Persoonlijke thema's in relaties

» Mediumchat blog » Persoonlijke thema's in relaties
Persoonlijke thema's in relaties In mijn relatie en in de relaties van mijn vriendinnen, speelt heel erg dat we tegen onszelf en tegen onze belemmerende patronen of valkuilen aanlopen. Dat is volgens mij nou net niet de bedoeling. Natuurlijk willen we dat alles soepel verloopt en dat we ons alleen maar gelukkig en verliefd voelen. Maar zoals we weten is het leven een leerles. Relaties maken hier ook een deel van uit. In relaties worden we gespiegeld aan elkaar, uitgedaagd en kunnen we ook leren van elkaar. Het is de bedoeling dat je de uitdaging aangaat en er niet voor wegloopt, ontkennen of er fel tegen in gaat.

Momenteel ontmoeten veel mensen hun tweelingzielen, zielsverwanten of soulmates.
Een zielsverwant komt in je leven om er in eerste plaats persoonlijk en spiritueel van te groeien. Ook om dichter bij je zelf te komen, meer van jezelf te houden precies zoals je bent en onvoorwaardelijk liefde te beleven en te voelen. Iedereen heeft bepaalde thema`s of leerlessen die onze Ziel heeft uitgekozen om aan te werken. Deze lessen komen dan ook aan de orde in relaties. Relaties zoals deze gaan vaak niet over rozen. Ja, rozen met doornen.

Negen maanden geleden, heb ik mijn tweelingziel ontmoet. Een paar maanden daarvoor heb ik dit doorgekregen in een droom. Eerst de ontmoeting, daarna twee maanden hevig verliefd en toen nam mijn tweelingziel afstand. Op dit moment is dat nog steeds het geval. Ik heb sinds twee maanden weer een nieuwe liefde in mijn leven. Ik mag dus eerst nog wat leren in deze relatie. "Dit is de bedoeling" zeiden mijn gidsen.

Ik mag leren om mijn grenzen aan te geven en te bewaken, maar ook voor mijzelf op te komen. Het is belangrijk om alle emoties eerlijk te uiten en niet meer voor mezelf houden. Ik moet werken aan mijzelf accepteren, respecteren en te houden van mijzelf. Helemaal zoals ik ben. Hij mag mij leren om weer te vertrouwen, dat je iemand niet kan bezitten of claimen en dat je niet te snel en te veel vastigheid kan verlangen als de ander er nog niet helemaal klaar voor is. Hier zullen vast nog meer patronen of thema`s bijkomen. Als je niet aan jezelf werkt of het te lastig vindt in een relatie en deze beëindigd, kom je het weer in een andere relatie tegen. Nou wil ik hiermee ook weer niet beweren dat je met een relatie door moet gaan, no matter what...

Dus obstakels, irritaties en gemopper genoeg. Maar ik ben blij dat we er eerlijk over kunnen praten en dat we beiden naar onzelf kunnen kijken. Ik vraag me dan ook af na zo`n aanvaring hoe ik mij gedroeg, waarom ik zo reageerde, wat er getriggerd werd in mij en hoe ik de volgende keer anders kan reageren of denken en welke inzichten het mij gegeven heeft. Maar gelukkig is er ook veel liefde en respect naar elkaar toe. Dat is de basis, vind ik. Het is ook heel belangrijk dat het gevoel naar elkaar toe goed is. 

Bij een vriendin zijn weer andere thema`s aan de orde. Bindingsangst, vasthouden van iemand, de ander nodig hebben om gelukkig te zijn en niet alleen kunnen zijn.

Het is natuurlijk aan eenieder of hij of zij wil werken aan zijn/haar thema. Het is je vrije wil. Dus ook de vrije wil van de ander. Soms hebben sommigen nog wel eens de neiging om de ander te willen veranderen. En als diegene dat niet wilt, kun je het lang proberen. Je kunt er dan voor kiezen de ander te accepteren zoals hij/ zij is of te besluiten dat degene gewoon niet bij je past.

Je thema zal blijven terugkomen, net zo lang tot je ermee om kunt gaan. Hier groei je persoonlijk door en je ziel wordt er blij van. En jijzelf natuurlijk ook. Het is het belangrijkste dat jouw relatie ook steeds hechter, stabieler en mooier wordt. 

Lots of love <3

Tea DijkstraDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Communiceren in je relatie
Communiceren in je relatie
Verreweg de meeste problemen in relaties komen voort uit elkaar niet begrijpen. Wat is dat toch?

Lees deze blog >

Lees ook De invloed van kleuren
De invloed van kleuren
Heb je er weleens bij stilgestaan dat kleuren een bepaalde invloed op je kunnen hebben?

Lees deze blog >

Lees ook Als je iets wilt veranderen in je leven
Als je iets wilt veranderen in je leven
Je kunt niet iets zoeken waar je naar verlangt in anderen, wanneer je dit niet eerst voor jezelf hebt gevonden!

Lees deze blog >

Lees ook En ze leefden nog lang en gelukkig
En ze leefden nog lang en gelukkig
Hoe komt het dan toch dat dit in veel relaties niet zo is? Dat de werkelijkheid van de meeste relaties anders wordt ervaren?

Lees deze blog >

Lees ook Mediumchat en de eenarmige bandiet
Mediumchat en de eenarmige bandiet
Deze blog is met een flinke slok humor geschreven maar er zit wel degelijk een heldere boodschap achter.

Lees deze blog >

Top