Volle Maan
Welke invloed heeft Volle Maan op jou?

De energie van volle Maan heeft grote invloed op ons leven. De maanenergie straalt over de hele Aarde. Let eens op je stemmingen tijdens volle Maan. Je bent door de hoge energie van de Maan emotioneler, gevoeliger voor spanningen of je hebt last van slapeloosheid.

 

Hulpverleners en psychiaters bevestigen slecht slapen tijdens Volle Maan

Volle Maan heeft invloed op velen. ‘Maanziek’ wordt door hulpverleners en psychiaters bevestigd, er gebeuren meer verkeersongelukken, er worden meer baby’s geboren, mensen slapen slecht en helaas worden er ook meer zelfmoorden gepleegd tijdens volle Maan.
 
 

Niet Volle Maan maar Nieuwe Maan heeft invloed op slapeloosheid

Biologen van de universiteit Basel hebben in 2013 onderzoek gedaan naar de invloed van volle Maan. Alle 33 proefpersonen hadden problemen met in slaap komen tijdens volle Maan. Het onderzoek werd een jaar later onderuit gehaald door onderzoekers van het Nijmeegse Donders Instituut, volgens hen veroorzaakt juist nieuwe Maan slecht slapen.

 

Trekt de Maan ook aan mensen?

Mensen bestaan ongeveer 60% uit water, onze hersenen bestaan uit maar liefst 80% water. Mannen bestaan uit meer water dan vrouwen en baby’s bestaan uit 75% water. Een volwassen man bestaat al gauw uit 45 liter water. Omdat de Maan aan zeeën en oceanen trekt is het mogelijk dat haar energie ook invloed heeft op mensen, planten en dieren.

 

Eb en Vloed omdat de Maan aan het water trekt

Door de Zon en de draaiing van de Maan om de Aarde ontstaat er zwaartekracht waardoor twee keer per dag het water stijgt (vloed) en twee keer per dag het water zakt (eb). De Maan trekt aan het water op Aarde. Tijdens volle Maan staan de Zon, de Aarde en de Maan op één lijn. Vanaf de Zon gezien bevindt zich de Maan aan de andere zijde van de Aarde. De krachten die de Zon en de Maan op de Aarde uitoefenen zijn dan nog sterker, hoogwaterstanden (vloed) zijn veel hoger en laagwaterstanden (eb) veel lager.
 

Positieve en negatieve emoties door Volle Maan

Tijdens volle Maan voelen velen nadelen door de sterke maanenergie. Volle Maan heeft echter ook voordelen en iedereen die vertrouwd raakt met de energie van volle Maan zal gauw zien hoe effectief het is om zich te verbinden met de Maan.
 
Nadelen volle Maan energie
 • Moeilijk in slaap komen of helemaal niet slapen.
 • Intens dromen of slaapwandelen
 • Sneller boos, geïrriteerd of verdrietig
   
Voordelen volle Maan energie
 • Overdag en ‘s nachts veel energie
 • Helder kunnen denken
 • Zelfverzekerd voelen
 • Dingen creëren

Vragen over liefde, relatie of toekomst?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen

Start jouw reading

 

De Maan was een Navigatiesysteem

Tot het einde van de 19de eeuw leefden de mensen duizenden jaren volgens het ritme van de Maan. De Maan was het navigatiesysteem om te leven en te overleven voor mensen, dieren en planten. Technologie nam het over van de Maan en gaf snellere oplossing waardoor het contact met de Maan niet meer als belangrijk gezien wordt.
 

Technologische Industrie versus de Maan

Door technologische ontwikkelingen werd de waardevolle energie van de Maan al snel niet meer serieus genomen. De sterke invloed van de Maan die duizenden jaren de richtingaanwijzer van mensen, dieren en planten was wordt nu ‘bijgeloof’ genoemd. Helaas is het vertrouwen in de industrie en technologie die de Aarde vernietigingen tot heden nog steeds groter dan in de Maan.
 

