Kenniscentrum

Mediums

Mediums

Een medium heeft een of meerdere paranormale talenten en is in staat is om contact te leggen met de geest van overleden mensen. In veel gevallen wordt er samengewerkt met gidsen of engelen. Er kan worden gevraagd om een foto of voorwerp van de overledene om de energie goed in te voelen. Mediums werken niet allemaal op dezelfde manier, dit heeft te maken met de paranormale talenten en de ontwikkeling van het medium. Zowel een healing- als trance medium werkt onder trance waarbij een spirituele gids tijdelijk gebruik maakt van het lichaam van het medium.

Paranormaal

Paranormaal

Het woord betekent 'buiten het normale of bovennatuurlijk'. Met andere woorden, er is op een onverklaarbare manier kennis over onderwerpen waar je normaal gesproken niets over zou kunnen weten. Bijvoorbeeld. Je overleden oma verschijnt. Ze laat je zien waar de sleutel van het kastje is waarin belangrijke papieren zijn opgeborgen. Er is niemand in de buurt maar je hoort plotseling een stem die je iets bijzonders vertelt. Mensen met een paranormaal talent hebben een of meerdere van deze gaven; helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid, helderruikendheid of helderwetendheid.

Kaartleggen

Kaartleggen

Er zijn Tarotkaarten (zie uitleg Tarot), Orakelkaarten en inzichtkaarten. De Orakelkaarten hebben over het algemeen een thema als bloemen, engelen, kinderen, enzovoorts. Op inzichtkaarten staan korte teksten waar je bijvoorbeeld de hele dag over na kunt denken. Ieder medium of paragnost zal de kaartenset gebruiken waar hij zich het meest toe aangetrokken voelt.

Tarot

Tarot

Tarotkaarten zijn ontstaan in de Middeleeuwen. Een Tarotspel bestaat uit 78 kaarten die te zijn onderverdelen in 22 Hoge Arcanakaarten en 56 Kleine Arcanakaarten. De Hoge kaarten zijn troefkaarten en laten het thema zien waar het om gaat. De kleine Arcana kaarten staan voor het leven van alledag en de veranderingen die zich voor kunnen gaan doen. Er zijn heel veel verschillende soorten maar de bekendste twee zijn Raider Waite en Crowley. De kaarten zijn een mooi middel om in contact te komen met je onderbewustzijn en dat leidt tot zelfkennis

Astrolijn

Astrolijn

Dit zijn telefonische bellijnen waar paragnosten, mediums en healers in gesprek gaan met mensen die een hulpvraag hebben. Daarnaast worden er ook vragen beantwoord van mensen die inzicht in zichzelf en hun processen willen hebben. Tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van andere manieren van communiceren zoals chatten en videochat.

Waarzeggers

Waarzeggers

Waarzeggers werden duizenden jaren geleden al geraadpleegd om de toekomst te voorspellen. Een van de allerbekendste voorbeelden zijn wel de waarzegsters met de kristallen bol of de tarotkaarten. Er worden van een behoorlijk aantal andere attributen of methodes gebruik gemaakt, zoals: astrologie, handlijnkunde, numerologie, speelkaarten. Lenormand, tarot, theeblaadjes, koffiedik, glazen bol, pendel enz.

Sterrenbeelden

Sterrenbeelden

In astrologie verwijst een teken van de dierenriem naar een van de 12 specifieke sterrenbeelden van de dierenriem waar de zon doorheen gaat. Het specifieke teken van de dierenriem van een persoon is het teken waarin de zon stond toen ze werden geboren. Het is een geloof in astrologie dat de persoonlijkheid van een persoon kan worden voorspeld met behulp van hun teken van de dierenriem.

Sterrenbeelden Ascendant

Sterrenbeelden Ascendant

Stijgend teken (ook bekend als je Ascendant) is je sociale persoonlijkheid. Het is hoe je tot mensen doordringt als het gaat om het sterrenbeeld dat aan de oostelijke horizon stond toen je werd geboren. Je stijgende teken vertegenwoordigt je fysieke lichaam en uiterlijke stijl.

Sjamanisme

Sjamanisme

Het woord Sjamanisme is ontstaan vanuit Siberie en Mongolie. Tegenwoordig is het een begrip alle voor traditionele geloven, rituelen en praktijken uit diverse culturen verspreid over de hele wereld. Een sjamaan heeft contact met onzichtbare krachten of spirits genoemd. Hij is in staat contact te maken met de geestenwereld door erheen te reizen.

