Chakra's de tandwielen van ons lichaam!

» Mediumchat blog » Chakra's de tandwielen van ons lichaam!
Chakra's de tandwielen van ons lichaam! Het woord Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel of cirkel'. De Chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Chakra’s nemen energie op uit het ons omringende krachtveld, waarna de energie getransporteerd wordt naar ons lichaam. Ze werken eigenlijk als ‘tandwielen’ die zorgen dat de energie daar terechtkomt waar het nodig is.

Het goed functioneren van de Chakra’s is van wezenlijk belang voor ons energie, ons lichaam en onze gezondheid.

Wanneer je Chakra’s niet goed functioneren, overactief zijn of juist blokkeren, zul je dat merken in je energie, in je gezondheid. Je zit dan ‘niet lekker in je vel’ of je hebt misschien last van fysieke klachten. Denk hierbij aan vermoeidheid, pijn (hoofd-, gewrichts- of andere pijnen), slapeloosheid, emoties enz.
De juiste balans van de Chakra’s is zorgen voor balans in je energie, in je lichaam, maar ook balans in je emoties en in je geest. De juiste balans van de Chakra’s zorgt ervoor dat je ‘weer lekker in je vel zit’.

Iedereen heeft zeven hoofdchakra’s en iedere Chakra correspondeert met een bepaalde kleur, en is verbonden met één van de zeven lagen van het aura. De aura wordt soms ook wel de achtste Chakra genoemd.

Eerste Chakra is Wortel Chakra, de Staart Chakra. In het sanskriet Muladhara (huis van de wortel). De kleur is rood en is gelegen onder aan de rug bij de stuit. Dit Chakra staat voor de gronding, met beide benen op de grond. Het is je 'ik ben'.
De essentie is die van een rots, onafhankelijk en op zichzelf. Een evenwichtig eerst Chakra zorgt voor een gevoel van zekerheid. Een gevoel van erbij horen en verbonden zijn met anderen. Een vermogen om te vertrouwen en een gevoel van acceptatie, een van voldoening, van je goed voelen in je lichaam en de aarde.

Waar is deze Chakra te vinden?
In de eerste laag van de Aura, de Staartchakra, is direct om ons heen. Staat voor fysieke gewaarwording, stabiliteit en individualiteit.

Tweede Chakra is de Sacraal Chakra, de Navel Chakra. In het sanskriet Svadisthana. De kleur is oranje en dit Chakra staat voor je emoties, gevoelens en seksualiteit. De Navel Chakra ligt in de onderbuik, zo’n 2 cm onder de navel. Het is je ‘ik voel’.
De essentie van de Sacraal chakra is die van water, altijd stromend, nooit statisch. Het vertegenwoordigt aangenaam gedrag en acceptatie, een vermogen om je mee te laten drijven met de stroom! Als het Sacraal Chakra in balans is, voelen we ons zeker en in staat om op een open manier om te gaan met anderen. We kunnen onze gevoelens makkelijker uitdrukken, waardoor we een balans kunnen vinden in ons leven. We kunnen ons aanpassen, voelen ons creatief en zijn afgestemd op het stromen van levensenergie.

Waar is deze Chakra te vinden?
In de tweede laag van de Aura, de Navelchakra. Deze staat voor de emotionele laag, emotie, gevoelens en seksualiteit.

Derde Chakra is de Zonnevlecht, de Plexus Solaris. In het sanskriet Manipura.
De kleur is geel en dit Chakra staat voor je handelen en is als het ware je krachtcentrum. Dit Chakra staat voor persoonlijkheid en wilskracht. De Zonnevlecht zit ter hoogte van je middenrif. Het is je ‘ik handel’. De Zetel van persoonlijkheid en wilskracht!
Als het Zonnevlecht Chakra in balans is, zijn we energiek en zelfverzekerd. We staan in contact met onze persoonlijke kracht. We zijn instaat ideeën uit te voeren en taken helemaal af te maken. Het warme vuur van de zonnevlecht straalt helder, waardoor we ons vrolijk, vitaal, sterk en actief voelen.

Waar is deze Chakra te vinden?
In de derde laag van de Aura, de Zonnevlecht. Deze staat voor het niveau van onze verstandelijke of mentale wereld.

Vierde Het Hart Chakra. In het sanskriet Anahata. De kleur is groen of roze. Dit Chakra heeft betrekking op de liefde, relaties, compassie voor jezelf evenals voor je medemens. Het hart spreekt van ‘wij’ in plaats van ‘ik’. Dit Chakra staat voor liefde en medeleven. Het Hart Chakra zit in het hartcentrum het is je ‘ik bemin’.
Als het Hart Chakra in balans is, zijn we in staat om liefde te geven en te ontvangen, zijn we meelevend en hebben we een gevoel van heelheid en diepe eenheid met anderen. We kunnen dingen loslaten, onze eigen emotionele kracht ervaren en daarvan genieten. Dan gaan we echt de kracht van het gebed doorgronden, die uitgaat van dit centrum.