Wetenschappers negeren energie van de Maan

De invloeden van de Maan op mensen, dieren en planten kunnen door wetenschappers nog niet verklaard worden. Er zijn wetenschappelijke bewijzen maar geen verklaringen daarom
negeren de meeste wetenschappers helaas de oude gebruiken en wijsheden die de sterke maanenergie op de Aarde heeft.
 

Alle Maanfasen hebben andere energieën

De energie van nieuwe Maan is niet zo sterk op te merken als de energie van volle Maan maar de invloed van nieuwe Maan is groot.
 • Zieke bomen kunnen door snoeiing tijdens nieuwe Maan weer gezond worden.
 • Bomen die tijdens volle Maan gesnoeid worden sterven af.
 • Voor mensen werkt vasten of ontgiften tijdens nieuwe Maan maximaal.
 

Wassende en Afnemende Maan Energie

 • Tijdens wassende Maan, enkele uren na volle Maan, verloopt de genezing van wonden beter.
 • Alles wat aan het lichaam wordt toegevoegd heeft meer kracht gedurende afnemende Maan,
 • De maanfase na volle Maan lukt alles beter dan anders, alles gaat gemakkelijker in deze dertien dagen durende fase. Relaties, werk, huishouden, tuinieren alles loopt soepeler.
 •  Ook komen mensen die meer eten dan anders niet aan tijdens afnemende Maan.
 

Volle Maan betekent meer dan slapeloosheid en spanningen

Gebruik tijdens volle Maan de maanenergie om je doelen te bereiken, het verleden los te laten, angst om te zetten in moed en te manifesteren wat jij wilt. Volle Maan is een gunstige tijd, je moet alleen weten wat je moet doen.
 

De kracht van een Volle Maanbad

Volle Maan kan door haar hoge energie wrok en negatieve gevoelens wegnemen. Neem eens een volle Maanbad of leg je spullen in het volle Maanlicht om ze te zuiveren. We denken vaak alleen aan slapeloosheid of spanningen tijdens volle Maan terwijl volle Maan ons leven juist kan verrijken.

 

Zo gebruik je de Volle Maanenergie in je voordeel

Volle Maan betekent het hoogtepunt bereiken en negatieve gebeurtenissen loslaten, vergeven, dankbaar zijn en blokkades wegnemen. Als je het volle Maan ritueel uitvoert tijdens volle Maan maak jij het mogelijk om al je dromen uit te laten komen als je je wensen uit tijdens nieuwe Maan.
 
Volle Maan ritueel
 1. Ga zitten op je lievelingsplek in huis of buiten met pen en papier.
 2. Haal een paar keer diep adem.
 3. Schrijf alle namen op van mensen die je een boos of verdrietig gevoel geven.
 4. Sluit je ogen en visualiseer één voor één de personen op je lijst
 5. Zie alle personen liefdevol naar je kijken.
 6. Zeg hardop of in jezelf: ’Ik vergeef je en laat je nu los.’
 7. Verbrand je lijstje op een veilige plek in huis zoals boven het toilet of gootsteen.
 8. De volle maanenergie zet al je wrok en verdriet nu om in liefde.
   


Volle Maan betekent vergeven, dankbaarheid en plannen maken

Na bovenstaand ritueel voel je je de komende weken opgelucht en veel gelukkiger. Je kunt je nu voorbereiden op nieuwe Maan. De nieuwemaanfase begint 15 dagen na volle Maan. Online kun je een maankalender raadplegen voor de exacte datum.

 

Een Positieve Energie Healing helpt als je niet kunt loslaten

Woede, wrok en verdriet loslaten is niet eenvoudig. Vaak weten wij niet welke emoties ons geluk belemmeren. Tijdens volle Maan kunnen onze emoties heftiger zijn waardoor het moeilijk is om alleen een Maan ritueel uit te voeren. Een positieve energie healing tijdens volle Maan heft blokkades op en brengt je in balans. Het is als het ware een innerlijke schoonmaak.


