10 Voordelen van Single zijn

2039 dagen geleden geplaatst 6 minuten leestijd
» Mediumchat blog » 10 Voordelen van Single zijn

Alleen is maar alleen, dat is waar en wij mensen zijn er niet op gemaakt om alleen te zijn. We zijn tenslotte kuddedieren. Maar wat als je de ware nooit tegenkomt? Nee, nu niet bang of verdrietig worden, uiteindelijk krijgen de meeste mensen een langdurige relatie. Misschien heb je een relatie en blijf je liever in de relatie om maar een relatie te hebben. Het is ook mogelijk dat je partner met één been in plaats van twee benen in jullie relatie staat. Single zijn kan ook happy single zijn betekenen.
 

Ongelukkig zonder partnerDe meeste mensen denken dat ze pas echt gelukkig zijn als ze een partner hebben. Natuurlijk niet zomaar een partner, de ware willen we graag. Je voelt je niet altijd ongelukkig maar als je gelukkige stellen ziet zinkt de moed je in de schoenen, uit het niets voel je je van binnen opeens down en eenzaam. Dit wil je ook, dit is wat je bedoelt, stralen naast de ware. Je wilt geen toeschouwer zijn, je voelt je nu verdrietig terwijl je voordat je het gelukkige stel zag een neutraal gevoel had over jezelf.
 

Sprookjes bestaan niet

 

 
Uiteindelijk hebben de meeste mensen een langdurige relatie. Als jij al heel lang geen relatie hebt gehad is het mogelijk dat je er niet meer voor open staat. Teleurstelling, woede of afwijzing kunnen redenen zijn dat je onbewust geen relatie meer aan durft te gaan. Misschien verlang je naar een sprookjeshuwelijk dat in je fantasie bestaat, in dat geval zou het verstandig zijn om te onderzoeken of je fantasie wel reëel is. Wat de reden ook is dat je single bent, doe je uiterste best om een happy single te zijn. Je leest later waarom.
 

#1 Dat je alleen gelukkig kunt zijn met een partner is een fabeltje


 
Singles hebben vaak een veel hechtere band met zussen en broers, neven en nichten dan mensen die een relatie hebben. Ook onderhouden ze hun vriendschappen veel beter en komen er steeds nieuwe vrienden bij.  Stellen hebben vaak geen tijd om met broers en zussen, neven, nichten en vrienden een hechte band te onderhouden. Al is het alleen maar omdat ze veel meer klusjes in huis moeten doen. Voor twee personen wassen, strijken, boodschappen halen, koken en schoonmaken kost veel tijd. Als er kinderen zijn blijft er nog minder tijd over.
 

#2 Me-Time


 
Door de vele klusjes en rompslomp die een relatie nu eenmaal met zich mee brengt hebben stellen ook weinig tijd voor zichzelf. Oké ze hebben misschien vaker seks maar geen tijd om te lezen wanneer ze maar willen. Een heel weekend naar Netflix kijken, alle afleveringen van een serie, met alleen een zak chips en een stoommaaltijd in huis zal weinig voorkomen bij stellen. Meestal moeten ze naar een verplichte verjaardag en als er kinderen zijn moeten ze natuurlijk voor ze zorgen. Naar welke serie ga jij aankomend weekend kijken?
 

#3 Single kiest eigen vriendenkring stellen nietSingles kunnen hun vrienden zelf uitkiezen, voor stellen worden de vrienden gekozen. Je krijgt de vrienden van je partner erbij of je er nu blij mee bent of niet. Niet alleen de vrienden van je partner worden voor je gekozen ook je schoonfamilie en niet te vergeten de ouders van de vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen. Singles hebben de mogelijkheid alleen belangrijke vriendschappen te onderhouden. Vriendschappen waar ze energie van krijgen.
 

#4 Vrienden of één partnerIn een relatie verwachten we emotionele steun, aandacht, liefde, een schouderklopje en misschien moet een partner soms ook wel een vader of moeder figuur zijn die even de leiding neemt. Klussen in en rond het huis, financiële zaken een crisis op het werk. Partners moeten in elke situatie en op elk ogenblik alles zijn. Geen enkel mens kan alles voor ons zijn ook de ware niet. Singles die hun vrienden hebben gekoesterd hebben altijd een luisterend oor, ze weten wie ze midden in de nacht kunnen bellen bij noodgevallen. Singles die hun vriendschappen onderhouden krijgen hulp al is het van de vrienden of familie van hun vrienden.
 

#5 Single voor het levenLet eens op mensen die hun hele leven al single zijn. Het zijn geen zielige oude vrijsters of onverzorgde vrijgezelle mannen met een smerig appartement. Singels die niet alleen bezig zijn met het zoeken naar de ware halen veel voldoening uit andere dingen in hun leven. Zoals hun naaste omgeving, baan, sport of ze wijden zich aan een belangrijke zaak. In plaats van zich op één ding te richten, het vinden van de ware, genieten ze volop en zullen niet snel hun zelfvertrouwen verliezen.
 

