Mediumchat blog » Overig » En ze leefden nog lang en gelukkig

En ze leefden nog lang en gelukkig

En ze leefden nog lang en gelukkig “En ze leefden nog lang en gelukkig”. In deze zin, die heel veel in sprookjes wordt gebruikt, zit verlangen. Verlangen en hoop. Hoop op het vinden van je ware liefde. Hoop op een relatie die je vervult en waarmee je oud kunt worden. Hoop op harmonie in je relatie, geluk, balans, elkaar aanvoelen en aanvullen. En hoe komt het dan toch dat dit in veel relaties niet zo is? Dat de werkelijkheid van de meeste relaties anders wordt ervaren?

Dat je het gevoel hebt dat je door je partner niet wordt begrepen, dat hij of zij niet luistert, een muur om zich heen heeft staan waar je maar niet doorheen komt of dat het je überhaupt niet lukt om een geliefde te vinden die bij je past. Terwijl je dat zo graag wilt. Dat sprookje, die ware liefde, de harmonie, elkaar aanvoelen en aanvullen.

En dan kan de werkelijkheid hard zijn en hard overkomen. De echte wereld komt vaak niet overeen met het ideaalbeeld van hoe wij tegen relaties aankijken. Het is waarschijnlijk dat daarom meer dan de helft van mijn chats over dit thema gaat. Over de pijn en wanhoop van een niet volmaakte relatie of het niet kunnen vinden ervan.

Wat we dan vaak doen is de pijn neerleggen bij de partner. Die kan toch wel veranderen? Soms is dat terecht en soms ook niet.

Eerlijk beginnen bij jezelf 
Wat jij in ieder geval kunt doen is beginnen bij jezelf. Door eerlijk naar je pijn en wanhoop te kijken. Waar heeft het mee te maken? Hoe beïnvloedt die pijn jouw gedrag en wat kun je daar zelf in helen en veranderen? Want als jij verandert is de kans groot dat je partner ook verandert. Wat jij uitstraalt aan energie, zal effect hebben op je partner, op de relatie en op de liefde. Dat zal opluchting geven, meer ruimte voor jezelf en meer ruimte in je relatie of juist het vinden daarvan.

Maar vaak willen we niet eens weten waar onze pijn echt vandaan komt. We denken het te weten, maar zien niet dat er meestal sprake is van een onzichtbare en niet voelbare oorzaak en energie. Om deze wel zichtbaar en voelbaar te maken kan ik je ondersteunen. Door een combinatie van tarot, helderweten en healing.

Tarot legging
In de tarot trek ik 3 kaarten. Eén kaart voor het hoofd: je gedachten en je ego. Eén kaart voor het hart: je voelen, je intuïtie en je wijsheid. En de laatste kaart voor je onderbewuste, de laag van energie in jou die je niet ziet en voelt, maar wel degelijk meespeelt in je emoties en je gedrag. Door deze 3 kaarten te trekken krijgen we samen meer inzicht in wat je werkelijk wilt (je hart), wat je daarover denkt (je hoofd) en wat er eigenlijk allang is aan energie (je onderbewuste).

Een voorbeeld
Een willekeurig voorbeeld. Een klant vertelt dat ze vindt dat ze van haar partner steeds minder ruimte krijgt om haar eigen dingen te doen. Dat hun leven teveel in het teken is komen te staan van zijn dingen. Als ze daarover begint, reageert hij geïrriteerd en luistert hij niet echt. Ik ga op haar situatie invoelen en pak tegelijkertijd 3 tarotkaarten.

De 1e kaart staat voor haar hoofd en zegt dat ze beiden aan het veranderen zijn. Dit maakt haar bang en onzeker. Haar gedachten gaan alle kanten op. Want wat gebeurt er als ze uit elkaar groeien? Komt er dan een scheiding? Dat maakt haar bang. Liever wil ze dat er niks verandert. Maar ze ziet dat hij aan het veranderen is. Hij gaat meer zijn eigen gang. En zij denkt dat ze daarin mee moet, omdat ze anders bang is dat hij haar niet meer leuk vindt of zelfs saai. Misschien komt ie dan wel een ander tegen….

De 2e kaart staat voor haar hart en vertelt over de sterke liefde die er nog steeds tussen hun is en waarvan ze in haar hart weet dat die wel een stootje kan hebben. Maar doordat ze denkt dat hij haar niet meer leuk vindt of saai, kan ze deze harts-energie niet eens meer voelen. Ze zit teveel in haar gedachten over een mogelijke scheiding. Vanuit deze angst gaat ze over dit onderwerp gesprekken met hem aan, wat hij ervaart als claimgedrag. Ze laat hem niet vrij in wat hij wil.

De 3e kaart staat voor haar onderbewuste. Deze kaart laat zien dat ze sterk in beweging is. Dat ze meer ruimte nodig heeft voor haar eigen ontwikkeling, om haar eigen dingen te gaan doen. Dat dit een sterk verlangen is naar groei, onafhankelijk van iemand anders, zelfs onafhankelijk van haar huidige partner.

Deze kaarten geven de kracht van een tarot legging weer. Want vanuit angst voor een mogelijke scheiding en het niet meer kunnen voelen van de sterke liefde tussen hun past ze zich aan. Ze gaat teveel mee in de dingen die haar partner voorstelt (bijv. meer bezoek aan zijn familie).

Terwijl diep van binnen bij haar een sterk verlangen zit om juist meer haar eigen dingen te gaan doen. Om zichzelf meer te ontwikkelen. Om meer tijd en ruimte voor zichzelf te maken én te krijgen. Naar dat verlangen mag ze gaan luisteren. Vanuit dat verlangen en de sterke liefde die er tussen hun is, mag ze het gesprek met haar partner aan gaan. Dan ontstaat er ruimte en begrip voor elkaar.

