voor onze voorouders was het heel normaal om te leven naar de maanstand. Ze wisten precies wat ze moesten doen, bij een supermaan, nieuwe maan, wassende of afnemende maan. Probeer onderstaande maanfasen tips maar eens uit. Succes verzekerd!
 

Maanfasen tips 

 1. Snoei een struik, boom of plant altijd tijdens nieuwe aan. 
 2. Crèmes, vooral crèmes tegen rimpels, werken veel beter voor- en tijdens volle maan. 
 3. Neem eens een volle maan of supermaanbad! Heb je de luxe dat je vanuit je raam een volle- of supermaan kunt zien? Een volle maanbad van 10 tot 15 minuten werkt verjongend en helend. Het enige wat je hoeft te doen is zitten of liggen in de maneschijn. 
 4. Na volle maan neemt de maan af, deze maanfase heet afnemende maan. Afnemende maan is een uitstekende tijd om je ramen te lappen. Gebruik lauw water met een klein beetje spiritus. Tijdens afnemende maan blijven er geen strepen op je ramen achter. 
 5. Zaai tijdens wassende maan, de energie van de maan trekt de kiem tijdens wassende maan sneller omhoog. 
 6. Verwijder de toptakken van bomen die ziek zijn of niet willen groeien tijdens nieuwe maan. 
 7. Verwijder mee eters of puistjes altijd tijdens afnemende maan en nooit tijdens een supermaan, omdat er dan geen littekens ontstaan. 


Supermaan, Volle Maan en Sterrenbeelden 

De maan staat tweeënhalve dag in een sterrenbeeld. Tijdens een volle maan staat de maan altijd in het sterrenbeeld tegenover het sterrenbeeld waar de zon in staat. Als een volle maan in een bepaald sterrenbeeld staat betekent dit extra energie. Volle maan in een sterrenbeeld geeft je altijd een boodschap en aanwijzingen.
 

1 augustus 2023 staat de Supermaan in Waterman 

Op 1 augustus 2023 staat de Supermaan in Waterman. Als volle maan in het sterrenbeeld Waterman staat wil dat zeggen dat er dingen gaan veranderen. De tijd is aangebroken om los te laten en open te staan voor nieuwe dingen.
 
Volle maan in Waterman is gunstig voor de sterrenbeelden: Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman. Voor alle andere sterrenbeelden is het een enorme uitdaging, als volle maan in Waterman staat. Ze houden nu eenmaal niet zo van veranderingen.
 
Wil jij weten welke boodschap de Supermaan op 1 augustus 2023 voor jou heeft? Start nu een gratis chat
 

Maak een Wishlist tijdens Supermaan in Waterman 

Als je tijdens Supermaan in Waterman op 1 augustus 2023 mediteert of een maanritueel uitvoert voel je je niet alleen gelukkiger, maar ook opgelucht. Je zult merken dat alles makkelijker gaat en je wensen uitkomen.  Maanrituelen kosten geen moeite of veel tijd, het enige wat je nodig hebt is een pen en een stukje papier.
 

Mediteer tijdens Supermaan 

Volle maan of supermaan betekent het hoogtepunt bereiken, negatieve gebeurtenissen loslaten, vergeven, dankbaar zijn en blokkades wegnemen. Mediteer tijdens volle maan en maak tijdens je mediatie je wensen kenbaar.
 

Voorbeeld Supermaan Meditatie 

 1. Zoek een rustig plekje binnen of buiten.
 2. Maak het jezelf comfortabel.
 3. Sluit je ogen en haal een paar keer diep adem.
 4. Houd je ogen gesloten, zie in gedachten de supermaan.
 5. Stel je voor dat het licht van de Supermaan je hele lichaam binnendringt.
 6. Je bent nu in verbinding met de Supermaan.
 7. Vraag jezelf af of er dingen zijn die je in je leven wilt veranderen?
 8. Denk aan de dingen in je leven die je los wilt laten?
 9. Zie die dingen, personen, gebeurtenissen voor je en maak ze in gedachten steeds vager, tot je ze niet meer ziet.
 10. Met hetgeen je je wenst doe je het andersom. Je maakt de beelden heel scherp. Verwelkom wat je je wenst.
 11. Bedank de Supermaan als je klaar bent. 


Super- en Volle Maan dankbaarheid ritueel 

Als je een paar minuten de tijd neemt om je te verbinden met de maan, tijdens volle maan en nieuwe maan en onderstaande oefeningen doet verandert je leven in positieve zin. Gewoon doen! Laat je verassen!
 
 1. Kies een plekje in huis waar je het liefste zit.
 2. Schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor bent.
 3. Verbrand dan je lijstje op een veilige plek in huis, zoals boven het toilet of in de gootsteen.
 4. Spreek je dankbaarheid uit. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik ben dankbaar en weet dat ik gezegend ben en mijn dromen en verlangens zullen uitkomen.’ 