Waar is deze Chakra te vinden?
In de vierde laag van de Aura, Het Hartchakra, is de laag van relaties. Staat voor liefde en medeleven op een gevoelsmatige manier.

Vijfde Chakra is de Keelchakra. In het sanskriet Vishuddah wat volmaakt zuiver betekent. De kleur is blauw en dit Chakra staat voor je spreken, de communicatie, het uiten van taal, creativiteit enz.. Het is je ‘ik spreek’. De vijfde Chakra is het centrum van transformatie en verandering.
Als de Keelchakra in balans is, zijn we in staat onze eigen waarheid te uiten in de ultieme betekenis. We voelen ons evenwichtig en geconcentreerd, geïnspireerd op het creatieve vlak en we zijn in staat om ons op de juiste manier te uiten.

Waar is deze chakra te vinden?
In de vijfde laag van de Aura, de Keelchakra, en geeft aan hoe goed je je kunt uiten naar de buitenwereld toe. Het staat voor expressie en communicatie.

Zesde Chakra is de Voorhoofd Chakra, het Derde-oog Chakra. In het sanskriet Ajna. De kleur is indigo, dit Chakra staat voor het (helder) zien en waarnemen. Dit Chakra staat voor intuïtie. Het is je ‘ik zie’ Door dit Chakra kunnen we in contact komen met ons hogere zelf om innerlijk advies te zoeken en te krijgen.
Als het Derde oog in balans is, voelen we ons intellectueel op ons best. Onze fantasie werkt op volle toeren en we staan in contact met ons intuïtieve denkvermogen en kunnen dit ook gebruiken. We zijn in staat om positief en realistisch waar te nemen en de toekomst te visualiseren. Omdat dit Chakra ons in staat stelt verder te kijken dan de materiële wereld, kan ons psychische en telepathisch vermogen groter worden.

Waar is deze Chakra te vinden?
In de zesde laag van de Aura, het Derde-oogchakra, is de laag van goddelijke liefde. Het staat voor spiritualiteit, helderziendheid en intuïtie.

Zevende Chakra is de Kruin Chakra. In het sanskriet Sahasrara (duizendvoudig). De kleur is violet of wit. Het is ons hoogste energiecentrum en het staat voor bevrijding, grote kennis en innerlijke wijsheid.  Dit Chakra staat voor harmonie. Het is je ‘ik weet’.
Dit Chakra vertegenwoordigt bevrijding en brengt grote kennis. Het brengt diep begrip, innerlijke wijsheid en een relatie met de hoogste staat van verlichting en spirituele groei. Het vertegenwoordigt harmonie met uw innerlijke wezen, de kosmos, het goddelijke.
Als de Kruin Chakra in balans is, opent het voor ons een diep bewustzijn: als een lotusbloem die opengaat. Het brengt ons in contact met ons natuurlijk spiritueel karakter en met een Goddelijke of kosmisch bewustzijn.

Waar is deze Chakra te vinden?
In de zevende laag van de Aura, de Kruin Chakra, de laag van spiritualiteit en harmonie. Het staat voor de zetel van paranormale vaardigheden.

De Aura wordt ook wel onze achtste Chakra genoemd. De aura zit als een energetische beschermschild om ons heen.
De Aura bestaat uit verschillende lagen, en zoals je hebt kunnen lezen zijn onze Chakra’s daarmee verbonden.

De juiste balans van de chakra’s en de aura zorgen voor balans in je energie en in je lichaam. Maar ook balans in je emoties en in je geest. De juiste balans van de Chakra’s en aura zorgt ervoor dat je weer lekker in je vel zit en dat je mag zijn wie je werkelijk bent!

Veel liefs,
Bianca

 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Durf kwetsbaar te zijn
Durf kwetsbaar te zijn
‘Gaat het goed met je?’ wordt er vaak aan me gevraagd. Wat zeg ik als het nu niet goed met me gaat?

Lees deze blog >

Lees ook HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
Vertaal dit naar het leven van een HSP en die zal vast meteen met zijn of haar hakken in het zand gaan staan.

Lees deze blog >

Lees ook HSP en weerbaarheid
HSP en weerbaarheid
Je bent gevoelig, hooggevoelig en de manier waarop jij in deze wereld staat verschilt enorm van hoe de gemiddelde mens dit ervaart...

Lees deze blog >

Lees ook Alles is liefde... Toch?
Alles is liefde... Toch?
Liefde, het meest favoriete onderwerp van mijn dagelijkse gesprekken. Maar is alles echt liefde?

Lees deze blog >

Lees ook Lenormand: wat is mijn toekomst?
Lenormand: wat is mijn toekomst?
Ben jij ook geïnteresseerd in de Lenormandkaarten? Vind je het leuk om een kaartje te leggen? Lees hier meer over deze lenormand kaartenset.

Lees deze blog >

Top