Tijdens volle maan slecht slapen?

Slaap je slecht als het volle maan is? Of ben je juist actief en creatiever tijdens volle maan? De energie van de maan straalt over de hele aarde, door de hoge energie van volle maan kunnen we emotioneel, onrustig, prikkelbaarder of juist energiek zijn. De maan trekt aan zeeën en oceanen, waardoor het eb en vloed is. Trekt de maan ook aan ons?  Volgens hulpverleners en psychiaters gebeuren er tijdens volle maan meer verkeersongelukken en worden er meer baby’s geboren. Voel jij je ook anders wanneer het volle maan is?
   

Wanneer je kind slecht slaapt tijdens volle maan

Als je kind niet kan slapen, steeds weer uit bed komt als het volle maan is, kun je ervan uitgaan dat volle maan invloed heeft op je kind. Je kind kan onrustig, emotioneel of verdrietig zijn wanneer het volle maan is, maar ook het tegenovergestelde, druk, energiek, levenslustig en niet moe te krijgen. Als je weet wanneer het volle maan is kun je je voorbereiden en meer rust uitstralen, als je kind je voor de twintigste keer uit je slaap haalt. Download een maankalender of raadpleeg de maanstanden kalender.

 

Ook baby’s slapen slecht tijdens volle maan

Wanneer het volle maan is slapen niet alleen volwassenen slecht, ook baby’s reageren op de energie van volle maan. Veel ouders kunnen dit beamen. Volgens onderzoekers van het Eastern Ontario Research Instituut, die in 2016 onderzoek hebben gedaan naar het effect van volle maan op baby’s, slapen baby’s tijdens volle maan vijf minuten korter. Maar volgens een recent onderzoek, gepubliceerd in ScienceAdvances, vielen de proefpersonen maar liefst 45 tot 80 minuten later in slaap tijdens volle maan. Het onderzoek kun je hier lezen. 

 

Onderzoeken naar slecht slapen tijdens volle maan 

Veel mensen slapen slecht, of hebben nare dromen tijdens volle maan. Helaas zijn wetenschappers het nog niet elkaar eens dat volle maan onze nachtrust beïnvloed. Veel onderzoeken naar slecht slapen tijdens volle maan zijn namelijk niet gepubliceerd. Een onderzoek dat wel is gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology, is gedaan door de universiteit van Bazel in 2013. Uit het onderzoek bleek dat er tijdens volle maan minder melatonine werd aangemaakt. Waardoor de proefpersonen minder moe werden ’s avonds en daardoor niet in slaap konden vallen. Het onderzoek werd een jaar later onderuitgehaald door onderzoekers van het Nijmeegse Donders Instituut, volgens hen veroorzaakt juist nieuwe maan slecht slapen.


Stel jouw vraag
Maak gratis 3:30 min kennis met Mediumchat.


 

Feit of fabel: de invloed van volle maan op ons

In mythes en volkswijsheden speelt volle maan een belangrijke rol. In de 17e eeuw gaven de Algonquin Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, aan alle volle manen een naam om seizoenen en gebeurtenissen te herkennen. Of volle maan invloed heeft op ons, dieren en de natuur is door wetenschappers nog niet bewezen. Oude volkeren leefden naar de maancyclus, ze waren immer afhankelijk van het sterrenstelsel. Wij zijn sceptischer en niet meer afhankelijk van de cyclus van de maan. Wij willen 100% zekerheid en veel bewijs, vooral bevestigingen van de wetenschap. De wetenschap kan ons nog geen bewijs geven, maar misschien over 10 of 20 jaar wel. Het is mogelijk dat wij dan, net als onze voorouders, rekening houden met de maancyclus en ons leven weer inrichten volgens de cyclus van de maan. 

 

Maanfasen tips van onze voorouders

De stand van de maan heeft volgens onze voorouders enorme invloed op ons leven en op de aarde. Tijdens de 28 dagen durende reis van de maan is de stijgende en dalende kracht van de maan voelbaar. De krachten hebben vooral grote uitwerking in de tuin en in de natuur. Ecologische hoveniers werken met de maankalender omdat zij ervan overtuigd zijn dat de maan niet alleen invloed heeft op eb en vloed maar ook op de waterhuishouding van gewassen. Tips van onze voorouders zijn:
 
  1. Onkruid dat op 18 juni wordt gewiekt komt nooit meer terug. 
  2. Snoei een struik, boom of plant altijd tijdens nieuwe maan.
  3. Zaai tijdens wassende maan, de energie van de maan trekt de kiem tijdens wassende maan sneller omhoog.
  4. Verwijder de toptakken bij bomen die ziek zijn, of niet meer groeien tijdens nieuwe maan.
  5. Crèmes, vooral crèmes tegen rimpels werken beter tijdens wassende en volle maan.
  6. Verwijder mee-eters of puistjes altijd tijdens afnemende maan omdat, er dan geen littekens ontstaan.
  7. Knip je nagels nooit op zaterdagochtend, maar op vrijdag na zonsondergang.
  8. Afnemende maan is een uitstekende tijd om ramen te lappen. Gebruik lauw water met een klein beetje spiritus, tijdens afnemende maan blijven er geen strepen achter.
 

Slaap je slecht tijdens volle maan?

Beinvloed volle maan je nachtrust? Voel je je emotioneler tijdens volle maan? Gebruik de dagen dat het volle maan is dan in je voordeel. Voer een volle maan ritueel uit. Hoe je dat moet doen? Lees het op volle- en nieuwe maan rituelen. Als het je allemaal te veel is, je piekert en met iemand wil praten, Start nu een gratis chat

 

Lees ook:

Volle maan
Volle maan en vreemde dromen?
Volle maan en slecht slapen


Zit jij niet lekker in je vel? 

Tijdens volle maan kunnen onze emoties heftiger zijn en hebben we soms advies nodig. Onze Mediums en Paragnosten staan klaar voor jou. Probeer het nu de eerste 3:30 minuut gratis.