Meer inzicht krijgen in zichzelf
Daarvoor is het wel nodig dat ze meer inzicht krijgt in haar angst en deze een plek geeft. Dus op die angst ga ik invoelen. En dan kom ik haar innerlijk kind tegen, zijzelf toen ze jong was. Dat kleine meisje in haar heeft zich in haar jeugd veel te veel moeten aanpassen om liefde van haar ouders te krijgen, om gezien en gehoord te worden. Dat doet pijn.   

Die pijn van dat kleine meisje sleept ze als volwassene nog onbewust met zich mee. Daardoor denkt ze dat ze zich moet aanpassen om liefde te krijgen. Nu weer aan haar man die aan het veranderen is. Anders zou hij wel ’s weg kunnen gaan.... Zeker als zij in de relatie ook nog ‘s meer tijd en ruimte gaat vragen, voor haar eigen ontwikkeling. Het kleine meisje in haar weet het zeker. Als ze dat als volwassene gaat doen, dan gaat hij weg. Weg is dan de liefde van haar leven….

Heling (methoden)
Deze pijn uit haar jeugd, deze angst om verlaten te worden hebben de klant en ik vervolgens samen in de chat geheeld.

Deze heling hebben we op 2 manieren gedaan:
  1. Als eerste heb ik zowel haar (de volwassene) als het kleine meisje weer in verbinding gebracht met hun Hogere Zelf. Ik noem dit ‘de Zon onder de voeten’. Dit Hogere Zelf is jouw goddelijke energie, wijsheid en intuïtie. Vanaf onze geboorte hebben we deze energie gewoon ter beschikking. Alleen raken we soms de verbinding ermee kwijt.

    Door het herstellen van deze verbinding ging de klant meer kracht en levenslust ervaren. Meer balans en meer liefde voor zichzelf en haar innerlijk kind. En was ze van plan om binnen haar relatie meer haar eigen weg te gaan. Vanuit het vertrouwen dat haar partner dit zou kunnen waarderen en respecteren.   
  2. Als tweede zijn de klant en ik samen in gesprek gegaan met het kleine meisje in haar. Door de energie van dit kleine meisje uit te nodigen zich te laten zien en horen. Door oprecht naar haar te luisteren. Door haar te vragen wat ze nodig had om haar angst een plek te geven. Door haar onvoorwaardelijk te ondersteunen in wie ze was en wilde gaan worden.  
     
    Daardoor kon dat kleine meisje vertrouwen krijgen. Kon ze voelen dat ze de liefde niet buiten zichzelf hoeft te zoeken. Kon ze voelen dat die liefde al overvloedig in haarzelf aanwezig was en is. Dat gaf ruimte. Ruimte om haar pijn en angst om verlaten te worden te helen. En daarmee ontstond er ook heling in de volwassene. Kon ze zichzelf meer ruimte geven. Ruimte voor haar eigen ontwikkeling zonder angst dat haar partner dan weg zou gaan.  
 
"Leefden ze nog lang en gelukkig?"
Ik weet niet hoe dit sprookje precies is afgelopen…. Heeft de klant in haar relatie toch meer ruimte genomen om haar eigen weg te gaan? Om zichzelf meer te ontwikkelen? Niet vanuit angst, maar vanuit heelheid? Dus de vraag: ‘Leefden ze nog lang en gelukkig?’ kan ik in deze blog niet beantwoorden.

Wel kan ik jou als lezer in ieder geval veel kracht en wijsheid wensen om meer inzicht in jezelf te krijgen. Wat is er nog in jou verborgen? Hoe kun jij jouw eigen sprookje meer werkelijkheid laten worden? Ik ben benieuwd.

Heling methoden thuis toepassen
De heling methoden kun je thuis ook toepassen als je dat wilt. In gedachten jouw Zon en jouw innerlijk kind voorstellen (visualiseren), gaan voelen en ermee in gesprek gaan. Als je daarna deze Zon van jou en jouw innerlijk kind bijv. gaat tekenen kun je je er meer mee verbinden voor heling. Tekeningen hebben nu eenmaal (energetisch) een helende werking. Probeer het thuis maar ‘s. En als je daarin ondersteuning wilt, dan ben je van harte welkom in de chat. Ik loop graag een stukje mee in jouw sprookje.

Groetjes,
Paul Post Deel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Als je iets wilt veranderen in je leven
Als je iets wilt veranderen in je leven
Je kunt niet iets zoeken waar je naar verlangt in anderen, wanneer je dit niet eerst voor jezelf hebt gevonden!

Lees deze blog >

Lees ook Mediumchat en de eenarmige bandiet
Mediumchat en de eenarmige bandiet
Deze blog is met een flinke slok humor geschreven maar er zit wel degelijk een heldere boodschap achter.

Lees deze blog >

Lees ook Heb jij last van overprikkeling?
Heb jij last van overprikkeling?
Overprikkeling kan de basis zijn voor emotionele en fysieke klachten!

Lees deze blog >

Lees ook Lifecoaching. Iets voor jou?
Lifecoaching. Iets voor jou?
De term lifecoaching roept veel vragen op want wat doet nou precies een lifecoach oftewel levenscoach?

Lees deze blog >

Lees ook HSP en verslavingsgedrag
HSP en verslavingsgedrag
Hoog sensitieve mensen zijn bijna net gewone mensen, en daarom hebben sommigen van ons te maken met verslaving(en).

Lees deze blog >

Top