 

Bij Volle Maan bedanken & bij Nieuwe Maan wensen

Als je dankbaar bent en je zegeningen telt kun je het leven manifesteren waarnaar jij verlangt. De hoge energie van volle Maan en de rituelen die bij volle Maan horen helpen je jouw dromen uit te laten komen als je je wensen doet als het nieuwe Maan is. Maar het is belangrijk om eerst bij volle Maan woede en wrok los te laten en stil te staan bij wat je wél hebt.

 

Volle Maan dankbaarheid ritueel

 1. Kies een plekje in huis waar je het liefste zit met een pen en papier.
 2. Schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor bent.
 3. Verbrand daarna je lijstje op een veilige plek in huis, zoals boven het toilet of in de gootsteen.
 4. Spreek je dankbaarheid uit. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik ben dankbaar en weet dat ik gezegend ben en mijn dromen en verlangens uit komen.’
  
Nieuwe Maan is de tijd om te wensen
Tijdens nieuwe Maan kunnen wij de Maan niet zien. De Maan is donker omdat de Maan tussen de Aarde en de Zon staat is alleen de schaduwkant van de Maan te zien. Nieuwe Maan de naam zegt het al is een tijd om een nieuw begin te maken. Een nieuwe Maan ritueel voer je als volgt uit:


Nieuwe Maan ritueel  
 1. Schrijf minimaal 5 dingen op waarvoor je dankbaar bent, het mogen ook personen zijn.
 2. Schrijf je wensen voor de komende maand op.
 3. Lees je wensenlijst en zie je wensen uitkomen.
 4. Bewaar je wensenlijst tot het weer nieuwe Maan is.
 
Raadpleeg altijd een Maankalender
Wij associëren volle Maan met nacht maar het tijdstip van volle Maan begint niet altijd midden in de nacht. Maanstanden kalenders vertellen je precies op welke dag en op welk uur het volle Maan is. Volle Maan rituelen kun je dus ook overdag uitvoeren.
 

De magische kracht van Volle Maan
Rituelen en ceremonieën werken sterker bij volle Maan. Iedere cultuur heeft zijn eigen naam voor de 13 volle Manen per jaar maar ook hun eigen rituelen. Zo wordt de krachtige volle Maanenergie onder andere ook gebruikt om: 
 • Kristallen op te laden in het maanlicht
 • Voorwerpen op te laden in het maanlicht
 • Water op te laden in het maanlicht
 

Bezoek eens een Volle Maanfeest

Volle maan feest - Full moon party

Volle Maanfeesten worden gevierd bij elke volle Maan omdat dan de maanenergie het sterkst is. Volle Maanfeesten worden al duizenden jaren gevierd. Mensen komen bijeen om samen te zijn, het leven te vieren, kwetsbaarheid, vergeving en kracht te delen en los te laten.
Esbats is zo een volle Maanfeest er komen tijdens Esbats mensen over de hele wereld bijeen om te mediteren en rituelen uit te voeren. Kijk online of op facebook als je wilt deelnemen aan een volle Maanfeest.

 

Chinees Maanfeest en Maankoeken

Volle maan koeken chinees
De 15e dag van de 8ste maand (van de Chinese kalender) wordt het Midherfstfestifal gevierd. Het is het vrolijkste Chinese feest, het feest wordt gevierd ter ere van de Maan en omdat het de verjaardag van de Aarde is in de Chinese volksgodsdienst. De zware tijd van het afgelopen jaar loopt ten einde, het is tijd om te oogsten. Velen vieren dit feest met gevoelens van dankbaarheid jegens de Aarde en de Maan. Tijdens het Midherfstfestival worden Maankoeken gegeten die door hun ronde vorm de familiehereniging symboliseren.

