Mediumchat blog » Paranormaal » Waarom 'the secret' niet werkt

Waarom 'the secret' niet werkt

Waarom 'the secret' niet werkt

Het is een theorie. Voor mij voelt het als waarheid. Maar aangezien de waarheid niet meer is dan een kwestie van perspectief. Is het dus vooral… mijn theorie. :-)

Het gevoel van tweestrijd in dingen. Je verstand zegt, doe dit nu maar niet. En je gevoel blijft ernaar toe trekken. Je weet eigenlijk dat het niet handig is maar je wordt als vanzelf ernaar toe getrokken.

In de Tarot kaarten zie ik dit fenomeen dagelijks heel erg vaak in de zwaarden. Allerlei verschillende vormen van conflicten tussen verstand en gevoel. Maar waardoor wordt dit nu eigenlijk veroorzaakt? Het zou zo gemakkelijk zijn als we gewoon de wijze keuze zouden maken en ons hart even konden 'uit' zetten.

Wat we vaak horen is dat de antwoorden liggen in je onderbewustzijn
Deels is dat natuurlijk het geval. Maar je onderbewustzijn is wat zorgt dat je overleeft. Je hebt dingen meegemaakt, waardoor je al vroeg overtuigingen en patronen ontwikkeld hebt die ervoor zorgde dat je overeind kon blijven op momenten dat het te moeilijk was. Als kind heb je namelijk weinig keuze. Wat gebeurt gebeurt, en hoe naar het ook is. Je dient het te ondergaan. Jouw onderbewustzijn zorgt ervoor dat je hier doorheen komt. Je ontwikkelt dingen die jou beschermen tegen de teleurstellingen van je leven.

In je volwassen leven heb je veel van deze zelfbescherming niet meer nodig. Maar je onderbewustzijn wil zich tegen beter weten in absoluut vasthouden aan deze zelfbescherming. Je gaat jezelf beschermen tegen teleurstellingen, omdat ze zoveel pijn deden. Terwijl je daarmee evengoed jezelf beschermt tegen geluk. Je hebt niet geleerd om op jezelf te vertrouwen, om erop te vertrouwen dat je alles in je hebt om elke situatie aan te kunnen. Maar nu ben je geen kind meer.

Om hier nog een schepje bovenop te doen, wil je onderbewustzijn ook graag gelijk hebben. Dus je herhaalt de situaties van voor je volwassenheid nog eens, keer op keer op keer. In principe is dit een soort traumaverwerking. Je herhaalt een situatie onder omstandigheden waar je wel controle hebt. Waar je wel de keuzes kunt maken die je als kind niet had.

Hierdoor voelt een levensles soms als een soulmate. Je onderbewustzijn zorgt voor de angst, stress en frustratie die zeggen, zie je wel. Geluk is mij niet gegund of niet voor mij weg gelegd. Angst stress en frustratie zorgen voor stagnatie in je energie. In de kaarten komt dit tevoorschijn als “houd zichzelf gevangen in de situatie waarin hij/zij zit”. Maar je zit helemaal niet gevangen. Je onderbewustzijn wil overleven en is eigenlijk gewoon patronen aan het herhalen vanuit herkenning, maar jij in je stagnatie durft geen stap te zetten. Want je weet wat je nu hebt en iets nieuws, iets onbekends is altijd eng en je onderbewustzijn wil niet iets nieuws. Dat wil de situatie volhouden waarin het voorheen heeft overleeft.

Je zou denken, dat je dan berust in je lot, maar dat lukt ook niet, want er knaagt toch altijd iets
Een gevoel van leegte. Iets zorgt ervoor dat de situatie je niet gelukkig maakt. Ik denk dat dit je ziel is. Je onderbewustzijn is in feite het overlevingsinstinct, terwijl de ziel geen enkele ambitie heeft tot overleven. Die sterft namelijk niet. Die wil leren, leren en nog eens leren. Je ziel heeft een passie, een roeping, een reden om te 'zijn' in dit leven. Maar wij mensen hebben vaak onze focus meer op het 'hebben' dan op het 'zijn'. Daarom verloopt dit proces zo traag.

En hier start ik met de reden waarom de wetten van “The Secret” maar niet lijken te werken voor jou.
Er zijn dus twee manieren die jou naar 'onprettige' situaties brengen.

Je overlevingsinstinct die eigenlijk een patroon gewend is en dit herhaalt om gelijk te krijgen in de overtuigingen die gebouwd zijn gedurende je eerste 10 tot 12 jaar. En je ziel. Die vindt dat het nodig is om te leren waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Je overlevingsinstinct doet dit vanuit zelfbescherming, angst en stress. Deze energie heeft een lage trilling. Die ervoor zorgt dat situaties stagneren. Je leven tot stilstand komt. Je in angst blijft zitten waar je zit. Hier komt een dosis energetische praat, die lijkt op zweefpraat. Maar in feite is het simpele natuurkunde. Alles is energie. En alle energie is in beweging.

