Mediumchat blog » Lifestyle » Verhalen hebben altijd twee kanten

Verhalen hebben altijd twee kanten

Verhalen hebben altijd twee kanten Heb jij wel eens van die momenten dat je denkt: 'als ik dat eerder gezien had, dan had ik het heel anders aangepakt?' Of: 'Ik heb niet gezien dat het zo in elkaar zat.'

Dit zijn van die momenten van bij jezelf naar binnengaan. Momenten die je ineens een inzicht kunnen geven, ineens valt het “kwartje”.
Je stoort je aan het gedrag van een collega. Je hebt een minder positief beeld gevormd over hem, terwijl - als je de moeite nam om echt te kijken naar zijn persoon, je ook zijn andere kant zou kunnen zien, om vandaar uit je beeld over hem te “herzien”.
 
Je kunt je mening en gedachten altijd en op elk moment herzien, maar een absolute voorwaarde om te herzien is dat je het eerst inziet.
Neem als voorbeeld je eigen leven. Je hebt een zelfbeeld dat zich gevormd heeft onder invloed van allerlei ervaringen die je opgedaan hebt gedurende je hele leven. Sommige ervaringen blijven hardnekkig een rol spelen, omdat het je maar niet lukt om ze met een andere blik te bekijken. Bijvoorbeeld: je bent vroeger gepest en “men” heeft je geleerd dat je dom of dik of lelijk bent, zo vaak dat je het zelf bent gaan geloven. Hierdoor heeft je eigenwaarde waarschijnlijk een flinke knauw gekregen. Zo lang je blijft geloven dat je dom, dik of lelijk bent, lukt het je niet te zien waar je kracht en schoonheid ligt, want er is je immers verteld dat je nu eenmaal zo bent? Het kan zijn dat je je jarenlang ongelukkig voelt, tot het moment aanbreekt dat je ineens wat zaken gaat herzien, en er met een andere blik naar gaat kijken. Dat kan komen door een opmerking die iemand maakt of dat je ergens iets leest of hoort. Het kan ook dat je gewoon van binnen voelt dat er “meer” moet zijn in het leven, dat er iets "niet klopt". Je leert eigen mooiheid en kracht zien en ontdekken en je kunt op basis van deze nieuwe inzichten weer verder.
 
Een goed voorbeeld uit mijn eigen leven is mijn echtscheiding.

Ik was intens verdrietig en boos. Waarom moest dit mij overkomen? Hoe kan het leven me dit aandoen, ik hou toch zoveel van hem? Word ik dan nooit gelukkig? Ik zag absoluut niet waarom dit gebeurde, was intens verdrietig en boos en voelde me als alleenstaande moeder erg alleen en in de steek gelaten.
Totdat ik ging ervaren en voelen wat ik van deze partner moest leren. Ik ging zien dat het een narcist was die me al die jaren gemanipuleerd had. Zo erg dat hij zelfs voor me ging nadenken. Het werd hoog tijd dat ik mijn leven in eigen hand ging nemen. Zo lukte het me een andere blik te gaan werpen op het hele gebeuren en te gaan zien dat het me een rijker mens heeft gemaakt. Ik heb gezien dat ik een onafhankelijke vrouw werd, klaar om haar eigen beslissingen te nemen. Zo werd mijn echtscheiding mijn beste belsissing ooit. Ik heb mijn ex vergeven en ben hem zelfs dankbaar voor de les die hij me geleerd heeft. Dit inzicht had ik voor geen goud willen missen.
 
Ervaringsgewijs worden wij “gevormd”. Als we niet de moeite nemen om af en toe onze ideeën en bevindingen eens aan een kritische interne blik te onderwerpen worden we star. Het draagt niet bij aan ons levensgeluk om te denken: “het is zoals het is omdat het altijd zo geweest is”.
Alles en iedereen groeit en ontwikkelt zich gedurende het leven. We komen er domweg niet onderuit om onze zienswijzen bij regelmaat te “herzien”. Soms kunnen we meegaan in de “visie” van anderen en daar is niks mis mee, zo lang het maar goed voelt voor je. We hoeven nou ook niet over alles het wiel opnieuw uit te vinden. Is het je al eens opgevallen hoe simpel iemand kan denken over iets wat echt een issue is voor je?
 
In onderstaande geleide meditatie nodig ik je uit om mee te gaan in de wereld van zien en herzien. Ik nodig je uit om bij jezelf naar binnen te gaan en een aantal overtuigingen met een andere blik te gaan bekijken, waardoor je wellicht inzichten krijgt over jezelf.
Klik op de link als je graag mee wil doen. Ik wens je veel luisterplezier en inzichten.
 
https://www.youtube.com/watch?v=3nnzNx2b79E
 
Als je na de meditatie behoefte hebt aan een persoonlijk consult ben je van harte welkom bij mij of mijn collega’s.
 
Lieve groetjes,
EllieDeel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Volg je persoonlijke groei
Volg je persoonlijke groei
Hoe volg ik mijn eigen gevoel? Verschillende tips en voorbeelden om je op weg te helpen!

Lees deze blog >

Lees ook Help! Ik heb HSP!
Help! Ik heb HSP!
Help! Ik heb HSP! Hoe leer ik hiermee omgaan en wat voor effect heeft het voor de mensen om mij heen?

Lees deze blog >

Lees ook De kracht van het DOEN
De kracht van het DOEN
De kracht van het doen. Ik kan het wel of ik kan het niet, die twijfel hebben wij mensen altijd.

Lees deze blog >

Lees ook Overvloed en dankbaarheid
Overvloed en dankbaarheid
Dankbaarheid staat gelijk aan liefde, het is een samenhangend geheel.

Lees deze blog >

Lees ook Gelukkig zijn
Gelukkig zijn
Hoe gelukkig ben je met je leven? Lijk je wel zo gelukkig te zijn dan je daadwerkelijk bent?

Lees deze blog >

Top