Seks met je ex

1969 dagen geleden geplaatst 4 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Seks met je ex

Seks met je ex heeft voordelen maar helaas ook nadelen. Het is niet voor iedereen weggelegd om zorgeloos seks met een ex te hebben. De één knapt ervan op de ander valt in een leeg en eenzaam gat na de seks. Wanneer is seks met je ex goed voor je en wanneer absoluut niet.
 

Positief onderzoek seks met je ex 

International Academy of Seks Research publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat seks met je ex geen negatieve invloed heeft op het verwerkingsproces. Uit het onderzoek kwam zelfs dat de deelnemers van het onderzoek zich veel beter voelden op de dagen dat ze seks hadden met hun ex. De dag na de seks hadden ze geen spijt, integendeel door de seks waren de deelnemers zelfs in een veel beter humeur.
 

12 Redenen waarom wel of geen seks met je ex 


1: Seks met je ex is heerlijk

Vrijen met je ex kan heerlijk zijn, je kent zijn of haar lichaam, de geur, de huid, het voelt vertrouwd. Alles wat er wel of niet gaat gebeuren is voorspelbaar. Hoe je ook ligt of zit, je denkt niet aan de putjes in je benen of aan je kleine bierbuikje. Je kunt helemaal opgaan in de vrijpartij en genieten in het hier en nu. 
 

2: Opknappen van seks met je ex

Van lekkere seks knapt het lichaam enorm op. Ons bloed stroomt weer goed door en cellen die sliepen zijn weer wakker. Heerlijke seks geeft energie, onze huid glanst en de ogen stralen, zelfs je borsten staan meer vooruit. Voor ons haar is het vaak wat minder maar een goede crèmespoeling kan het droge, geklitte haar weer een boost geven. 
 

3: Seks en servicebeurt

Seks is voor het lichaam als een servicebeurt voor een auto, een scooter of een fiets. De banden hebben weer de juiste spanning, de verse olie zorgt ervoor dat je weer rijdt of fietst als een trein. Niets kraakt en piept meer, je bent blij, voelt je weer veilig en zelfverzekerd op je fiets, scooter of in je auto.
 

4: Veilig na seks met je ex

Als seks met je ex alleen seks is en je weer door kunt gaan met waar je gebleven bent, je eigen leven leeft, is het natuurlijk prima. Waarom zou je ermee stoppen? Je brengt je auto toch ook weer naar de garage voor een beurt. Als jij je veilig en lekker voelt na seks met je ex is dat oké. 
 

5: Anderen over seks met je ex

Het zijn meestal anderen zoals vrienden, familie en collega’s die er moeite mee hebben dat we genieten van seks met onze ex. Ze kunnen een uitgesproken mening hebben over seks met een ex. Dat we bijvoorbeeld nog niet los van hem of haar zijn of dat we hoop hebben dat het weer goed komt met onze ex. Ongetwijfeld is er iemand die het ‘aandacht willen’ noemt. Anderen zullen heel veel negatieve redenen bedenken terwijl jij alleen lekkere seks wilt met je ex.
 

6: Seks met je ex vereist sterk in je schoenen staan

Jij kunt er mee omgaan, je geniet van seks met je ex en bent ook blij met je eigen leven. Je leven zonder je ex. Anderen kunnen met hun opmerkingen en meningen je lekkere seks verpesten. Je kunt zelfs gaan twijfelen aan jezelf en in het ergste geval geloven wat anderen erover zeggen. Seks met een ex en er openlijk voor uitkomen vereist sterk in je schoenen staan of gewoon je mond houden. 
 

7: Leven en laten seksen

Leven en laten leven is iets dat voor velen moeilijk is. Iedereen heeft zijn of haar idee over seks en hoe het moet zijn. Mensen die een uitgesproken mening hebben over seks met een ex denken gewoon anders of zijn zelfs jaloers op je. Jij hebt het onder controle, je geniet ervan en het is je eigen leven.
 

8: Seks en oude schoenen

Iedereen kent de uitdrukking wel dat je geen oude schoenen weg moet doen voordat je nieuwe hebt. Zo is het ook met seks en je ex. Als je behoefte hebt aan seks en je vrijt veilig met je ex, waarom zou je steeds een andere sekspartner zoeken? Je weet wat je hebt en wat je krijgt. Wisselende sekspartners zit toch een risico aan vast en je weet nooit van tevoren met wat voor gek je te maken hebt. Bewaar je oude schoenen als je een hoge seksdrive hebt.
 

9: Seks en hoop 

Seks met je ex in de hoop dat het weer goed komt tussen jullie is niet zo slim. Het moet voor beiden duidelijk zijn dat het alleen om de seks gaat. Als er maar één van beiden de hoop heeft dat het weer een relatie kan worden vraag je om ellende. Het verdriet over de verbroken relatie begint weer opnieuw en deze keer zal de pijn nog heftiger zijn.
 

10: Seks en een plant

Als een relatie is beëindigd komt er ruimte voor nieuwe dingen, tenslotte valt er geen ruzie meer te maken. De seksuele aantrekking kan opeens enorm zijn. Het kan moeilijk zijn de ander te weerstaan, elke aanraking voelt vertrouwd. Heb je al een tijdje geen seks dan ben als een plant die geen water gekregen heeft. Krijgt de plant een beetje water zal de plant net niet dood gaan maar ook niet gaan bloeien. Zie jezelf als een plant die regelmatig water nodig heeft voordat je aan seks met je ex begint. Je weet nooit wanneer je weer water krijgt.
 

11: Oproepkracht en seks met je ex

Is het je ex die het heeft uitgemaakt en steeds het initiatief neemt voor jullie vrijpartij of komt het van twee kanten? Het is noodzakelijk iedere keer na de seks te checken hoe je je voelt. Ben jij de oproepkracht of je ex? Zijn jullie elkaars oproepkracht en geeft de seks je een boost geniet dan vooral.
 

12: Na de seks verdriet en spijt 

Voel je verdriet na seks met je ex? Stop er dan mee. Doe het nooit meer. Boos zijn op jezelf dat je het gedaan hebt met je ex heeft geen zin daar word je alleen nog verdrietiger van. Seks met je ex is niet jouw ding. Probeer lief voor jezelf te zijn, ga naar een Spa, laat je masseren of ga naar de film. Doe iets waar je blij van wordt.


Gratis chat

Vraag jij je af of seks met je ex wel goed voor je is? Bij Mediumchat kun je terecht met al je vragen. Bij het profiel van alle consulenten staat waarin zij gespecialiseerd zijn. Break-up, liefdesvragen, liefdesadvies en nog veel meer, neem maar eens en kijkje en start een gratis chat om te ervaren hoe fijn het voelt dat er liefdevolle mensen voor je zijn, je advies geven en je begrijpen. 

Gratis chatverslag

Omdat Mediumchat begrijpt dat het lastig is alle informatie te onthouden, krijg je na een chat een gratis chatverslag als je dit fijn vindt. Je klikt in het venster dat na de chat verschijnt op chatverslag mailen en je ontvangt het verslag in je mailbox. Nu kun je de chat later nog eens lezen.


Wordt jouw relatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen
 

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

59,494 reviews

59,494 reviews

Wat een fijn gesprek met Peter! Helemaal to the point en snelle antwoorden en mooie inzichten! Dank Peter! Wendy
18 Jun 2024

59,494 reviews

59,494 reviews

footer.top