 

Volle Maan en onze voorouders

Al eeuwen kijkt ieder volk op aarde naar de Maan. Onze voorouders wisten dat de Maan veel invloed op de Aarde heeft. Historici zijn van mening dat onze voorouders de maanstanden volgden toen ze moesten leren om te gaan met de seizoenen. Ze moesten leren omgaan met eb en vloed en wanneer vruchten te planten of juist te drogen. Volgens archeologen begonnen mensen 25.000 jaar geleden aandacht te schenken aan volle Maan en nieuwe Maan.
 
1e Kalenders waren gebaseerd op de maanfasen
De eerste kalender bestond uit 12 maanmaanden en er werd gerekend van nieuwe Maan tot nieuwe Maan. Binnen de islam en het joodse geloof wordt er nog steeds gebruik gemaakt van maankalenders. In maankalenders begint een nieuwe maand ongeveer met nieuwe Maan.

Volle Maan en Feestdagen
Veel feestdagen zijn gebaseerd op de maanstand, zo ook Pasen. Vanaf de 2e eeuw na Chr. wordt Pasen al gevierd op de eerste zondag na de eerste volle Maan in het voorjaar. Hemelvaart valt altijd op de 40ste dag na Pasen en ook Pinksteren is gerelateerd aan de volle Maan na Pasen en valt daarom op de 50ste  dag na Pasen.

 

Schijngestalte van de Maan

Het lijkt alsof de Maan van vorm verandert maar het is eigenlijk haar positie ten opzichte van de Aarde en de Zon die verandert. De Maan draait om de Aarde en de Aarde draait om de Zon. De hoeken tussen de Zon en de Maan veroorzaken de verschillende delen die de Maan oplichten. Daarom zien we soms de hele Maan verlicht en soms de helft. Vanaf de Aarde is alleen het verlichte gedeelte te zien en daarom wordt dit gedeelte de schijngestalte genoemd.

 

Maanfasen

Maan fasen
Elke maanfase (schijngestalte) heeft haar eigen naam. Wassende Maan beweegt van nieuwe Maan naar volle Maan en wordt steeds groter aan de hemel. Afnemende Maan beweegt van volle Maan naar nieuwe Maan en wordt steeds kleiner. 
 
 • Nieuwe Maan
 • Wassende Maan, sikkelvormige Maan
 • Eerste Kwartier
 • Wassende Maan, vooruitspringende Maan
 • Volle Maan
 • Afnemende maan, vooruitspringende Maan
 • Laatste Kwartier
 • Afnemende Maan, sikkelvormige Maan
 • Nieuwe MaanWanneer is het Volle Maan?

13 Volle Manen zijn er per kalenderjaar. Het maankalenderjaar begint niet op 1 januari maar op 21 december. Alle 13 volle Manen hebben elk een andere naam en een thema die met de tijd van het jaar te maken hebben. Online zijn maankalenders met dagen en tijden te vinden wanneer het volle Maan is.

 

Wanneer is het Nieuwe Maan?

De cyclus van nieuwe Maan naar nieuwe Maan duurt 29,5 dagen. De Maan doet er 27 dagen over om haar baan om de wereld te voltooien. Elke maand heeft één volle Maan en één nieuwe Maan. 15 dagen na volle Maan is het nieuwe Maan. Het komt voor dat er 2 nieuwe Manen of 2 volle Manen in een maand zijn

 

Namen en betekenis van alle 13 volle Manen

In de 17e eeuw gaven de Algonquin Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika, aan alle volle Manen een naam om seizoenen en gebeurtenissen te herkennen. Namen die de Indianen aan volle Manen hebben gegeven zijn:
 

1. De Maan van de Langste Nacht
Ook wel de oude Maan of Maan na Midwinter genoemd, deze Maan valt tussen 21 december en 19 januari. Tijdens deze Maan wordt de terugkeer van het licht gevierd omdat vanaf 21 december iedere dag de nachten korter en de dagen langer worden. 

