Wat is tarot en hoe werkt het?Tarot is eigenlijk een kaartspel van 78 kaarten met afbeeldingen, 52 kaarten, plus 4 ruiters en 22 genummerde taroks of troeven. Tarok, Taroc of tarocchi is een kaartspel dar werd ontwikkeld in het 14e-eeuwse Italië. Een Esoterisch instrument maar waarvan eigenlijk niemand weet waar het oorspronkelijk vandaan komt.

Het woord Tarot zou een anagram zijn van het Latijnse woord “rota” dat wiel en ook wel lot zou kunnen betekenen. En daarmee een bewijs zijn dat de kaarten stammen uit de Romeinse cultuur. Andere zeggen dat het een anagram van “tora” de naam voor de Bijbel boeken uit het oude Testament en zou dan afstemmen uit de Hebreeuwse beschaving. En er zouden verbindingen tussen de Tarot en de Kabbala zijn, de Joodse mystieke geheime leer. En zo zijn er nog vele andere beweringen.


De kaarten willen jou iets vertellen...

De kaarten hebben een unieke boodschap voor jou, Start nu een Gratis Chat en kom erachter wat ze jou proberen te vertellen..
 

Een lijstje van anagrammen van Tarot

  • Orat: orakel, spreker, iemand met wijsheid, verborgen kennis en goddelijke bedoelingen.
  • Tora(Thora): de kern van de goddelijke kennis en wetten zoals die wordt aangetroffen in de oude Hebreeuwse geschriften. De Thora bestaat uit de eerste vijf boeken van het Oude Testament.
  • Rota: Wiel, rotatie, verandering en evolutie, de wetten van de natuur. Art: Kunst, hermetische kunsten en wetenschappen, astrologie en numerologie.
  • Tao: de weg naar eeuwige waarheid.
  • Ro: Koninklijk
  • Tar: Tar zou een afkorting zijn van Thoth, de Egyptische boodschapper van de godinnen/godheid. Tar wordt ook geïnterpreteerd als “weg”.
  • Ator: is een afkorting van Hator, de Egypische godin van de natuur.

Als ik de anagrammen en hun betekenis goed bekijkt kom ik tot deze conclusie en tot een mooie betekenis van het woord Tarot. Plaatjes die werken als orakel, sprekers of boodschappers van goden, godinnen of een godheid die een kern van Kennis en bedoelingen, eeuwige waarheden en natuurwetten overbrengen en die een koninklijke weg tot een hoger bewustzijn vormen, ook wel verlichting genoemd.
 

Wanneer je gebruik je tarot?

Je gebruikt Tarot wanneer je iets meer duidelijk wilt hebben over bijvoorbeeld een bepaalde situatie waar je in zit. Of wanneer je een bepaalde belangrijke beslissing ergens over moet maken. En niet helemaal zeker bent van je zaak. De Tarot Kan je dan een stukje verder helpen. Een Tarot legging verteld duidelijk waar je nu inzit en wat er eventueel nog invloed op jou of je situatie heeft uit het verleden. Dat kan je verder helpen om weer verder te kunnen met waar je nu staat . Tevens geeft de Tarot je een kijkje in de toekomst dus wat er nog gebeuren mag. Het is niet echt een voorspelling, een Toekomst heb je zelf in de hand, die leef je zelf!
 

Een stapje verder met tarot

Dus een Tarot legging kan je net even een stapje verder helpen waar je even denkt vast te zitten. Dit zelfde kan ook heel goed met een Lenormand kaarten legging ook deze kaarten vertellen wat uit het verleden, heden en de toekomst. Voordelen van een tarot legging ten opzichte van andere kaartleg methodes. De voordelen van een Tarot legging als aanvulling op een reading is dat je wat extra informatie krijgt. De Tarot laat het Medium, Tarotiste net iets verder en dieper kijken wat er speelt.

De Tarot geeft bijvoorbeeld ook meer en diepere informatie dan bijvoorbeeld Engelen kaarten of Orakel kaarten voor de Ziel of Boodschappen van Gidsen enzovoort. Deze kaarten gebruiken we meer voor een boodschap bijvoorbeeld als dagkaart. De Lenormand kaarten bijvoorbeeld geeft wel een duidelijk beeld en meer informatie op een reading, ook hier kan een complete reading uitgehaald worden.

Er zijn zoveel soorten Tarot in de handel , Rider Waite en Osho Zen zijn wel de meest gebruikte, maar er zijn er ook met dieren, godinnen , heksen/wikka, dolfijnen, Egyptische neom maar op. Kijk maar eens op de Tarot website dan vindt je er heel veel. In Nederland zijn er een aantal zeer goede tarotwebsites, een daarvan is Zebo Tarot.

 

Lees meer over Tarot

Tarot weeklegging
Tarot horoscoop
Tarot Zigeuner dagkaart
Tarot Orakel kaart
Tarot Engelen dagkaart
Tarot Lenormand dagkaart
Tarot Lenormand legging
Tarot Ja of Nee kaart

Tarotlegging

Wat hebben de kaarten te vertellen?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen
  [3:30minuten gratis testen]