Waarom het geen goed idee is om je emoties op te kroppen

1528 dagen geleden geplaatst 1 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Waarom het geen goed idee is om je emoties op te kroppen

Het is natuurlijk om diepe emoties te voelen, we zijn allemaal mensen. Lees nu hoe jij je emoties kunt uiten en je weer gelukkig voelt.
 

Waarom het geen goed idee is je emoties op te kroppen

Probeer jij je emoties onder bedwang te houden? Schaam jij je? Of ben je bang dat anderen je zwak zouden kunnen vinden? Je probeert rustig over te komen, je waardigheid te behouden, maar van binnen ben je intens verdrietig of plof je van woede. Uit je emoties, zodat je weer verder kunt met je leven.

 

Emoties horen erbij onderdruk ze niet, uit ze op het juiste moment en op de juiste manier.
 

 

5 Tips om je emoties te uiten:

 

#1 Als je boos bent

Wanneer je boos bent, laat diegenen dan weten dat je geen deurmat bent en dat ze je met hun handelen pijn doen of kwetsen. Vertel dat je boos bent, maar zorg ervoor dat je niet je zelfbeheersing verliest en gaat schreeuwen.

 

#2 Als je verdrietig bent

Wanneer je verdrietig bent, huil en geef toe aan je verdriet. Het is natuurlijk om diepe emoties van verdriet te voelen, je hoeft je niet te schamen of te doen alsof er niets aan de hand is. Onderdruk je verdriet niet, het is juist goed om je verdriet te uiten en de vrije loop te laten, het lucht op.

 

#3 Als je bang bent

Wanneer je bang bent, deel je angst met familie of vrienden. Iedereen heeft angsten, de één meer dan de ander, als jij je kwetsbaar op durft te stellen open je een deur voor anderen. Je schept vertrouwen, waardoor anderen ook hun angsten met je delen.

 

#4 Als je je zorgen maakt

Wanneer je je zorgen maakt of ongerust bent, deel je gevoelens en als je geen gehoor krijgt, schrijf je gevoelens dan op. Toets of je zorgen gegrond zijn, of ze in jouw gedachten misschien erger zijn dan in de werkelijkheid. Vertel je zorgen aan iemand, je moet ze uiten, zodat jij weer verder kunt met je leven.
 
 

#5 Als er niemand is met wie je jouw emoties kunt delen

Wanneer er niemand is aan wie jij kunt vertellen hoe verdrietig, bang, ongerust of boos je bent, lucht dan je hart bij één van onze consulenten. Krop je emoties niet op, geef jezelf lucht en gun jezelf geluk. Een luisterend oor en begrip geven je een opgelucht gevoel.

 

Er is altijd iemand in tijden van nood

Als jij steun nodig hebt en je gevoelens niet met familie of vrienden kunt delen, start dan nu een chat met één van onze liefdevolle consulenten. Je hoeft je niet te schamen, geen vraag is raar of vreemd. Duizenden mensen hebben troost, begrip en steun van hen gekregen, lucht ook je hart, zodat jij weer verder kunt met je leven.


Stel jouw vraag
Maak gratis 3:30 min kennis met Mediumchat. 

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

59,494 reviews

59,494 reviews

Wat een fijn gesprek met Peter! Helemaal to the point en snelle antwoorden en mooie inzichten! Dank Peter! Wendy
18 Jun 2024

59,494 reviews

59,494 reviews

footer.top