Sommige dingen hebben een hoge trillingsfrequentie zoals planten. Sommige dingen hebben een lage trillingsfrequentie. Zoals stenen. Alles is hierdoor met elkaar verbonden en hier maken we gebruik van. Helaas niet altijd op de goede manier. Want door in je stress en angst vast te blijven zitten, zend je een lage trillingsfrequentie uit. En trek je hiermee dus het gelijke aan. Je bent dus misschien al heel druk geweest met het visualiseren en mediteren om overvloed en geluk aan te trekken. Maar het is alsof je een enorme luidspreker om je nek hebt die continue een lage trillingsfrequentie over je boodschap naar het universum gooit. Je boodschap komt dus gewoon niet door. Het is alsof je als automatisch de switch moet omzetten naar de hoge frequentie. Maar dat lijkt onmogelijk. Dat is het niet. Dat lijkt.

Het volgen van je ziel is namelijk de manier om dit te doen. Elk mens heeft een passie en een roeping. Dit geeft energie, hoge trillingsenergie. Maar veel mensen hebben geen idee van hun roeping. Of zijn simpelweg overtuigd dat dit nastreven hiervan niet voor hen is weggelegd. Je angst gaat zorgen dat je het volgende moeilijk kunt aannemen. Maar de eerste oplossing is vertrouwen. Dat lijkt bijna onmogelijk want vertrouwen heb je allang niet meer.Toch zul je je mindset moeten veranderen. Je hersenen moeten resetten om je geluk hierin te vinden.

Stel je focus in op het doel dat je hebt. En ben ervan overtuigd dat het komt. Gevoel van stress, angst en frustratie zou je moeten uitschakelen (Jaja, ik weet hoe moeilijk dat is). Die lage trilling heeft geen meerwaarde. Die zorgt juist dat wat je nodig hebt, niet op je pad komt.

Visualiseren enz. is een prachtig begin. Maar zolang jouw lage frequentie luidspreker je boodschap verstoort ga je er niet komen.

Volg de koers die je ziel zoekt, die je blij maakt 
Laat alles los wat je negatief maakt of je energie weg trekt. Het lijkt alsof je die keuze niet hebt. Dat het offer te groot is wat je moet maken. Maar dat lijkt alleen nu maar zo. Als je over een jaar terug kijkt zul je beseffen dat je het veel eerder had mogen doen. Een mooie quote heeft mijn mindset veranderd. Natuurlijk kan ik het proces van een dusdanige verandering niet in 1 blog kwijt. Mijn blog over perspectief voegt ook toe aan dit nieuwe denkbeeld voor je. Vertrouwen op jezelf is belangrijk. Vertrouwen dat de weg is zoals hij is. En je daar geen invloed op hoeft te hebben om bij je doel te komen.

Een vogel die op een tak in een boom zit, is nooit bang dat de tak breekt. Want ze weet dat ze kan vliegen. Vanuit dit idee heb ik mijn angsten losgelaten. Inderdaad, zoals jij heb ik voor hetere vuren gestaan dan ik verwacht dat er nog aan konden komen.

Ik heb de vorige periode van het leven overleeft. Ik sta nog steeds overeind. Dus waarom zouden jij en ik er niet eindelijk eens op vertrouwen dat we elke situatie aan kunnen die komt? Gewoon in de flow van het leven gaan hangen. Genieten van wat is. En vertrouwen dat wat komt, niks is wat we niet aankunnen.

Ik weet dat jij het kunt. Want ik kon het ook.

Liefs Daisy
Gratis contact met een medium of paragnost?

Start nu je gratis chatDeel deze post op facebook:

Lees ook deze blogs


Lees ook Durf kwetsbaar te zijn
Durf kwetsbaar te zijn
‘Gaat het goed met je?’ wordt er vaak aan me gevraagd. Wat zeg ik als het nu niet goed met me gaat?

Lees deze blog >

Lees ook HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
Vertaal dit naar het leven van een HSP en die zal vast meteen met zijn of haar hakken in het zand gaan staan.

Lees deze blog >

Lees ook HSP en weerbaarheid
HSP en weerbaarheid
Je bent gevoelig, hooggevoelig en de manier waarop jij in deze wereld staat verschilt enorm van hoe de gemiddelde mens dit ervaart...

Lees deze blog >

Lees ook Alles is liefde... Toch?
Alles is liefde... Toch?
Liefde, het meest favoriete onderwerp van mijn dagelijkse gesprekken. Maar is alles echt liefde?

Lees deze blog >

Lees ook Lenormand: wat is mijn toekomst?
Lenormand: wat is mijn toekomst?
Ben jij ook geïnteresseerd in de Lenormandkaarten? Vind je het leuk om een kaartje te leggen? Lees hier meer over deze lenormand kaartenset.

Lees deze blog >

Top