Wet van aantrekkingskracht

Mediumchat blog » Liefde » Wet van aantrekkingskracht
Wet van aantrekkingskracht De wet van aantrekkingskracht oftewel 'the Law of Attraction (Wet van Aantrekkingskracht)' is een hele krachtige universele wet. Deze 'wet' is er om balans te scheppen.

Vaak vraag je jezelf af : "Waarom kom ik toch altijd de verkeerde tegen?"
                                    "Waarom overkomt mij dit alles?"

De ene na de andere 'waarom' komt naarboven. Het lijkt wel of je leven vol met waaroms zit. De reden, hoe vervelend ook, ben jijzelf.

"Jij bent de creator van je eigen leven..."

Onbewust door je opvoeding, door gebrek aan zelfvertrouwen of zelfs door teleurstelling en verbittering, trek je die situatie of persoon aan die op dat moment op dezelfde golflengte zit als jij. Men zegt wel soort zoekt soort, maar daar zit inderdaad een grote grond van waarheid in. De Wet van Aantrekkingskracht is aan het werk.

'Je hebt als kind geleerd dat je moeten leven volgens bepaalde regeltjes"

Aangezien we niet allemaal even liefdevol zijn opgevoed, proberen we zoveel mogelijk aan de regeltjes te voldoen met eigen aanpassingen. 'Als ik maar zo doe.. (of juist niet)', dan is papa en mama wel heel blij met mij. Dan zal hij/zij wel trots op mij zijn en heel veel van mij houden. Dan ben ik goed. Vaak gebeurt echter dat je steeds meer teleurgesteld wordt en daardoor ook steeds onzekerder .

"Het goed doen lijkt telkens niet goed genoeg te zijn"

Je voelt je onzeker en verdrietig en dan komen die 'waaroms' weer:
'Waarom houden ze niet van mij?'
'Waarom ben ik niet goed genoeg?'
'Waarom doe ik altijd alles verkeerd?'

Sommige mensen ervaren zelfs fysiek, psychisch of seksueel misbruik waardoor een negatief zelfbeeld nog meer versterkt wordt. Ze voelen zich nog eenzamer, verdrietiger en ellendiger dan zij zich al voelden. Door deze onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen straal je een bepaalde energie uit.
Het resultaat hiervan is dat je dus ook op school gepest wordt of genegeerd. Uiteindelijk kom je op een leeftijd dat je zover bent zelf een gezin te stichten.

"Je wilt het allemaal beter doen dan jezelf gewend was"

Echter doordat je eigenlijk nog niets met je inprints als "Ik deug niet e.d." hebt gedaan, treedt ook hier de "Wet van Aantrekkingskracht" volop in werking. Onbewust speel je namelijk nog steeds het oude liedje "Ik deug niet, niemand houdt van mij, ik doe altijd alles verkeerd" af!  
Misschien besef je het zelf niet eens, maar deze energie draag je met je mee en zet zich vast in je aura. 
Je komt je partner tegen en alles lijkt rozegeur en maneschijn. Joepie!!! Helaas... Na verloop van tijd blijkt die roze wolk waar je op zat eigenlijk helemaal niet zo mooi als het in eerste instantie leek te zijn.

"Doordat je als kind je eigen hebt aangeleerd te gaan "pleasen" probeer je op die manier nu ook deze manier je situatie te redden"

Gevolg, je cijfert jezelf weg. Alle negatieve affirmaties als "niemand houdt van mij", 'ik ben niet de moeite waard" etc., hebben onbewust bepaald welke partner jij naar je toetrekt. Je ziel wil iets recht zetten want er hoort balans en harmonie te zijn. Je krijgt altijd nieuwe kansen dit op te pakken en recht te trekken met je partner.  

De "Wet van Aantrekkingskracht" leert je dat hetgeen je uitstraalt naar je toekomt"

Je kiest vaak een partner die op één van je ouders lijkt en dan nog het meest op diegene waar je als kind zo je best voor hebt gedaan om zijn /haar goedkeuring te krijgen en waardoor je bent gaan "pleasen". Dit gebeurt onbewust. Dit besef je niet als je nog op je roze wolkje drijft.
Snel genoeg kom je er achter. Je valt opnieuw in de valkuil van het grote "pleasen". Je voelt je weer niet gewaardeerd. Je hebt het gevoel dat er weer niet van je gehouden wordt etc Je doet nog beter je best maar niets schijnt te werken, in veel gevallen wordt het juist nog een graadje erger. Je snapt er niets meer van, kan hierdoor moedeloos of depressief worden. Hoe kan je dit omdraaien zodat jij blij en tevreden kunt zijn? 
Dit is Law of Attraction, de Wet van Aantrekkingskracht die aan het werk is.

"Hetgeen je uitstraalt komt veelvuldig terug, in zowel positief als negatief opzicht".

Het is een universele wet om balans en harmonie in het universum te herstellen. Als jij bewust/onbewust negatief denkt over jezelf dan trek je mensen , situaties en/of partners aan die dat gevoel bevestigen. Eigenlijk is het heel erg logisch. Als jij niet van jezelf houdt, hoe kun je dan verwachten dat een ander het wel doet?
Als jij vindt dat je iets niet verdient of waard bent, hoe kun je dan verwachten complimenten te krijgen? Als jij jezelf niet de moeite waard vindt, hoe kun je dan verwachten dat een ander jou de waarde geeft die jij jezelf niet gunt?

"Vraag en er zal gegeven worden"

Het is nooit te laat!!! Je kunt ieder moment van de dag de beslissing nemen om met jezelf aan de slag te gaan en dingen in jezelf niet leuk vindt te veranderen. Ga van jezelf houden, Waardeer jezelf en vind jezelf meer dan de moeite waard. Sta in je zelfliefde en straal dat uit. Denk positief en positieve dingen komen naar je toe. Zo zijn er vele positieve affirmaties om jou op weg te helpen je zelfbeeld te veranderen. Het zal in het begin moeite kosten omdat je het niet gewend bent, maar hou vol dan word je inzet ruimschoots beloond.
Als jij van jezelf houdt en jezelf de moeite waard vindt dan kom je ook de juiste mensen en situaties tegen. Daarnaast ook de partner die jou wel weet te waarderen en die heel veel van je houdt.  

"Wat je uitstraalt komt naar je toe, dat is de Wet van Aantrekkingskracht

Heel veel liefs voor een ieder die dit leest ,
KitDeel deze post op facebook:Lees ook deze blogs


Lees ook Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Het woord Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel of cirkel'. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam.

Lees deze blog >

Lees ook Tweelingzielen: waar is de mijne?
Tweelingzielen: waar is de mijne?
Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wanneer ontmoet ik mijn tweelingziel? Of ontmoet ik mijn tweelingziel?

Lees deze blog >

Lees ook Nieuwe Maan in Boogschutter
Nieuwe Maan in Boogschutter
Op 22 november heeft de Zon zich verbonden met het astrologische teken Boogschutter.

Lees deze blog >

Lees ook Aura en chakra`s
Aura en chakra`s
Jullie hebben vast wel eens gehoord van aura`s en chakra`s. Maar wat zijn ze precies? Waar dienen ze voor? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees deze blog >

Lees ook Power van de Paardenbloem
Power van de Paardenbloem
Mijn liefde voor kruiden is groot. Met name mijn liefde voor de Westerse kruiden die vrijwel iedereen wel kent. Zoals de paardenbloem.

Lees deze blog >

Top