Chakra

Chakra

Chakra's zijn knooppunten (energiewielen) in de aura van 'fijnstoffelijke energie'. De kleur en grootte, open of afgesloten stand van de chakra's hangen samen met je lichamelijke, mentale en spirituele functioneren. Een healer is in staat je in chakra's in balans te brengen waardoor je weer meer evenwicht in je leven zult ervaren.

Aura

Aura

Een aura is je fijnstoffelijk veld of wat om je lichaam zit. Je aura is betrokken bij het goed functioneren van je fysieke lichaam. Een aurareader kan aan de hand van de grootte van de aura, de kleuren, uitstulpingen, enzovoorts informatie vertellen, lichamelijke klachten benoemen en gidsen zien. Een aura healer helpt het zelfgenezende vermogen van het lichaam herstellen door het overbrengen van energie.

Horoscoop

Horoscoop

Een horoscoop is een tekening van de hemel. Hierop wordt de stand van de zon, maan en planeten op een bepaald moment op een bepaalde plaats aangegeven. Iedere dag geeft een ander beeld omdat alle planeten verschuiven. Zo heeft de aarde er 365 dagen voor nodig om rond te draaien. Omdat de loop van de zon, man en de planeten vastligt, kunnen er voorspellingen worden gedaan door een horoscoop te trekken voor een bepaald moment in de toekomst. Vroeger was het een tijdrovende klus maar tegenwoordig is een horoscoop vrij snel te berekenen via een computerprogramma.

Engelen

Engelen

Engelen en aartsengelen zijn gevleugelde liefdevolle wezens van bewustzijn. Een engel is allesomvattend en één met de bron. Er verschijnen regelmatig engelen aan mensen, vaak in een vorm die voor de persoon en de situatie passend is. Ieder mens heeft een of meerdere beschermengelen en ze helpen je graag. Ze helpen je om het hoogst mogelijke uit je leven te halen. Je mag en kunt engelen altijd om hulp, bescherming, begeleiding, kracht en liefde vragen. Dit kan in gedachten of hardop.

Spirituele ontwikkeling

Spirituele ontwikkeling

Het doel van spirituele ontwikkeling is jezelf te leren kennen en accepteren wat je bent en wie je bent. Wanneer je de behoefte krijgt je spiritueel te ontwikkelen is daar heel veel aanbod. Waar het om gaat is dat je de rust opzoekt om contact te maken met je innerlijke wereld. Dit kan in een kerk door te bidden, een wandeling in de natuur te maken, te mediteren of dat je ervoor kiest een een cursus of workshop te gaan doen. Welke methode je ook kiest; het gaat erom dat je beter bij je eigen gevoel kunt kunt komen

Entiteit

Entiteit

Een entiteit is een overleden geest, ziel of spirit genoemd. Helaas heeft dit woord vaak een negatieve lading maar in feite gaat het om mensen die hebben bestaan. Sommige zielen blijven op aarde ronddolen en dit kan aan verschillende oorzaken liggen. De ziel is plotseling overleden en beseft niet dat hij geen aards lichaam meer heeft. De overledene wordt door nabestaanden niet losgelaten, zodat hij of zij wordt tegengehouden om verder te gaan. Het kan ook het geval zijn dat de ziel vind dat zijn missie op aarde nog niet is afgerond. Soms komen overledenen zomaar een kijkje bij je nemen om te zien hoe het met je gaat.

Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie of training waarbij je jezelf bewust wordt van van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten. Het is ontstaan vanuit boeddhistische meditatie technieken. Je wordt als het ware getraind om aandachtig te blijven en niet alles op automatische piloot te doen. Je leert te leven in het moment en je bewust te zijn van wat je doet, voelt of ervaart.

Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling

In vroegere tijden werden jonge kinderen uit huis gehaald om hun talent verder te kunnen ontwikkelen. Ze kwamen bijvoorbeeld in een klooster, een tempel of iets dergelijks terecht. Als je vandaag de dag geïnteresseerd bent om met je intuïtie aan de slag te gaan kom je tegenwoordig al snel uit bij het volgen van een workshop of opleiding. Er zijn goede opleidingen, zowel wekelijks als schriftelijk. Kijk rond en voel waar jij jezelf het meest toe aangetrokken voelt. Er worden vaak intuitieve ontwikkelingscursussen gegeven in grote steden. In zo'n cursus kun je kennis maken met verschillende onderwerpen. Daarna heb je waarschijnlijk een veel beter beeld welke kant jij op wilt.