Volle maan en nieuwe maan rituelen

Elke maanfase heeft een andere energie. De energie van nieuwe maan is niet zo sterk op te merken, maar de invloed van nieuwe maan is net zoals de energie van volle maan enorm. Zo kun je beter vasten of ontgiften tijdens nieuwe maan. Wil je meer eten zonder aan te komen? Eet dan tijdens afnemende maan. We associëren volle maan meestal met slapeloosheid, terwijl volle maan ons leven juist kan verrijken. Gebruik de energie van de maan in je voordeel, neem een volle maanbad, de energie van volle maan kan wrok en negatieve gevoelens wegnemen. Of schrijf je wensen op tijdens nieuwe maan.
 

Wanneer is het volle maan?

We koppelen volle maan meestal met de nacht, maar het tijdstip van de volle maanfase begint niet altijd in de nacht. De fase volle maan kan ook overdag aanvangen. Maanstanden kalenders vertellen je op welke dag en op welk tijdstip het volle maan is. Je kunt een maanstanden app downloaden in de App Store, of bekijk hem hier raadplegen.

 

Volle- en nieuwe maan ritueel

Volle maan betekent het hoogtepunt bereiken en negatieve gebeurtenissen loslaten, vergeven, dankbaar zijn en blokkades wegnemen. Gedurende nieuwe maan maak je je wensen kenbaar. Als je het volle maan ritueel uitvoert tijdens volle maan en 15 dagen later, het nieuwe maan ritueel, voel je opgelucht en gelukkiger. Je zult merken dat alles makkelijker gaat en je wensen uitkomen. Maanrituelen kosten geen moeite of veel tijd, uitvoeren doe je ze zo:

 

Volle Maan dankbaarheid ritueel 

 1. Kies een plekje in huis waar je het liefste zit.
 2. Je hebt een pen en papier nodig.
 3. Schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor bent.
 4. Verbrand daarna je lijstje op een veilige plek in huis, zoals boven het toilet of in de gootsteen.
 5. Spreek je dankbaarheid uit. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik ben dankbaar en weet dat ik gezegend ben en mijn dromen en verlangens uitkomen.’
 

Nieuwe maan ritueel

 1. Schrijf minimaal 5 dingen op waarvoor je dankbaar bent, het mogen ook personen zijn.
 2. Schrijf je wensen voor de komende maand op.
 3. Lees je wensenlijst en zie je wensen in gedachten uitkomen.
 4. Bewaar je wensenlijst tot het weer nieuwe maan is.


Stel jouw vraag
Maak gratis 3:30 min kennis met Mediumchat.

 
 

De magische kracht van Volle Maan

Rituelen en ceremonieën werken sterker bij volle maan. Iedere cultuur heeft zijn eigen naam voor de 13 volle manen per jaar, maar ook hun eigen rituelen. Zo wordt de krachtige volle maanenergie onder andere ook gebruikt om:
 • Kristallen op te laden in het maanlicht
 • Voorwerpen op te laden in het maanlicht
 • Water op te laden in het maanlicht
 

Volle maanfeesten

Volle maanfeesten worden gevierd bij elke volle maan omdat dan de maanenergie het sterkst is. Volle maanfeesten worden al duizenden jaren gevierd. Mensen komen bijeen om samen te zijn, het leven te vieren, kwetsbaarheid, vergeving en kracht te delen en los te laten. Esbats is een maanfeest, er komen op een Esbats maanfeest mensen van over de hele wereld bijeen om te mediteren en rituelen uit te voeren. 

 

Volle maanwandelingen

Wanneer de aarde tussen de zon en de maan staat is het volle maan. In verschillende plaatsen in Nederland worden volle maan avondwandelingen georganiseerd. Boswachters of gidsen nemen je mee de duisternis in. Het is een geweldige ervaring, zelfs als het bewolkt is zie je het licht van de maan. Boek een volle maanwandeling hier
 
 

Lees ook:

Volle maan
Tijdens volle maan slecht slapen
Volle maan en vreemde dromen?


Zit jij niet lekker in je vel? 

Tijdens volle maan kunnen onze emoties heftiger zijn en hebben we soms advies nodig. Onze Mediums en Paragnosten staan klaar voor jou. Probeer het nu de eerste 3:30 minuut gratis.