3 Manieren om je intuïtie te ontwikkelen

» Mediumchat blog » 3 Manieren om je intuïtie te ontwikkelen
3 Manieren om je intuïtie te ontwikkelen Innerlijk kompas
We kennen het allemaal: zeker weten dat je die tweede afslag naar rechts moet nemen of aanvoelen dat je beter niet met een bepaald persoon in zee moet gaan. Sterke gedachten of voorgevoelens die op een intense, heldere, maar ook liefdevolle manier in je bewustzijn komen. We hebben allemaal zo’n intern mechanisme, zo’n persoonlijk innerlijk kompas. Het instrument waarmee je op een heldere manier informatie doorkrijgt, zonder dat je weet waar de boodschap precies vandaan komt. Ik heb het over jouw intuïtie.
 
Handig
Je intuïtie geeft de boodschappen van je onderbewustzijn door, zodat het in je bewustzijn komt. Deze boodschappen zijn afgestemd op je levensdoel. Op deze manier krijg je antwoorden door vanuit je eigen bron en ben je zelf in staat om met minder moeite en meer plezier door het leven te gaan. Naar je intuïtie luisteren is dus heel handig, maar vooral ook heel fijn. Het is jouw persoonlijke, innerlijke kompas, waarom zou je dat niet optimaal en veelvuldig willen gebruiken?
 
Ruis
Het is een prachtig instrument, maar toch vertrouwen we er niet altijd op of krijgen we (voor ons gevoel) de informatie niet goed genoeg door. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je je te veel laat afleiden door gedachten in plaats van te vertrouwen op je gevoel. De gedachten die je afleiden kun je zien als: ‘ruis op de lijn’. Zo komen de boodschappen van je onderbewustzijn bij jouw als ontvanger niet goed door. Dit kan verwarrend zijn, met als gevolg dat je  hierdoor de verkeerde boodschappen oppikt.
 
Oefenen
Het is dus belangrijk om te leren de informatie van je innerlijke kompas zo helder en zuiver mogelijk te ontvangen. Dit vraagt om enige oefening. Zie je intuïtie maar als een spier die je kunt trainen door veel te oefenen. En hoe meer je er mee gaat werken, hoe leuker het wordt. Hierbij 3 manieren om je intuïtie te trainen. Want we weten allemaal: oefening baart kunst.  
 
1) Wie belt mij?
Een leuke manier om te oefenen is: naar je intuïtie te luisteren als de telefoon of de bel gaat. Kijk nog even niet wie er is, maar volg je gevoel. En je kunt vervolgens gelijk checken of je het juist had. Hetzelfde kun je toepassen bij een brief die op de deurmat valt. Stel jezelf de volgende vragen: wat voor brief is het en van wie is deze afkomstig? Ook kun je je bijvoorbeeld afvragen wat voor kleur kleding degene aanheeft met wie je straks een afspraak hebt.
 
2) Dagboek
Hou een dagboek bij van de ingevingen die je zo door de dag heen krijgt. En vul die vervolgens aan met de uitkomst of afloop van zo'n ingeving. Had je het bij het juiste eind of is het toch anders gelopen? Deze oefening is vooral om je intuïtie te verscherpen, om je zekerder te maken en om te leren aandacht te schenken aan de heldere ingevingen die je binnenkrijgt. 
 
3) Angst of intuïtie?
Leer het verschil tussen angst en intuïtie. Angst is het schild dat wij om onszelf heen hebben gebouwd ter bescherming. Soms kan dit schild ons behoorlijk in de weg staan, bijvoorbeeld wanneer we onze dromen en gevoelens achterna willen gaan. Een idee getriggerd door angst is te herkennen aan de drammerige of zeurderige toon waarmee de boodschap in ons bewustzijn komt. Een boodschap vanuit intuïtie kenmerkt zich door aanmoediging en is liefdevol. Dus ga bij jezelf na: op wat voor toon en met welke intentie komt deze gedachte mijn bewustzijn binnen? Kenmerkt deze gedachten zich door angst of is het mijn intuïtie die aangeeft wat ik nu het beste kan doen?
 
Stilte
Merk je dat je het best moeilijk vindt om naar je intuïtie te luisteren? Het kan zijn dat je veel informatie oppikt van andere mensen of dat je zo in je gedachten bent verstrengeld, dat het filteren van de heldere boodschappen lastig is. Wat kan helpen is om eens wat vaker de stilte op te zoeken. Het liefste in de natuur. Buiten zijn en je begeven in de natuur zorgt er voor dat wij ons makkelijker kunnen verbinden met onze oorsprong en dat zorgt voor meer innerlijke rust. Die rust zorgt er vervolgens voor dat je je minder snel in verwarring laat brengen door de ruis van je gedachten en zo komt er meer helderheid.
 
Blijven ontwikkelen
Het helder krijgen van je innerlijke kompas blijft iets waar je je altijd in kunt blijven ontwikkelen. Het is dus niet zo dat je ‘het kan’ en dat je dan nooit meer scherp hoeft te gaan kijken naar wat er bij je doorkomt. Nee, integendeel. Een sporter die zijn vak goed verstaat blijft ook trainen om in vorm te blijven en om zich te blijven ontwikkelen. Zo is het met je intuïtie ook. Je leert gaandeweg steeds meer over jezelf en over het leven, omdat je op een eerlijke en heldere manier durft te kijken naar je gevoelens en je gedachten. Het ontwikkelen van je intuïtie is dus een mooie stap naar bewustwording. 
 
Plezier
Wat vooral belangrijk is, is dat je plezier hebt in het oefenen. Maak het niet te zwaar en zie het als een mooie toevoeging die het leven een stuk makkelijker en leuker maakt. Wat je zult merken als je enige tijd bezig bent, is dat je een eigen manier gaat ontwikkelen van werken met je intuïtie. Misschien merk je dat je je intuïtieve boodschappen doorkrijgt in de vorm van heldere gedachten (helderweten). Of merk je juist dat je makkelijker iets doorkrijgt in de vorm van een gevoel (helder voelend). Door te oefenen ga je een steeds beter onderscheid maken tussen wat een zuivere boodschap is en wat niet. Je leert ook waar je kracht ligt en waar je nog mee mag gaan oefenen. Hoe vaker je luistert naar je intuïtie, hoe natuurlijker en vanzelfsprekender het wordt.
 
Ik wil je heel veel plezier wensen tijdens het oefenen met je intuïtie. Hou het luchtig, maak het niet te zwaar. Maak gebruik van jouw innerlijke kompas en doe er je voordeel mee.

Liefs,
AatDeel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook Onzekerheid..
Onzekerheid..
Blijf je hangen in je onzekerheid en ga je erin mee dan haalt het je letterlijk uit je kracht!

Lees deze blog >

Lees ook Wat zijn geesten?
Wat zijn geesten?
Lees alles over geesten en alle vormen en over het verwijderen van negatieve geesten!

Lees deze blog >

Lees ook HSP, liefde en grenzen stellen
HSP, liefde en grenzen stellen
Als je het moeilijk vindt om grenzen te stellen komen er vast mensen op je pad die jou dit zullen leren. Herken je dit?

Lees deze blog >

Lees ook HSP en de meest voorkomende thema's
HSP en de meest voorkomende thema's
HSP gaat niet meer over want je bent gevoelig of je bent het niet! Ben jij hooggevoelig?

Lees deze blog >

Top