Rouwen om je huisdier

» Mediumchat blog » Rouwen om je huisdier
Rouwen om je huisdier Veel mensen met huisdieren begrijpen dat een hond een onderdeel van een gezin is. Veel mensen behandelen hun hond alsof het hun eigen kind is, en hechten zich vaak aan de liefde en vriendelijkheid die een hond je kan geven. Helaas is het een gegeven dat honden niet lang leven. De meeste rassen worden amper 12 jaar, en dan is het moment daar om afscheid te nemen van de hond die je kende vanaf dat hij 8 weken was. De kleine puppy die je zelf hebt opgevoed tot een trouwe viervoeter.

Dat afscheid doet je pijn en verdriet

Je denkt terug aan die jaren dat jullie gelukkig waren, spelletjes kon spelen, kon gaan wandelen en nog veel meer. Afscheid nemen van je trouwe huisdier is het ergste wat een hondenbaasje kan overkomen.


Het rouwproces

Vanaf het moment dat je afscheid genomen hebt van je huisdier, begint het rouwproces. Veel hondenbaasjes merken het onbegrip op van de buitenwereld met woorden als "Het is toch maar een hond" of " Hij heeft nu geen pijn meer". Deze woorden betekenen niets voor jou, voor jou was je hond het kind dat je hebt moeten afstaan omwille van pijn, ziekte of een ongeluk.

Mensen kunnen je steunen
Toch zijn er mensen die wel in staat zijn met je mee te voelen. Die willen samen met je rouwen om je trouwe viervoeter. Er zijn zelfs mensen die jou hierin steunen om door het verdriet heen te komen en die begrijpen welke pijn je doorstaat, want je bent immers jaren gelukkig geweest met je huisdier. Denk aan vrienden of familie die zelf een huisdier hebben en deze behandelen alsof het hun eigen kind is. Het is voor jou het beste dat je tijdens het rouwproces contact opneemt met deze mensen.


Verschillende soorten verwerking en omgaan met de verwerking

Mensen die hun huisdier verloren hebben, verwerken dat op verschillende manieren. Er zijn mensen die direct erna een nieuwe hond aanschaffen. Er zijn mensen die hier jaren om huilen. Er zijn mensen die hierna geen enkele hond meer willen. Er zijn mensen die maanden rouwen en die de tijd nemen het verdriet te laten slijten om dan pas een andere hond te nemen om weer liefde te kunnen geven als bij hun vorige viervoeter. Er zijn mensen die hun hond laten opzetten en er zijn mensen die hun hond laten cremeren om daarna de as in een urn te laten en terug mee naar huis te brengen. Er zijn verschillende verwerkingmethodes waar je respect voor moet hebben en niet zomaar dingen zegt als:"En? Ga je een andere hond nemen?" of "Waarom neem je geen andere hond?" of "Vervang hem met een andere hond".

Het is het beste hier niet naar te luisteren en gewoon je hart te volgen wat voor jou  op dit moment het beste aanvoelt.
Met de tijd zal het verdriet omgaan in mooie herinneringen aan je huisdier, ook als je een andere hond hebt genomen want geen enkele hond is hetzelfde.

Liefs,
Helena



Deel deze post op facebook:



Lees ook


Lees ook Gelukkig zijn
Gelukkig zijn
Hoe gelukkig ben je met je leven? Lijk je wel zo gelukkig te zijn dan je daadwerkelijk bent?

Lees deze blog >

Lees ook Hoe geef je een compliment?
Hoe geef je een compliment?
Een compliment geven, een compliment ontvangen. Hoe ga je daarmee om?

Lees deze blog >

Lees ook Supertips voor eigenwaarde
Supertips voor eigenwaarde
Tips voor eigenwaarde. Waard, waarde, en wat vind ik mezelf waard?

Lees deze blog >

Lees ook Oh, ik ben toch zo onzeker...
Oh, ik ben toch zo onzeker...
Je bent onzeker omdat je op een bepaald punt in je leven geen controle over de situatie hebt.

Lees deze blog >

Lees ook Ja maar, IK...
Ja maar, IK...
Er komen nogal wat gesprekken voorbij op een dag, wat me de laatste tijd met name bij heel erg gevoelige mensen opvalt is het zinnetje: 'Ik'

Lees deze blog >

Top