2. De Wolfsmaan
Deze volle Maan wordt ook wel IJsmaan genoemd deze volle Maan valt in de koudste periode van 19 januari tot 18 februari. Deze Maan werd Wolfsmaan genoemd omdat de wolven die honger hadden dicht bij de indianententen kwamen huilen.

3.  De Sneeuwmaan
Deze volle Maan valt in de periode van 18 februari tot 19 maart en wordt ook wel Hongermaan genoemd. De naam Sneeuwmaan omdat in februari de meeste sneeuw viel en de naam Hongermaan omdat er haast geen voedsel meer was.
 
4. De Wormmaan
Ook wel Eimaan, Lentemaan of Sapmaan genoemd valt in de periode van 19 maart tot 18 april. Omdat de regenwormen weer tevoorschijn kwamen noemden de Indianen deze volle Maan de Wormmaan.
 
5. De Roze Maan
Deze volle Maan valt in de periode van 18 april tot 17 mei en wordt ook wel de Maan van het ontwaken, Haasmaan en Melkmaan genoemd. Deze volle Maan heeft te maken met het ontwaken van de natuur. De sapstroom van bomen komt weer op gang en de bomen krijgen weer bladeren.

6. De Bloemenmaan
Deze volle Maan valt in de periode van 17 mei tot 16 juni en wordt ook wel Honingmaan en Grasmaan genoemd. Alles bloeit nu en het gras schiet omhoog, in de weilanden er kan weer geoogst worden en ook de imker kon honing oogsten.
 
7. De Maan van de Kortste Nacht
Deze volle Maan wordt ook wel Aardbeienmaan, Rozenmaan, Hooimaand en Plantmaan genoemd en valt in de periode van16 juni tot 15 juli. Deze maand valt in de midzomer, de nachten zijn kort en de dagen zijn lang. De rozen bloeien en planten kunnen worden verplaatst.
 
8. De Rode Maan
Deze volle Maan valt in de periode van 17 juli tot 14 augustus en wordt ook Buckmaan, Graanmaan of Dondermaan genoemd. Tijdens deze volle Maan draait het om de eerste oogst, begin augustus was het graan gerijpt. De drukkende warmte geeft deze volle Maan een rode gloed daarom noemden de indianen deze volle Maan, de rode Maan.

9. De Maan van het Weerlicht
Deze volle Maan wordt ook wel Maïsmaan genoemd en valt in de periode van 14 augustus tot 12 september. Maïs kan nu worden geoogst en omdat donder en bliksem vaak voorkomen in augustus werd deze volle Maan de Maan van het weerlicht genoemd.
 
10. De Oogstmaan
Deze volle Maan valt in de periode van 12 september tot 12 oktober. Groenten, appels en noten konden nu worden geoogst. De dagen en nachten zijn even lang waardoor er langer geoogst kon worden.
 
11. De Jachtmaan
Deze volle Maan valt in de periode van 12 oktober tot 10 november. Door het licht van deze volle Maan kon er ook ’s avonds nog worden gejaagd. De wintervoorraden werden aangevuld met wild zoals reeën, hazen en konijnen.
 
12. De Bevermaan
Deze volle Maan wordt ook wel Bloedmaan en Offermaan genoemd en valt in de periode van 10 november tot 10 december. De namen Bloedmaan en Offermaan omdat er dagelijks een dier werd geslacht. Bevermaan omdat de bevers in november dammen bouwen voordat ze in december hun winterslaap houden.
 
13. De Boommaan
Deze volle Maan valt in de periode van 10 december tot 21 december en is er maar eens in de drie jaar. Omdat er in deze tijd alleen naaldbomen groen zijn heeft deze volle Maan de naam Boommaan. Naald dragende bomen werden gezien als een symbool van onsterfelijkheid.
 

