7 Tekenen dat je relatie op zijn einde loopt

1999 dagen geleden geplaatst 4 minuten leestijd
» Mediumchat blog » 7 Tekenen dat je relatie op zijn einde loopt

De meeste stellen gaan na de kerst- en zomervakantie uit elkaar. Volgens het CBS (Centraal Bureau Statistieken) ligt het echtscheidingspercentage op 40%. De pieken van echtscheidingsaanvragen zijn na de zomer en kerstdagen. Dit zijn cijfers over stellen die gehuwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Van stellen die samenwonen of stellen die alleen wonen zijn geen cijfers bekend. Waarschijnlijk ligt het totale percentage op 70%.
 

Loopt je relatie ten einde?

Er gebeurd van alles in je relatie alleen is het niets goeds. Je voelt je uitgeput, komt nergens meer aan toe en je kunt je niet meer concentreren. Het blijft maar in je hoofd spoken. Je kunt het niet loslaten ook al doe je nog zo je best. Keer op keer vraag je jezelf af, “wat moet ik doen?” “Blijf ik of ga ik?” Je voelt je niet meer gelukkig. Het voelt alsof er een zware deken over je heen ligt. Is het einde van je relatie in zicht of is je relatie al voorbij?
 

Tekenen dat je relatie op zijn eind loopt: 

 1. Vreemdgaan
 2. Kritiek
 3. Ruzie
 4. Aandacht
 5. Communicatie
 6. Seks
 7. Empathie
 

1. VreemdgaanIs je partner vreemdgegaan? Ben je zelf verliefd op een ander? Heb je het vermoeden dat je partner vreemdgaat? Tenzij je een open relatie hebt is vreemdgaan zeer ingrijpend. Vreemdgaan beschadigt het vertrouwen en de intimiteit tussen partners. Vreemdgaan kun je vergeten maar nooit vergeven. De wond wordt een litteken maar dat is ook het maximaal haalbare. Als je het vermoeden hebt dat je partner vreemdgaat heb je meestal gelijk. Blijf alert en let op de onderstaande tekenen.
 
 • Je partner verbergt zijn mobieltje en neemt het zelfs mee naar de badkamer.
 • Hij of zij heeft opeens veel onduidelijke afspraken.  
 • Laat thuiskomen terwijl dat nooit gebeurde.
 • Seksueel neemt je partner opeens afstand.
 • Je partner toont weinig interesse in je, ontwijkt je. 

Redenen waarom mensen vreemdgaan zijn:
 • Gemis aan seks en affectie in de eigen relatie.
 • De eigen relatie geeft geen voldoening, een vlucht uit de eigen relatie.
 • Meer spanning, opwinding en avontuur willen
 • Uit wraak om de ander iets betaald te zetten, zoals vreemdgaan.
 • Om zich onafhankelijk te voelen.
 • Op zoek naar aandacht en bevestiging.
 
Vreemdgaan kan een impuls zijn of behoefte aan spanning maar misschien is je partner een notoire vreemdganger. Onderzoek de reden en vergeet niet, iemand die een keer is vreemdgegaan zou dit nog eens kunnen doen. Puur en zuiver zal je relatie nooit meer zijn. Kun je vreemdgaan niet loslaten en vergeven dan is dit een teken dat je relatie op z’n einde loopt.
 

2. Kritiek

 

Krijg je regelmatig kritische, sarcastische, minachtende opmerking te horen van je partner? Verwijten en beschuldigingen? Het einde van jullie relatie is in zicht. Iedereen heeft positieve feedback nodig vooral van een partner. Je verdient een vriendelijke benadering, je partner heeft niet het recht je te beledigen en te bekritiseren. Partners die niet rustig en vriendelijk over dingen kunnen praten die irriteren zijn een gevaar voor je geluksgevoel. Je vraagt je af of dit een teken is dat je relatie voorbij is of niet? Ren voor je leven of ga samen in relatietherapie.
 

