Compassie maakt je gelukkig

» Mediumchat blog » Compassie maakt je gelukkig
Compassie maakt je gelukkig Compassie / bang voor afwijzing
Er zit zoveel in de goddelijke gidsen orakelkaarten van Doreen Virtue! Eigenlijk in alle kaarten.
Neem nou laatst de kaart die ik steeds weer trok voor mijzelf. Het is trouwens vaak zo, dat je te maken hebt met “zich herhalende” kaarten. Dat zijn kaarten die binnen een paar dagen steeds terugkomen in een legging of als een zelfde boodschap verpakt, in een ander kaartenspel.
Ik trok dus de kaart van Kuan Yin, Compassion, compassie op z’n Nederlands. Dat is en bleek een wijze les voor mij te zijn, persoonlijk. Maar dat had ik niet door. Ik dacht er wel over na wat dit voor mij te betekenen had, maar ergens was ik eigenwijs. Ik ben toch heel lief en zal iemand nooit (echt) kwaad doen? Ik heb al genoeg aan mezelf. Laat me niet lachen! Toen ik deze kaart weer trok, ging ik er toch serieus mee om.

Onzekerheid en afwijzing
Gaandeweg heb ik door onzekerheid geleerd om de negatieve dingen in mensen te herkennen. Omdat ik er zo bang voor ben, dat ze mij pijn doen, wil ik ze “voor” zijn, lijkt het wel. Waarom zouden ze mij hier pijn mee willen doen? Dat is een vraag die je je hierbij kunt stellen. Als ik dieper graaf, heeft het te maken met het stukje eigen onzekerheid dat er nog zit. Je bent zelf ergens onzeker over en ziet het gedrag van de ander als een afwijzing naar jou toe!

Die kaart gaf mij dus een wijze raad! Heb compassie naar jezelf en naar de ander toe! Ik weet dat allemaal allang, maar toch kan het zich soms herhalen in je leven. Ik zag mezelf en ik zag hoe anderen met elkaar omgaan in grote lijnen. Nu hoef je jezelf niet helemaal kwetsbaar en open te stellen, naar iedereen toe. Dit is niet lief voor jezelf, want dan maak je de ander belangrijker. Zoek de synergie tussen jou en de ander en vertrouw erop dat deze positief is. Heb dus vertrouwen in een positief contact tussen jou en de ander, omdat de ander ook goede dingen heeft. Net als jij!

Positief denken
Bedenk of ga na wat voor positiefs de ander heeft. En dan vooral wat jij positief vindt! Dit kan bijvoorbeeld zijn, dat de ander goed luistert, of anderen durft aan te spreken op hun gedrag. Het kan iets zijn dat je belangrijk vindt en wat jij ook wilt doen. Het is uiteindelijk iets, dat je herkent dus ook in jou zit. Je legt alleen de focus nu op de goede eigenschappen of gedrag en dat zorgt voor een positievere vibe! Leg je nadruk op negatieve eigenschappen, dan trek je dat naar je toe en benader je de ander ook (onbewust) zo, wat een negatief, zwaardere stemming creëert. Je herkent dan die negatieve dingen bij jezelf (ergens). Dit brengt je nergens, het levert je niks op en brengt je niet verder! Dat doen die positieve eigenschappen wel.

Dus, heb je zin in een potje roddelen? Bedenk dan wel dat dit altijd iets zegt over jezelf en niet zozeer over de ander. Je legt de nadruk op die slechte eigenschappen bij jezelf en zo breng je jouw trillingsniveau omlaag. Mag je dan nooit de negatieve dingen zien in de ander? Jawel, zolang het met compassie is en de intentie om het om te buigen naar iets positiefs. Hoe zou het omgedraaid kunnen worden, zodat de ander (of jijzelf) er wat aan heeft en positiever , met meer moed, veel beter verder kan?

Dalai Lama/ boeddhisme
De Dalai Lama, zegt het al: Compassie is de sleutel naar succes. Ik begrijp het ja! Wat een wijsheid is dat!
"De Dalai Lama is de geestelijk leider van het Tibetaanse volk. Via boeken en lezingen verspreidt hij wijsheden uit het boeddhisme. En wanneer de Dalai Lama overlijdt, gaat heel Tibet op zoek naar zijn reïncarnatie. 'Dalai lama' betekent 'oceaan der wijsheid' 4 nov. 201" (Youtube, via zoekwoord: Wie is de Dalai Lama).
  
Liefs, 
AnnetteDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Fijn, ik voel me gehoord
Fijn, ik voel me gehoord
Dit stukje heb ik geschreven omdat het me opvalt dat het voor veel mensen erg lastig is om te luisteren.

Lees deze blog >

Lees ook Pats boem! Hoe verander ik mijn partner?
Pats boem! Hoe verander ik mijn partner?
Heb je soms ook zo’n zin om je partner te veranderen? Je gaat net een nieuwe relatie aan, en eigenlijk zit je al snel van: mmmm...

Lees deze blog >

Lees ook Een engeltje op mijn schouder
Een engeltje op mijn schouder
Ze reizen een tijdje mee op mijn schouder en vragen mij om door hun ogen naar mijn leven en het leven om me heen te kijken.

Lees deze blog >

Lees ook Last van pds of derde zonnevlechtchakra?
Last van pds of derde zonnevlechtchakra?
Persoonlijk heb ik meegemaakt, dat het belangrijk is om aandacht aan je energiepunten te besteden!

Lees deze blog >

Lees ook Help, een energievreter!
Help, een energievreter!
Wat is dat dan? Een energievreter? Komt het wel eens voor dat je bekaf bent na een gesprek?

Lees deze blog >

Top