Mediumchat blog » Lifestyle » Succesvolle mensen inspireren

Succesvolle mensen inspireren

Succesvolle mensen inspireren

Succesvolle mensen motiveren, inspireren, helpen en bouwen elkaar op
Ik ben al een tijdje bezig met een mindswitch en eerlijk is eerlijk, als je positief in het leven staat, komen er ineens schitterende dingen op je pad. Natuurlijk heb ik soms ook te maken met tegenslag, verdriet, pijn, en welke andere meuk je verder maar kan verzinnen. Het verschil is de manier hoe je ermee omgaat. Net als jij ken ik mijn tegenslagen. Soms waren ze groot, soms klein. Soms erg pijnlijk en soms dacht ik: 'Ach, alweer een les geleerd. Kop op meid, twee dagen verdrietig zijn en dan ben je er weer...'

Als je aan mensen vraagt: 'Wat zou jij het allerliefste willen?', krijg je te horen: 'een goede gezondheid, rijkdom of gelukkig zijn'. Dit zijn vrij vage begrippen in mijn oren en daarom stel ik een tegenvraag:

'Wat ben jij bereid te doen om ervoor te zorgen dat je dit voor elkaar krijgt?'

'Ja maar, het is crisis. Ja maar, mijn lijf werkt niet goed. Ja maar, mijn partner werkt niet mee. Ja maar, mijn ouders doen lastig. Ja maar, ik heb schulden. Ja maar, ja maar, ja maar...'
Wat me hierbij opvalt is dat juist veel HSP (hooggevoelig) alles naar zich toetrekken door tegelijkertijd alles buiten zichzelf te leggen. Klinkt raar hè? Ik zal het je uitleggen.

Ik had daarnet een mooi gesprek met een mevrouw met een relatievraag.

Ze zijn oude vrienden, daten inmiddels ruim anderhalf jaar en hij komt maar niet over de brug omdat hij verdriet heeft vanwege een vorige partner die hem heeft bedrogen. Hij komt wel zo af en toe langs voor de seks. Natuurlijk... Ze stelde me een prachtig geformuleerde vraag: 'Krijg ik nog veel verdrietig nieuws te verwerken van deze man?' Ik gaf als antwoord: 'Dat mate van het verdriet wat hij je doet bepaal je toch zelf?' Het was even stil aan de andere kant van de chat. 'Hoe bedoel je dat?, zei ze...
Ik bedoelde hiermee, dat ze zelf bepaalt of ze zich hierdoor laat raken of niet. Dat ze zelf bepaalt, of ze genoegen neemt met wat gezelligheid tussen de lakens, of ze de keuze maakt om wat meer zelfrespect te hebben voor zichzelf en te blijven hunkeren naar de kruimeltjes aandacht die hij haar al dan niet geeft.

Wat ik buitengewoon opvallend vind, is dat veel mensen hun geluk laten afhangen van het al dan niet erkend worden door anderen. Dus als jij maar verandert, dan gaat de ander jou geven waar je op hoopt. Nou.. ik heb een verrassing voor je; dat gaat niet gebeuren. Het verloopt als volgt, jij gaat jezelf veranderen maar uiteindelijk (en dat kan best lang duren), kom je erachter dat je jezelf volledig bent kwijtgeraakt in de relatie.

Het kan lang duren maar uiteindelijk ontstaat een kriebel in je achterhoofd: 'Ja maar, wat doet hij eigenlijk voor mij? Ja maar, waarom ben ik altijd degene die contact moet opnemen? Oh ja, dat komt natuurlijk omdat hij heeft ruimte nodig heeft. Enz... enz... Je hebt het vast niet in de gaten maar zo praat je zijn gedrag nog goed ook. Ik vind het een prachtige uitspraak die ik voornamelijk bij HSP-ers terug hoor. Hij heeft ruimte nodig. Uhuh... Hoe zit het met jou? Wat wil jij dan? Waar heb jij behoefte aan? Dan wordt het weer stil aan de andere kant van de lijn. 'Ja, nou, uh, komt hij nog terug of niet?'

Als je zo afhankelijk in het leven staat, zal je altijd verdrietig zijn en blijven...
Zelf behoorlijk gevoelig, heb ik door schade en schande geleerd bij mezelf te blijven. Ik leerde door deze ervaringen steeds meer van mezelf te houden en leerde dat ik afscheid mocht nemen om voor mezelf te kiezen als het niet werkte. Geloof me: tijd, energie en al het andere te besteden in de verwachting dat de ander wel gaat veranderen is echt verspilde tijd. Je partner, je ouders, je vrienden gaan echt niet veranderen omdat jij daarop hoopt. Het enige wat je kunt doen is jezelf in de ogen kijken, je verlies te nemen en met jezelf aan de slag te gaan. Dat doe je door een slokje nuchterheid te drinken en eens goed te kijken waar je jezelf bent verloren in de ander of de situatie. Jezelf afhankelijk maken van anderen is jouw leven in de handen van de ander leggen en zeggen: 'Doe maar met me wat je wil.'

Botweg gezegd, je geeft de ander beslissingsbevoegdheid over jouw leven, of je wel of niet gelukkig wordt en is dat handig?

Sinds bij mij die knop om is, heb ik besloten anderen niet de schuld te geven wat er mis gaat in mijn leven. Het heeft dus ook geen zin meer om verdrietig te blijven of om te klagen en wat scheelt dat een berg hoofdpijn zeg! Ik ben hierdoor veel duidelijker naar mezelf en mijn verwachtingspatronen gaan kijken. Ik kwam erachter dat ik ondanks mijn positieve flow mezelf zo af en toe toch nog liet meetrekken in het drama wat 'leven of situaties' genoemd wordt. Ik besloot op een dag dat ik alle klagers zat was en richtte me op succesvolle mensen. Mensen met wie het goed gaat, of als het niet goed gaat in ieder geval het vermogen hebben positief in het leven te staan. Dat bracht (en brengt mij) veel mooiere gedachten, mensen en ervaringen. Positief, trekt positief aan en negatief, trekt negatief aan. Ik durf gerust te stellen dat negativiteit een keuze is, en daar kies ik dus niet voor. Niet dat er nooit iets mis zal gaan, niet dat ik nooit meer verdrietig zal zijn, niet dat mijn gezondheid ineens met een toverstokje 100% is, maar het is wel een keuze om er op een andere manier mee om te gaan.

Sommige dingen die je overkomen in het leven zijn absoluut niet te voorkomen, maar de manier hoe je ermee omgaat kan al een heel groot verschil zijn.

Waar kies jij voor?

Ik wens je een fijne, positieve dag toe

Liefs Yve

Deel deze post op facebook:Blog geschreven door Yve


Lees ook deze blogs


Lees ook Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme, hoe ga je daar mee om?

Lees deze blog >

Lees ook Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Er wordt heel wat over geschreven, over de vraag wie of wat zijn we eigenlijk.

Lees deze blog >

Lees ook Engelen bestaan!
Engelen bestaan!
Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het bestaan van Engelen en het besef dat zij in dienst staan van de mensheid.

Lees deze blog >

Lees ook Engelen getallen
Engelen getallen
Engelen geven je graag boodschappen via tekens en signalen. Zij zijn 100% liefde en willen vrede voor iedereen op aarde!

Lees deze blog >

Lees ook Energievreters in je hoofd
Energievreters in je hoofd
De grootste energievreters komen voort vanuit je eigen gedachten en overtuigingen.

Lees deze blog >

Top