Mediumchat blog » Lifestyle » Pats boem! Hoe verander ik mijn partner?

Pats boem! Hoe verander ik mijn partner?

Pats boem! Hoe verander ik mijn partner? Zwaaiend met mijn toverstokje: Pats! Boem! Hoe verander ik mijn partner?

Heb je soms ook zo’n zin om je partner te veranderen? Je gaat net een nieuwe relatie aan, en eigenlijk zit je al snel van: mmmm... er is iets niet leuk aan mijn partner. Dat verander ik wel; denk je... Niet dus! Er gaat een maand voorbij, er gaan twee maanden voorbij, een jaar... en het is jou nog steeds niet gelukt om hem te veranderen. Je wilt hem niet veel veranderen hoor want ja, dat hoeft nu ook weer niet. Maar wel even dat kneden zodat hij er voor jou beter uitkomt. Een 2.0 zogezegd. Dream on! Het gaat niet gebeuren, nu niet, en later ook niet. Wat is de reden dat je hem wilt veranderen? Waarom ben je niet zo tevreden met je relatie? Waar komen al die verwijten naar hem toe vandaan, en waar zijn de oplossingen gebleven? Waarom moet hij veranderen en kun jij gewoon dezelfde persoon blijven als je altijd al was? Wie weet wil hij jou wel veranderen. ;)

Kibbelen met je partner
Verliest je partner zijn baan? En komt er geen nieuwe baan voor in de plaats? Dat kan heel frusterend zijn. Hij kan hierdoor heel onzeker worden. ‘Je past niet binnen ons profiel’ zijn nette woorden voor: je bent te oud! Fijn dan. Onzekerheid kan hem parten gaan spelen. Hij voelt dit als falen. Hierdoor kan ook nog eens zijn zelfbeeld op een laag pitje komen te staan. Zijn gevoel van eigenwaarde krijgt een enorme deuk. Hij kan zich nutteloos voelen. Telkens weer is er die hoop dat hij wordt uitgenodigd, en het gebeurd niet. Frustratie alom en thuis wordt het er ook niet beter op.

Als jullie vaak kibbelen kan het zijn dat jullie ook ieder veel meer jullie eigen gang gaan. In het opzicht van het huis te gaan ontvluchten. Hij gaat steeds meer met zijn vrienden doen, en jij komt steeds minder aan bod. Of... Door het geruzie gaat hij zich afzonderen en hebben jullie geen wezenlijk contact meer samen. Het niet uitspreken van je gedachten, hoe je je voelt of dat je het idee hebt dat je niet meer gehoord wordt... Je kunt het tegen hem zeggen. Wat zou hij graag willen van jullie relatie? Hoe zou hij dit willen zien? Wat kan jij veranderen zodat jullie (weer) nader tot elkaar groeien? Dat is ook een manier om een gesprek met hem te beginnen. Dat is een hele andere zienswijze dan dat je hemverwijten maakt. Zo ziet hij dat hij voor vol wordt aangezien en kan hij ook zijn zegje doen.

Wat is de waarheid?
Want hoe jij het ziet is dat de waarheid? En hoe hij het ziet is dat de waarheid? Hoe denken we en klopt dit? Geloof je alles wat je denkt? Hoe zit het dan met zijn waarheid? Kun je daar iets mee? In welk opzicht houdt hij jou een spiegel voor? We willen liever niet weten dat hij ook gelijk kan hebben. Zeker niet als je denkt dat dit ten koste van jou gaat. We leren juist van wat we niet weten. Probeer eens te begrijpen hoe het komt dat hij de dingen doet zoals hij ze doet. Daar kun je zelf geestelijk van groeien. En zo kun je je ook eens in hem verplaatsen.

Als je partner constant op de bank blijft zitten, ‘het zit en het zapt’ dan kun je daar natuurlijk wel iets van zeggen. Maar zorg er wel voor dat je hem niet constant achter zijn vodden aanzit. Doe het op een manier zoals jij zelf graag aangesproken wil worden. Vertel hem duidelijk wat hij doet en wat dit met jou doet. Blijf het niet herhalen. Hij doet ermee wat hij wilt. Leg je focus even op iets anders, anders loopt het helemaal de spuigaten uit... Verandert er niets bij hem of bij jezelf ga dan ter rade of deze relatie nog iets voor je is. Ik heb het niet over een paar keer ruzie, maar over eenzaamheid binnen de relatie. Eenzaamheid die je kostte wat het kost in stand houdt.

Verwijt elkaar het probleem niet, zoek samen naar een oplossing
Maak elkaar zeker geen verwijten maar ga zoek naar oplossingen. Doe dingen samen, maar leef ook je eigen leven met vrienden en leuke dingen om te gaan doen. Vraag raad aan de vrienden om je heen, en de mensen die het beste met je voorhebben. Los ruzies op en blijf er niet weken mee rondlopen voor je een gesprek aandurft. Het is je partner en geen vreemde. Een partner aan je zijde is om er steun aan te hebben, eentje die je een denkbeeldige spiegel voorhoudt en die je zo nu en dan tegengas kan geven. Uit liefde, alles uit liefde.

Voor jullie een liefdevolle relatie en veel genegenheid,

Maja.Deel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme
Altruïsme versus Egoïsme, hoe ga je daar mee om?

Lees deze blog >

Lees ook Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Wie of wat zijn wij eigenlijk?
Er wordt heel wat over geschreven, over de vraag wie of wat zijn we eigenlijk.

Lees deze blog >

Lees ook Engelen bestaan!
Engelen bestaan!
Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het bestaan van Engelen en het besef dat zij in dienst staan van de mensheid.

Lees deze blog >

Lees ook Engelen getallen
Engelen getallen
Engelen geven je graag boodschappen via tekens en signalen. Zij zijn 100% liefde en willen vrede voor iedereen op aarde!

Lees deze blog >

Lees ook Energievreters in je hoofd
Energievreters in je hoofd
De grootste energievreters komen voort vanuit je eigen gedachten en overtuigingen.

Lees deze blog >

Top