Activeer je onderbewuste: De sleutel tot het oplossen van problemen

72 dagen geleden geplaatst 2 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Activeer je onderbewuste: De sleutel tot het oplossen van problemen

Is het jou weleens overkomen dat een idee of oplossing waarnaar je op zoek was, op een onverwacht moment je te binnen schoot? De beste ideeën hebben we als ons bewuste denken op een laag pitje staat. Je onderbewuste gaat aan het werk en uit het niets heb je het antwoord waar je naar zocht. Hoe zet je je onderbewuste aan het werk? Het is makkelijker dan je denkt.


De kracht van je onderbewuste

Je onderbewuste is een soort opslagplaats; al je herinneringen, gevoelens en alle kennis die je hebt, zijn erin opgeslagen. Zonder dat je het weet, maak je beslissingen en gedraag je je op een manier die het onderbewuste bepaalt. Door bewust toegang te zoeken tot je onderbewuste, kun je oplossingen en ideeën opwekken die je bewuste denken nooit had kunnen bedenken.


Stap 1: Herkenning en acceptatie

De eerste stap in het proces van je onderbewuste aan het werk zetten, is het herkennen van jouw manier van denken. Probeer je elke situatie te controleren? Blijf je hangen in het overanalyseren? Als je voortdurend aan het probleem denkt en zoekt naar oplossingen geef je je onderbewuste geen ruimte. Accepteer dat niet alle antwoorden onmiddellijk gevonden kunnen worden.


Stap 2: Creëer ruimte

Om je onderbewuste te laten werken, moet je ruimte creëren. Dat doe je door je te ontspannen. Als je ontspannen bent, kunnen je gedachten vrij dwalen. Meditatie en mindfulness werken altijd, maar ook een simpele wandeling zal je goed doen. Ook zijn fietsen of sporten ook prima activiteiten om ruimte te creëren.

Een reading bij verdriet: Verwerk je gevoelens en kijk vooruit Ontdek het nu


Een reading als je je niet kunt ontspannen

Heb je moeite met ontspannen? Wanneer je hoofd vol zit en je aandacht volledig bij je problemen ligt, is het volkomen begrijpelijk dat ontspannen lastig is. Onze readers kunnen jouw energie lezen en bieden waardevolle inzichten in jezelf en je gedrag. Start een gratis chat en ervaar zelf hoe je tot rust kunt komen.


Stap 3: Stimuleer creativiteit

Wanneer je je ontspant en je focust op iets totaal anders dan je dagelijkse zorgen, gaat je onderbewuste aan het werk. Zo simpel is het! Doe dingen die je leuk vindt. Door creatief bezig te zijn, zoals tekenen, muziek maken of schrijven, stimuleer je je onderbewuste denken direct. Je richt je op iets heel anders dan het oplossen van je probleem, waardoor je mentale blokkades verwijdert. Je maakt dan, als het ware, nieuwe verbindingen in je hersenen


Stap 4: Laat los

Loslaten is moeilijk maar essentieel om je onderbewuste goed te gebruiken. Zie je geen oplossing na lang piekeren? Neem een stap terug. Je geeft niet op; je geeft je onderbewuste juist ruimte om met geniale oplossingen te komen.


Antwoorden op al jouw vragen

Vind je het lastig om los te laten? Wil je nu een antwoord op jouw vragen? Start nu een gratis chat met onze ervaren spirituele coaches. Zij kunnen je de antwoorden geven waarnaar je zoekt.


Stap 5: Laat inzichten binnenkomen

Je onderbewuste aan het werk zetten is eigenlijk heel simpel. Diep ademhalen en ontspannen. Denk terug aan de keren dat je spontaan een oplossing of een idee kreeg. Die inzichten kwamen niet terwijl je aan het piekeren was. Je was met heel iets anders bezig.  


Tot slot

Het geheim om je onderbewuste te activeren is dus plezier maken en een beetje oefenen in loslaten. Als je bovenstaande stappen volgt, ben je binnen 60 dagen een professional. Begin klein: oefen elke dag vijf minuten. Verhoog dit na een week naar tien minuten per dag. Vertrouw op je onderbewuste; het weet meer dan je denkt.

Vragen over liefde, relatie of toekomst?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen
 
👉 Start Gratis reading
[3:30minuten gratis testen]


Benieuwd naar wat je onderbewuste je kan vertellen?

Begin vandaag nog met het activeren van je onderbewuste. Onze deskundige coaches staan klaar om je te helpen ontspannen en los te laten. Ze kunnen ook antwoorden geven op de vragen die voor jou belangrijk zijn. Start nu een gratis chat.

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

60,434 reviews

60,434 reviews

Heidi geeft tendensen, beschrijving personen en situaties heel goed aan. En paar voorspellingen zijn uit gekomen! Alexandra
24 Jul 2024

60,434 reviews

60,434 reviews

footer.top