Volle maan en vreemde dromen

De maan werd duizenden jaren in veel culturen geëerd en bewonderd. De energie van de maan werd serieus genomen, mensen hielden rekening met alle maanfasen. Helaas zijn de meeste mensen nu vervreemd van de kracht van de maan. We weten dat de maan te maken heeft met eb en vloed, om de aarde draait en er verschillende maanfasen zijn. Volle maan valt ons op en daar blijft het bij de meeste mensen bij. Wanneer iemand vertelt slecht te slapen en nare dromen heeft tijdens volle maan hebben we zo onze twijfels. De wetenschap heeft immers nog geen bewijs geleverd dat volle maan ook invloed op mensen heeft.  
 

Wat als de wetenschap over een aantal jaren wel bewijs levert?!

Haal je je schouders op en denk je dat iemand bijgelovig is, als hij of zei vertelt bij volle maan altijd slecht te slapen? Of bij volle maan extreme nare dromen heeft? Steeds meer wetenschappers ontdekken dat volle maan wel degelijk invloed heeft op mensen. Maar er wordt helaas niet veel onderzoek gedaan naar de kracht van de maan, daarom is er nog geen aantoonbaar bewijs wat de invloed van de maan op mensen, dieren en planten is. Wat als er meer onderzoek naar de kracht van de maan gedaan wordt, er op een dag bewijs is dat de energie van de maan een enorme impact op ons heeft?

 

Volle maan veroorzaakt bizarre dromen volgens Brits onderzoek

Uit een Brits onderzoek blijkt dat we bij volle maan meer dromen dan bij andere maanfasen. Professor Richard Wiseman ontdekte dit toevallig tijdens een onderzoek. Wiseman wilde weten of geluiden onze dromen beïnvloeden. Toen Wiseman de dromen van 1000 vrijwilligers analyseerde ontdekte hij dat bij volle maan de dromen extremer en vreemder waren dan tijdens andere maanfasen. De vrijwilligers droomden bij volle maan onder andere dat ze konden vliegen, in een paleis wonen, de lotto hadden gewonnen of in een gevangenis zaten. Tijdens andere maanfasen waren de dromen van de 1000 vrijwilligers niet zo extreem dan bij volle maan.


Stel jouw vraag
Maak gratis 3:30 min kennis met Mediumchat.


 

Waarom dromen we heftiger bij volle maan?

Het hormoon melatonine maakt ons slaperig, maar bij volle maan wordt de productie verstoort. Volgens Professor Wiseman is dat de reden waarom we tijdens volle maan vreemd en heftiger dromen. Wiseman is ervan overtuigd dat volle maan onze slaap en dromen beïnvloed. Maar volgens andere wetenschappers is het onderzoek van Wiseman geen hard bewijs dat volle maan onze dromen beïnvloed. Opvallend is dat er ook geen wetenschappelijk tegenbewijs is en er geen onjuistheden aangetoond kunnen worden.

 

Volle maan en slecht slapen

Biologen van de universiteit Bazel hebben in 2013 onderzoek gedaan naar de invloed van volle maan. Alle proefpersonen hadden problemen met in slaap komen bij volle maan. Het onderzoek werd een jaar later onderuitgehaald door onderzoekers van het Nijmeegse Donders Instituut, volgens hen veroorzaakt juist nieuwe maan slecht slapen. Wil je meer weten over studies die werden uitgevoerd naar het effect van de maan op mensen? Lees dan hier meer.

 

Bij volle maan emotioneler

Onze voorouders waren ervan overtuigd dat we bij volle maan emotioneler zijn, slechter slapen en er meer kinderen worden geboren. Ben jij maangevoelig? Wanneer je je tijdens volle maan verdrietig voelt of niet kunt slapen is het belangrijk dat je je probeert te ontspannen. Start nu een gratis chat.

 

Lees ook:

Volle maan
Tijdens volle maan slecht slapen
Volle maan en nieuwe maan rituelen


Zit jij niet lekker in je vel? 

Tijdens volle maan kunnen onze emoties heftiger zijn en hebben we soms advies nodig. Onze Mediums en Paragnosten staan klaar voor jou. Probeer het nu de eerste 3:30 minuut gratis.