3. Ruzie Lopen jullie ruzies uit de hand? Gooit je partner met spullen? Maakt je partner van alles een groot drama? Zegt je partner na een conflict dagen of zelfs weken niets meer tegen je? Als conflicten niet worden opgelost doordat een partner een muur optrekt is het einde van een relatie heel dichtbij. Conflictoplossing is noodzakelijk voor een goede relatie. Als een partner een muur optrekt en niet meer bereid is een oplossing te vinden is de kans dat jullie relatie ten einde loopt groot.

Wordt jouw relatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen


 

4. Aandacht  Brengen jullie weinig tijd samen door? Gaan jullie alleen nog maar naar verplichte uitjes zoals verjaardagen met elkaar? Volgens onderzoekers hebben partners die vijf uur per week aandacht aan elkaar besteden een goede relatie. Die vijf uurtjes zijn verdeeld over verschillende kleine momenten. Een paar voorbeelden zijn:
 
 • Elkaar ’s morgens vragen wat de plannen zijn die dag.
 • ‘s Avonds elkaar vragen hoe de dag was.
 • Regelmatig samen iets positiefs ondernemen.
 • Samen plannen maken.
 
Als de behoefte om samen tijd door te brengen er niet meer is, dan is het een heel slecht teken. Je relatie loopt op zijn einde.
 

5. Communicatie Praten jullie niet meer met elkaar over gevoelens? Kun je over verschillen praten met je partner zonder dat het escaleert in een ruzie? Wil je partner steeds gelijk hebben? Is het een machtsstrijd geworden? Praten jullie helemaal niet meer met elkaar? Als partners geen respect meer voor elkaar hebben en gesprekken voeren op een harde toon of helemaal niet meer met elkaar praten is de kans groot dat het einde van jullie relatie in zicht is.
 
Het is een slecht teken als jullie niet rustig kunnen praten over:
 • Familie en vrienden
 • Je verleden
 • Jullie seksleven
 • Toekomstplannen
 • Je gevoelens

Wordt jouw relatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen


6. Seks Weinig seks met elkaar? Weken of zelfs maanden geen seks meer met elkaar gehad? Heeft je partner aldoor een excuus als je affectie toont? Als je vertelt dat je naar een fijn en regelmatig seksleven verlangt en je partner er niet met je over wil praten is het een heel slecht teken voor jullie relatie. Volgens onderzoekers hebben stellen in de leeftijd van 18 t/m 29 jaar gemiddeld 2 keer per week seks met elkaar, zo’n 112 keer per jaar. Daarna gaat het gemiddelde omlaag, stellen in de leeftijd van 30 t/m 39 jaar vrijen 1,6 keer per week, ongeveer 86 keer per jaar. Stellen in de leeftijd van 40 t/m 49 jaar één keer per week.
 
Je relatie loopt ten einde of is voorbij als:
 
 • Praten over jullie seksleven niet mogelijk is.
 • Er geen lichamelijke klachten zijn waardoor er geen seksleven meer is.
 • Ideeën om jullie seksleven een boost te geven niet gewaardeerd worden.
 • Een voorstel om een seksuoloog te raadplegen afgewezen wordt.

 

7. Empathie  Weet jij waar je partner zich mee bezighoudt? Wat haar of zijn dromen zijn? Kennen jullie elkaars behoeften? Steunt je partner je? Voel je je gehoord in jullie relatie? Neem je het voor elkaar op tegen de buitenwereld? Als het eenrichtingsverkeer is en je partner nooit naar je dromen en behoeften vraagt is dit een heel slecht teken voor je relatie. Partners die elkaar niet steunen creëren steeds meer afstand. Emotionele steun en openstaan voor de steun van de ander zijn essentieel voor een goede relatie. Voel je je eenzaam in de relatie? Heb je er met je partner over gesproken? Is het gesprek op niets uitgelopen? Je relatie loopt op zijn einde als je partner je niet meer ziet staan, wil horen of steunen.

 

Wordt jouw relatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

57,888 reviews

57,888 reviews

Nicky altijd leuk om mee te chatten. Eerlijk en positief!! Margreth
24 Apr 2024

57,888 reviews

57,888 reviews

footer.top