Sterrenbeelden en Volle Maan

Maan fasen
De Maan staat om de tweeënhalve dag in een ander sterrenbeeld. De volle Maan staat altijd in het Sterrenbeeld tegenover het Sterrenbeeld waarin de Zon staat. Als de volle Maan in een bepaald Sterrenbeeld staat betekent dit extra energie. Volle Maan in een Sterrenbeeld geeft boodschappen en aanwijzingen.
 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Ram

Volle Maan in Ram is gunstig voor Ram, Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter en Waterman maar een uitdaging voor alle andere Sterrenbeelden. De energie van deze volle Maan is explosief en onstuimig. De boodschap van volle Maan in Ram is dat het leven geen competitie is.
 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Stier

Deze volle Maan is natuurlijk gunstig voor Stier maar ook voor, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen. Voor de andere Sterrenbeelden is het een uitdagende periode. De energie van volle Maan in Stier is aards en stabiel. De Boodschap van volle Maan in Stier is, er nu voor te zorgen meer energie te krijgen.
 
 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Tweelingen

Volle Maan in Tweelingen is gunstig voor Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman. Voor de andere Sterrenbeelden is volle Maan in Tweelingen een uitdaging. De energie van volle Maan in Tweelingen is onberekenbaar en instabiel. De boodschap is, doe kalm aan een wees reëel tegen anderen.
 


Volle Maan in het Sterrenbeeld Kreeft

Deze volle Maan is gunstig voor Maagd, Kreeft, Stier, Schorpioen, Vissen en Steenbok maar voor alle andere Sterrenbeelden is dit een tijd met veel uitdagingen. De energie van deze volle Maan in Kreeft is afhankelijkheid en de boodschap is, wees zelfverzekerd.
 


Volle Maan in het Sterrenbeeld Leeuw

Deze volle Maan is gunstig voor Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman maar voor de andere Sterrenbeelden is het een uitdagende tijd tijdens deze volle Maan. De energie van volle Maan in Leeuw is trots. De boodschap van volle Maan in Leeuw is dat het een goede tijd is nederig te zijn.
 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Maagd

Deze volle Maan is gunstig voor Stier, Maagd, Kreeft, Schorpioen, Steenbok en Vissen maar een uitdaging voor de andere Sterrenbeelden. De energie van deze volle Maan is bezorgdheid en overdreven zorgvuldigheid. De boodschap is niet te vergeten anderen te helpen.
 
 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Weegschaal

Deze volle Maan is gunstig voor Tweelingen, Ram, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman maar voor de andere Sterrenbeelden een uitdagende tijd. De energie van deze volle Maan is gericht op familie en vrienden. De boodschap is niet te vergeten naar de mooie dingen van het leven te kijken.
 
 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Schorpioen

Volle Maan in Schorpioen is gunstig voor Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen. Voor alle andere Sterrenbeelden is het een periode met veel uitdagingen. De energie van volle Maan in Schorpioen is macht. De boodschap is dat het een goede tijd is om sexy te zijn.
 
 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Boogschutter

Volle Maan in Boogschutter is gunstig voor Ram. Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman. Voor alle andere Sterrenbeelden is het een periode met veel uitdagingen. De energie van deze volle Maan is plezier maken. De boodschap van volle Maan in Boogschutter is, het leven is mooi en onderneem meer.

 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Steenbok

Volle Maan in Steenbok is gunstig voor, Schorpioen, Kreeft, Stier, Maagd, Vissen en Steenbok. Voor alle andere Sterrenbeelden is Volle Maan in Steenbok een periode met veel uitdagingen. De energie van deze volle Maan is steunend en bezorgd. De boodschap is loslaten, niet alles proberen te controleren en werken aan balans tussen werk en familie.

 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Waterman

Volle Maan in Waterman is gunstig voor Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en waterman. Voor alle andere sterrenbeelden is het een uitdaging. De energie van volle Maan in Waterman is vooruitgang en verandering. De boodschap is dat het tijd is om los te laten.