Nieuwe maan ritueel 

 1. Schrijf minimaal 5 dingen op waarvoor je dankbaar bent, het mogen ook personen zijn.
 2. Schrijf al je wensen voor de komende maand op.
 3. Lees je wensenlijst en zie je wensen in gedachten uitkomen.
 4. Bewaar je wensenlijst tot het weer nieuwe maan is.                                                    


Alles wat je wilt weten over een Supermaan

Er zijn 13 volle manen per jaar. (Een supermaan valt ook onder volle maan.) Het maankalenderjaar begint niet op 1 januari, maar op 21 december. Alle 13 volle manen hebben elk een andere naam en een thema die met de tijd van het jaar te maken heeft. Online vind je maankalenders met dagen en tijden als je wilt wanneer het supermaan of volle maan is. Ook zijn er fantastische gratis apps die je kunt downloaden op je mobiele telefoon of IPad.
 

Wat zijn Maanfasen?

Elke maanfase ook wel schijngestalte genoemd, heeft haar eigen naam. Wassende maan, het is wassende maand als de maan steeds voller wordt, beweegt van nieuwe maan naar volle maan. De maan wordt dan steeds groter aan de hemel. Afnemende Maan beweegt van volle maan naar nieuwe maan en wordt steeds kleiner. Zo worden de maanfasen genoemd:
 
 • Nieuwe maan
 • Wassende maan, sikkelvormige maan
 • Eerste Kwartier
 • Wassende maan, vooruitspringende maan
 • Volle maan
 • Afnemende maan, vooruitspringende maan
 • Laatste Kwartier
 • Afnemende Maan, sikkelvormige maan
 • Nieuwe maan 


Hoelang duurt het tot het weer Volle Maan is? 

De cyclus van nieuwe maan naar nieuwe maan duurt 29,5 dagen. De maan doet er 27 dagen over om haar baan om de aarde te voltooien. Elke maand heeft één volle maan en één nieuwe maan. 15 dagen na volle maan is het nieuwe maan. Het komt voor dat er twee nieuwe manen of 2 volle manen in een maand zijn.
 

Supermaan of Bloedmaan wat is het verschil? 

Supermaan, Offermaan, Bevermaan en Bloedmaan zijn namen voor een supermaan. Elke volle maan heeft een naam. Een supermaan heeft dus verschillende namen, het ligt aan het seizoen, hoe een supermaan genoemd wordt. Zie je een supermaan in de herfst wordt ze Bloedmaan of Offermaan genoemd. Bloedmaan omdat vroeger in de herfst de dieren werden geslacht en Offermaan omdat in de herfst offers werden gebracht. De naam Bevermaan werd aan de volle supermaan in november gegeven. De bevers bouwen namelijk in november dammen om zich voor te bereiden voor de winter.
 

Wat is Maanillusie? 

Maanillusie wil zeggen (betekent) gezichtsbedrog. De maan lijkt veel groter als ze bij de horizon staat dan hoog aan de hemel. De maan lijkt kleiner als je naar boven kijkt. Maar de maan heeft dezelfde afmeting. Het is dus gewoon gezichtsbedrog. 😉
 

Is de kracht van Supermaan bijgeloof of geloof? 

Vroeger werd de energie van de maan serieus genomen. Mensen moesten rekening houden met alle maanfasen. Helaas zijn de meeste mensen nu vervreemd van de kracht van de maan. We weten dat de maan te maken heeft met eb en vloed, om de aarde draait en er verschillende maanfasen zijn. Ook weten we dat er mensen zijn die beweren dat ze tijdens volle maan slecht slapen. Maar velen hebben twijfels of het wel door de maan komt en willen wetenschappelijk bewijs.
 

Psychiaters bevestigen slecht slapen tijdens Volle Maan 

‘Maanziek’ bestaat zeggen hulpverleners en psychiaters. Er worden meer mensen gebeten door een dier, er gebeuren meer verkeersongelukken en er worden meer baby’s geboren. Als het volle maan is slapen niet alleen volwassenen slecht, ook baby’s reageren op de energie van volle maan. Volgens een recent onderzoek, gepubliceerd in ScienceAdvances, vielen proefpersonen 45 tot 80 minuten later in slaap tijdens volle maan. 
 

Waarom dromen we heftiger tijdens Supermaan of Volle Maan? 

Het hormoon melatonine maakt ons slaperig, maar tijdens volle maan wordt deze productie verstoort. Waarom? Dat weet helaas nog niemand. Volgens Professor Wiseman is het de kracht van een volle- of supermaan die ervoor zorgt dat onze melatoninespiegel afneemt.
 

Ben je tijdens Volle Maan of Supermaan emotioneler dan anders? 

Onze voorouders waren ervan overtuigd dat we tijdens volle maan emotioneler zijn, slechter slapen en dat er meer kinderen worden geboren. Ben jij maangevoelig? Als je je tijdens volle maan verdrietig voelt of niet kunt slapen is het belangrijk dat je je probeert te ontspannen. Start nu een gratis chat met één van onze Mediums of Paragnosten, ze kunnen je helpen te ontspannen.
 
Lees ook:
Alles over Volle maan
Tijdens volle maan slecht slapen
Volle maan en nieuwe maan rituelen
Volle maan en slecht slapen

Zit jij niet lekker in je vel? 

Tijdens volle maan kunnen onze emoties heftiger zijn en hebben we soms advies nodig. Onze Mediums en Paragnosten staan klaar voor jou. Probeer het nu de eerste 3:30 minuut gratis. 

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

56,056 reviews

56,056 reviews

Bedankt Lysbeth 🙏voor de inzichten! Ingrid
21 Feb 2024

56,056 reviews

56,056 reviews

footer.top