#6 WoonboulevardVind je het vervelend dat je single bent, ga dan nooit alleen naar een woonboulevard of grote meubelzaak zonder vriend of vriendin. Ga met iemand die veel humor heeft of nog beter sarcastische humor heeft. Als je alleen gaat en al die gelukkige stellen meubels uit ziet zoeken kom je waarschijnlijk down met niets thuis of je hebt het verkeerde bankstel gekocht. Je kijkt namelijk naar wat jij ook wilt en dat is een partner met wie je een bankstel koopt. Met een vriend of vriendin zie je dat stellen het nooit eens zijn over de meubels, de één wil blauw de ander groen. Singles kopen wat ze mooi vinden en beslissen zelf de kleur en het model. Is het niet heerlijk om geen water bij de wijn te moeten doen en op het bankstel te zitten dat jij mooi vindt.
 

#7 KapperStellen zien elkaar dag en nacht, ze kunnen bijna het haar van elkaar zien groeien. Gaat één van hen naar de kapper houdt hij of zij er stiekem rekening mee wat voor kapsel de partner mooi vindt. Natuurlijk willen ze ook weleens een andere coupe maar geen of een rotopmerking willen stellen niet riskeren. “Wat kort,” of ‘’Ik moet er echt aan wennen,” is niet leuk om te horen als je vrolijk van de kapper komt. Singles beslissen zelf of ze een ander kapsel willen of een andere haarkleur. Als het niet bevalt proberen ze de volgende keer gewoon weer iets anders uit.
 

#8 Blijven of gaan


 
Je hebt een relatie, jullie hebben vaak ruzie of onenigheid om alles en niets. Diep in je hart weet je dat dit niet zo door kan gaan. Je blijft in deze comfort zone omdat je bang bent nooit meer iemand tegen te komen. Is je gezondheid en je geluksgevoel echt niet belangrijker dan deze vastgelopen relatie? Je bent bang dat je helemaal alleen verder moet en dat niet kunt en je hem of haar misschien gaat missen? Singles hebben ook weleens een dieptepunt momentje en denken ook aan hun oude liefdes. Niet dag in dag uit maar zo nu en dan is er een oorzaak.  Ze voelen ook weer even de pijn van de mislukte relatie. Singles houden echter hun hoofd koel en hebben een lijfspreuk waardoor ze zich weer beter voelen.
If you love something set it free, If it comes back it’s yours. If not it was never meant to be.”
 

#9 Papegaai Veranderingen zijn vaak lastig, een relatie beëindigen is moeilijk en missen ga je hem of haar zeker. Als jij vier weken op een schreeuwende papegaai van een collega past mis je de papegaai ook als hij weer wordt opgehaald. Vier weken lang dacht je dag in dag uit, ’dit doe ik nooit meer’. Nu de schreeuwende papegaai er niet meer is, mis je hem, zo werkt het ook als besluit je partner te verlaten. Singles hebben geen relatieproblemen en slapeloze nachten. Ze vragen zich niet af waarom hun partner opeens zo stiekem met het mobieltje bezig is en de laatste tijd laat thuis komt. Singles zien niet tegen veranderingen op, ze zijn vooral bezig met wat ze leuk vinden.
 

#10 Happy single met de deur open


 
Als je nu besluit dat je ook gelukkig kunt zijn zonder partner en het doel om de ware te vinden laat varen is dit het moment dat je kiest voor een rijk en vol leven. Je kunt je uiterste best doen om de meest optimistische single te zijn die er bestaat. De nieuwe jij, trekt de deur niet dicht voor een mogelijke relatie maar laat de deur op een kier. De nieuwe optimistische jij trekt zeker veel bewonderaars aan, voordat je het weet ben je geen single meer.
 

Be careful what you wish for, it might just come true


 
Vergeet niet dat alles wat je denkt uit zal komen. Het is een universele wet, de wet van de aantrekkingskracht. Je trekt aan wat je uitzendt. Probeer positieve gedachten te creëren en geen negatieve zoals; ‘Ik blijf altijd alleen en ongelukkig.’ Of ‘Ik kan geen betere partner vinden.’ Wat je ook denkt, als het negatief is, draai het om en maak er iets positiefs van, een beetje humor kan geen kwaad. ‘Ik ben een happy single en de boterham die voor mij is weggelegd wordt niet door een ander opgegeten.’ ‘De partner die bij mij past is al onderweg.’ Als je bewust van negatieve gedachten steeds positieve gedachten maakt voel je je niet allen veel beter, je trekt ook veel leuke mensen aan. Dat is niet zo wonderlijk want we willen allemaal wel een optimistische vriend of vriendin met humor.
 

Jouw toekomst..

Lukt het je niet om een positieve single te zijn? Blijf je toch vastzitten in een halfslachtige relatie? Er is altijd een oplossing, soms hebben we gewoon steun of hulp nodig van iemand die ons niet persoonlijk kent. Geen oordeel heeft en ons respecteert om wie we zijn. Is het niet geweldig dat er mensen zijn die maar een half woord nodig hebben om te begrijpen hoe jij je voelt en meteen kunnen vertellen hoe snel je uit deze misère komt. Neem maar eens een kijkje in je mooie toekomst, probeer het gratis. Je hebt niets te verliezen, je ontvangt alleen. Wat je kunt verwachten? Respect, inzicht, begrip, een luisterend oor en eerlijke antwoorden op al je vragen.
 
  

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

59,494 reviews

59,494 reviews

Wat een fijn gesprek met Peter! Helemaal to the point en snelle antwoorden en mooie inzichten! Dank Peter! Wendy
18 Jun 2024

59,494 reviews

59,494 reviews

footer.top