Onderzoek: zomermaanden broeinest voor relatiebreuken

» Mediumchat blog » Onderzoek: zomermaanden broeinest voor relatiebreuken
Onderzoek: zomermaanden broeinest voor relatiebreuken Hoge temperaturen, luchtige kleding en even ontsnappen aan de dagelijkse routine. De zomer wordt vaak gezien als hét seizoen voor de liefde. Maar is dit wel zo? De zomer blijkt namelijk ook de periode waarin de meeste relaties op de klippen lopen, komt naar voren uit onze analyse op basis van cijfers van het CBS.
 

Zomer voorbij, relatie voorbij? 

In de maanden na de zomer worden relatief veel relaties verbroken en is er een piek in het aantal scheidingen te zien. Waar je in juni, juli en augustus naar verhouding met andere maanden minder scheidingen ziet, loopt het aantal vanaf oktober en november weer op. Ervan uitgaande dat het gemiddeld zes tot tien weken duurt om een scheiding te voltooien, is deze stijging goed te verklaren. Maar hoe zit dat dan?


Echtscheidingen NL

 

Flirterige zomer

In de zomer voelt men zich over het algemeen energieker en aantrekkelijker. Dit zorgt voor nieuwe blikken in de markt. Ook mensen met een relatie kijken meer rond. Volgens liefdesexpert Marie-José Bosch-Kuiper is de zomer een periode waarin mensen zich vaak wat losser gedragen. “In de zomer flirt iedereen er op los.  Zonlicht maakt dat ons hele lichaam aan gaat staan om makkelijker in contact te komen. Je hele hormoonhuishouding slaat op hol.”

De relatiecoach legt daarnaast uit dat er meerdere redenen zijn voor de piek in scheidingen na de zomermaanden, waarin veel mensen vakantie hebben. “Vakantie is vaak een moment van reflectie. Je hebt tijd om in het hier en nu te staan. Mensen gaan denken ‘ik vind het eigenlijk niet meer zo leuk met jou’ omdat er geen afleiding meer is. Je bent echt even met elkaar en op elkaar aangewezen”, legt Bosch-Kuiper uit. “Ook kan het zijn dat de vakantie tegenvalt vanwege de te hoge verwachtingen. Dan kun je heel teleurgesteld thuiskomen.”Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook ​1 Augustus 2023 is het Supermaan!
​1 Augustus 2023 is het Supermaan!
Heeft de energie van een supermaan invloed op ons? De maanenergie is nog sterker tijdens supermaan dan bij een ‘gewone’ volle maan.

Lees deze blog >

Lees ook De Supermaan en jouw sterrenbeeld
De Supermaan en jouw sterrenbeeld
Wat gaat de Supermaan in Waterman in jouw leven veranderen? Op 1 augustus 2023 gaan veranderingen plaatsvinden. Lees nu wat dit voor jouw sterrenbeeld gaat betekenen.

Lees deze blog >

Lees ook Welke maand hoort bij welk sterrenbeeld?
Welke maand hoort bij welk sterrenbeeld?
De huidige data voor de indeling van de sterrenbeelden is een universeel systeem dat is gebaseerd op de baan van de zon door de dierenriem.

Lees deze blog >

Lees ook Welk sterrenbeeld is het minst loyaal?
Welk sterrenbeeld is het minst loyaal?
Loyaal zijn betekend dat je trouw en betrouwbaar bent aan iemand of iets waar je om geeft, zelfs als het moeilijk wordt.

Lees deze blog >

Top