Door corona meer echtscheidingen & nieuwe liefdes

1569 dagen geleden geplaatst 2 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Door corona meer echtscheidingen & nieuwe liefdes

Het coronavirus is de ultieme relatietest, een crises haalt het beste en het slechtste in een mens naar boven. Emoties schieten alle kanten op tijdens een crisis. Uit onderzoek blijkt dat door het coronavirus ingrijpende beslissingen in relaties zullen worden genomen.

 

Psychologen en onderzoekers voorspellen frustratie, stress en echtscheidingen

Een jaar nadat Hurricane Hugo in 1989 over de Verenigde Staten raasde werden er meer baby’s geboren en meer huwelijken voltrokken, maar er waren helaas ook meer echtscheidingen. Psychologen waarschuwen nu voor stress en frustraties omdat stellen nu iedere avond met elkaar op de bank zitten.

 

5. Onvermijdelijke ontwikkelingen door corona: 

1. Nieuwe liefdes ontstaan
2. Oude liefdes weer opbloeien
3 .Er meer echtscheidingen zijn
4. Meer baby’s worden geboren
5. Grote beslissingen worden genomen

 

1. Nieuwe liefdes ontstaan tijdens een crisis 

Een crises brengt mensen bij elkaar, mensen zijn opener, praten meer met hun buren en vreemden in tijden van crisis. Ook vragen mensen meer om hulp en zijn anderen eerder bereid te helpen. Velen ontmoeten in tijden van crisis de liefde van hun leven omdat zij opener over hun gevoelens praten en zich kwetsbaarder opstellen.

 

2. Oude liefde bloeit weer op door corona crisis

Stellen die elkaar in goede tijden voor lief namen kunnen weer naar elkaar toe groeien in tijden van crisis. Door steun en begrip van een partner, dat het moeilijk is om te gaan met de veranderingen, worden veel stellen opnieuw verliefd verlief op elkaar. Ook kunnen ex geliefden weer bij elkaar komen, omdat zij door de crisis die er is hun oude pijn en ruzies onbelangrijk vinden.
 

3. Meer echtscheidingen door coronavirus 

Stellen die in tijden van crisis op elkaar zijn aangewezen, met elkaar thuis moeten blijven en zich dag in dag uit aan hun partner irriteren zullen de balans opmaken tijdens een crisis. Hoe groter de frustratie, hoe onverdraaglijker de relatie zal worden tijdens deze crisis. Onderzoekers voorspellen dan ook een echtscheidingspiek zodra de crisis voorbij is.

 

4. Over een jaar een babyboom 

Na de Tweede Wereldoorlog werden veel kinderen geboren, wie kent ze niet de babyboomers. De euforie van de bevrijding leidde tot veel seks, in 1946 en 1947 trad een geboortegolf op tot 1955. De babyboomers groeiden op in een opbouwfase, waarin de welvaart na jaren eindelijk toenam. De baby’s die over een jaar geboren worden zullen net als de babyboomer generatie van 1946 tot 1955 behoren tot een bijzondere generatie met gemeenschappelijke ervaringen.

 

5. Grote beslissingen zullen worden genomen 

Psycholoog Steven Pont waarschuwt in het AD, dat stress zich tijdens de coronacrisis bij iedereen zal opbouwen. ‘Crises haalt het beste en het slechtste in een mens naar boven, het coronavirus is de ultieme relatietest. Levensbedreigende gebeurtenissen, waar ook corona er een van is, zorgen ervoor dat mensen kritisch naar hun relatie kijken en grote beslissingen nemen die de rest van hun leven veranderen’, zegt Pont
 
 

Laat de coronaspanning niet je relatie verpesten

Het coronavirus is een vuurproef voor je relatie, maar ook voor jezelf. Hoe flexibel ben je? Hoeveel geduld ben je bereid op te brengen wat je partner betreft? Hoe ga jij om met je irritaties en frustraties?

 

Een chat met een relatiecoach geeft je inzichten

Het is lastig om weer tot jezelf te komen als je alleen de slechte kanten van de ander ziet. Nog lastiger is om aardig te zijn als je je gefrustreerd voelt. Je wilt maar één ding, weg, weg uit deze situatie, maar dat is niet mogelijk. Start daarom nu een gratis chat met een relatiecoach. Vertel wat je dwars zit en ervaar hoe fijn je je na een aantal minuten voelt. Laat deze crisis niet je relatie beëindigen.
 

 
Stel jouw vraag
Maak gratis 3:30 min kennis met Mediumchat.

 

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

60,434 reviews

60,434 reviews

Heidi geeft tendensen, beschrijving personen en situaties heel goed aan. En paar voorspellingen zijn uit gekomen! Alexandra
24 Jul 2024

60,434 reviews

60,434 reviews

footer.top