Gevoelig? Ik? Je bent zelf een watje!

» Mediumchat blog » Gevoelig? Ik? Je bent zelf een watje!
Gevoelig? Ik? Je bent zelf een watje!

Al mijn hele leven ben ik helderziend. Helderziend, helderhorend, -voelend, -wetend, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. Harstikke leuk natuurijk, maar, ik had geen idee. Sterker nog, ik was een van de laatsten die het door had. Echt waar. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar hé, als je niets anders kent dan dat, is dat je norm. Dus ja, wat kan ik zeggen.

Hilarisch was het soms, achteraf gezien dan. Een goede vriend van mijn zus heeft ooit een welgemeende poging gedaan mij het één en ander uit te leggen. Zelf was hij ook medium, hoewel ik dat 'ook' dus niet in de gaten had. Zo vertelde hij dat van alle kinderen in ons gezin ik de meest gevoelige was. De meest gevoelige? Ik? Woedend was ik! Hoezo ben ik de gevoeligste? Je bent zelf een watje, dacht ik. Wist ik veel waar die man het over had.

Maar na het overlijden van mijn vader kon zelfs ik er niet meer omheen dat er 'iets' aan de hand was. Een struik met bloeiende rozen bij twintig graden vorst, uitvallende lampen waar ik ook kwam. Ik negeerde het allemal stoicijns en deed het af als toeval. Tot dat op een dag, overal waar ik kwam, lampen hevig begonnen te flikkeren om vervolgens te doven. Een spoor van vernieling liet ik achter me. Met als klapstuk de halve Hema in het donker zonder dat in de stoppenkast ook maar iets te vinden was. Ze begrepen er niets van...

En zo begon het allemaal lekker op gang te komen. Ik kreeg er zelfs een beetje lol in en begon er de voordelen van in te zien. Ik maak namelijk nog wel eens iets zoek. Telefoon, autosleutels, je kent het wel. Ben een klassiek geval. Maar hoe handig dat ik dat dan even kon vragen? Alsof je je eigen afdeling gevonden voorwerpen hebt thuis. Echt super efficient!

En was het altijd zo handig? Nee! Ab-so-luut niet. Wat dacht je van dat je ruim twintig jaar geleden overleden grootmoeder even bij je op bezoek komt? En je uitnodigt in haar oerwoudhut ? Kom even zitten Nora. Om twee uur 's middags. Terwijl je op de 6e verdieping aan het werk bent, lekker intiem in een kantoortuin met zo om en nabij de honderdtwintig andere collega's. Het leidt toch een tikkeltje af. En dat een aantal van diezelfde collega's ietwat vreemd over hun schouder beginnen te kijken. Om te zien waar je toch zo naar zit te turen. Ja? Krijg je er beeld bij?

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en gaat het allemaal een stuk gestructureerder. Het gebeurt nog maar zelden dat ik onverwacht bezoek krijg. Tegenwoordig doen we het fijn op afspraak, tijdens openingstijden zeg maar. Dat was toen nog wel wat anders. Maar ja, dat heeft wel gezorg voor een mooie verzameling briljante verhalen.

Greetz, 
Nora

 

Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Liefde, en de liefde voor jezelf
Liefde, en de liefde voor jezelf
"Houden van" wat is dat precies? Is het geven om die ander om hem (of haar) vervolgens niet meer los te laten?

Lees deze blog >

Lees ook Tarotkaart: Is onze liefde echt?
Tarotkaart: Is onze liefde echt?
Ben je aan het twijfelen? Lees hoe tarot kaarten jouw kunnen helpen

Lees deze blog >

Lees ook Loslaten van het verleden
Loslaten van het verleden
Wees bereid om jouw verleden los te laten waarin je pijn hebt ervaren!

Lees deze blog >

Lees ook Onzekerheid..
Onzekerheid..
Blijf je hangen in je onzekerheid en ga je erin mee dan haalt het je letterlijk uit je kracht!

Lees deze blog >

Lees ook 3 Manieren om je intuïtie te ontwikkelen
3 Manieren om je intuïtie te ontwikkelen
Je intuïtie is jouw persoonlijke, innerlijke kompas, waarom zou je dat niet optimaal en veelvuldig willen gebruiken?

Lees deze blog >

Top