 

Volle Maan in het Sterrenbeeld Vissen

Volle Maan in Vissen is gunstig voor Stier, Kreeft, Maagd, schorpioen, Steenbok en Vissen. Voor alle andere Sterrenbeelden is volle Maan in Vissen een uitdaging. De energie van volle Maan in Vissen is hunkeren en verlangen naar vroeger. De boodschap is, maak contact met je spirituele kant.
 

Meer weten over jouw sterrenbeeld? lees hier verder

 

De Stijgende en Dalende Maan

Stijgende en dalende Maan hebben niets met maanfasen te maken. De uitdrukkingen hebben te maken met de stand van de Maan in de dierenriem. Alle sterrenbeelden (van Boogschutter tot en met Stier) die van de winterzonnewende op 21 december tot aan de zomerzonnewende op 21 juni bezitten een stijgende kracht. De Kracht van de winter en van het voorjaar. De dalende Maan (van Tweelingen tot en met Schorpioen) bezitten de krachten van zomer, herfst, oogsten en rusten.

 

Sterrenbeelden en de Stijgende & Dalende Kracht van de Maan

Tijdens de 28 dagen durende reis van de Maan door de sterrenbeelden zijn de stijgende en dalende kracht van de Maan voelbaar. De krachten hebben vooral grote uitwerking in de tuin en in de natuur. Ecologische hoveniers werken met de maankalender omdat zij er van overtuigd zijn dat de maan niet alleen invloed heeft op eb en vloed maar ook op de waterhuishouding van gewassen.

 

Tijdens Dalende Maan Planten en Snoeien

Als de Maan zich beweegt door de sterrenbeelden Tweelingen tot en met Schorpioen is het de tijd om planten en te snoeien. De sapstroom wordt door de dalende Maan naar beneden gezogen en stimuleert zo de wortelgroei, de boom of struik verliest in deze periode geen vocht tijdens het snoeien.

 

Tijdens Stijgende Maan nooit Verplanten of Snoeien

Als de Maan door de sterrenbeelden Boogschutter tot en met Stier beweegt is het stijgende Maan. De sapstroom is nu opwaarts gericht. Planten en bomen ontwikkelen nu het bovenste deel, snoeien en verplanten zijn fataal in deze periode. Stijgende Maan is een uitstekende tijd om het gazon te verzorgen.


 

8. MAANFASEN TIPS  

Maan fasen
 
 1. Onkruid dat op 18 juni wordt gewiekt komt nooit meer terug.
   
 2. Snoei een struik, boom of plant altijd tijdens nieuwe Maan.
   
 3. Zaai tijdens wassende Maan, de energie van de Maan trekt de kiem tijdens wassende Maan sneller omhoog.
   
 4. Verwijder de toptakken bij bomen die ziek zijn of niet groeien tijdens nieuwe Maan.
   
 5. Crèmes, vooral crèmes tegen rimpels werken beter tijdens wassende en volle Maan.
   
 6. Verwijder mee eters of puistjes altijd tijdens afnemende Maan omdat er dan geen littekens ontstaan.
   
 7. Knip nagels nooit op zaterdagochtend maar op vrijdag na zonsondergang.
   
 8. Afnemende Maan is een uitstekende tijd om ramen te lappen. Gebruik lauw water met een klein beetje spiritus, tijdens afnemende Maan blijven er geen strepen achter.

 

Readings werken helend tijdens de asgrauwe maanfase

Stem je af op de Maan en ervaar hoe gelukkig alle maanfasen je kunnen maken. Overweeg eens een reading te nemen tussen volle Maan of nieuwe Maan. De sterke energie van de Maan werkt helend en verzachtend, de asgrauwe maanfase begint 10,5 dag na volle Maan tot aan het begin van nieuwe Maan. Raadpleeg een maankalender om te bepalen wanneer het de beste tijd voor jouw helende reading is.
 
‘Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven:  doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is.’ - Albert EinsteinVragen over liefde, relatie of toekomst?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen

Start jouw reading


Top