Wil ik mijn ex terugkrijgen? (of houd ik mijzelf voor de gek)


Even een heads-up: Voor het gemak ga ik in dit stuk uit van een mannelijke ex maar het geldt allemaal net zo goed als je ex een vrouw is. Het leest gewoon net wat lekkerder wanneer ik “hij”  schrijf i.p.v. steeds “hij/zij”.

Oké, allereerst... je bent niet de enige die zijn ex terugwil.  Je bent niet gek. Het overkomt velen. Ik heb er zelf meer ervaring in dan ik zou willen toegeven.

Diep van binnen weet je ook wel dat hem achterna lopen/ bellen/ appen niet gaat helpen. Maar die knagende pijn en de dwang om je aan hem vast te klampen krijg je maar niet afgeschud. Geloof me. Of je nou een paar dagen of een paar jaar uit elkaar bent.. als je op deze manier verder gaat zal dat gevoel niet snel verminderen. Je klampgedrag maakt juist dat je dieper in dat vervelende gevoel terecht komt. Je ex raakt erdoor geïrriteerd en hij gaat je er minder aantrekkelijk door vinden. Hier moet je echt mee stoppen.

Ik weet dat je niet wil lezen over hoe je nu aan jezelf kunt gaan werken. Je wil tips om je ex terug te krijgen. En wel nu! Er is alleen geen magische toverdrank waarmee je hem terugkrijgt. En al was dat er wel.. trust me.. op die manier wil je het niet.


Wordt jouw releatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen

Start chatgesprek

 

 

Wat vooral niet te doen om kans te houden je ex terug te krijgen

Even een opsomming. Ik ga er niet diep op in want je snapt zelf waarschijnlijk heel goed waarom het niet handig is en daarnaast staan er tientallen sites vol over geschreven. Maar wel een goede reminder.

Niet doen:

 • Hem achterna lopen

 • Hem blijven appen

 • Boos op hem reageren

 • Verwijten maken naar hem

 • Verwijten maken naar jezelf

 • Verwijten maken naar wie dan ook

 • Je als slachtoffer opstellen tegenover hem of (tegen anderen) ten opzichte van hem

Je verandert de situatie niet door deze dingen te doen en je verandert dat rotgevoel er ook niet mee. Dus waarom zou je dit doen? Je zet jezelf er alleen maar op een negatieve mee neer.

 

Wat kun je wel doen om je ex terug te krijgen?

Je hebt pijn en je bent verdrietig. En dat mag. Als je in de gelegenheid bent neem dan een paar dagen vrij en kruip onder dat dekentje op de bank met een bak ijs en Netflix. Accepteer dat je je nu rot voelt. Wat is gebeurd is niet leuk. En nee.. de pijn voelen is niet fijn. Maar de pijn wegduwen of uitvallen tegen je ex gaat je niks opleveren dan nog meer ellende. Het ontlopen van je emoties maakt alleen maar dat je op een punt gaat komen dat je uitbarst als een vulkaan. Neem even de tijd om verdrietig te zijn. Sla Ben & Jerry’s groots is. Of beter nog.. laat het bezorgen. Ben lief voor jezelf. Een vriendin met liefdesverdriet ga je ook troosten met een bak ijs. Ben die vriendin voor jezelf.

Vraag een vriendin om je met kleine schopjes onder je kont weer van die bank af te krijgen. Na een week mag je echt wel weer in beweging komen. Vraag je vriendin om je eraan te herinneren dat dit niet is hoe je de rest van je leven door wil brengen.

Kies hiervoor iemand die begripvol is en je buien kan handelen. Iemand die naar je luistert zonder je te betuttelen of meteen met oplossingen te komen. Iemand die je buien tot op zekere hoogte accepteert, respecteert en vooral je buien dus kan handelen. Je bent nu even niet gezellig en dat is helemaal niet erg.

De volgende stap is om je te realiseren dat je jouw geluk niet in de handen van een ander mag leggen. Dat is niet fair naar jezelf toe maar ook niet naar je ex. Niet fair voor jou omdat, wanneer iemand anders jouw geluk bepaalt, je iemand anders ook jouw ongeluk laat bepalen. Niet heel handig.. toch? Niet fair naar je ex omdat je hem dan wel heel veel verantwoordelijkheid geeft. Dat kun je niet maken. Ik kan hier een heel stuk gaan schrijven over “geluk zit in jezelf” (Cliché, maar ik sta er absoluut achter.) maar dat is waarschijnlijk niet waar je op dit moment aan toe bent. Realiseer je eerst maar eens dat je niet eerlijk bezig bent. Let wel.. dit tot je door laten dringen, het snappen en er wat mee doen zijn heel verschillende dingen. En de meeste van ons gaan hier stap voor stap doorheen. Het is dus niet erg als je hier niet meteen naar kunt handelen. Laat het eerst eens bezinken.

Als het verdriet minder vers is kun je gaan reflecteren op de situatie. Kijk hierbij vooral naar je eigen rol. Niet op een verwijtende manier. Hé, je bent ook maar een mens! Maar waarin kun je nog groeien? Wat had je anders aan kunnen pakken? Lees hier nog een andere ervaring over je ex terugwinnen.


Kijk ook goed naar waarom je jouw ex terug wil


Heeft dat echt met de persoon te maken of is het vooral de afwijzing die je pijn doet? In het begin zul je absoluut zeggen dat het met de persoon te maken heeft. Je wil HEM en niemand anders. Ik kan je uit ervaring vertellen dat je jezelf nog wel eens kan verrassen. Een relatie eindigt meestal niet voor niets. Maar misschien zit de liefde echt heel diep en gaat het in jouw geval echt om de persoon. Absoluut een mogelijkheid.

Je hebt in elk geval verdriet door de verbroken relatie. Of dat nou met de persoon of met afwijzing op zich te maken heeft. Een verbroken relatie brengt pijn in je omhoog. Misschien heb je wel het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Laat me je 1 ding daarover zeggen: je bent genoeg. PUNT. Dus waar komt dat gevoel vandaan? Buiten het feit dat de relatie over is bedoel ik. Die gebeurtenis triggert dit gevoel. Het is meer dan waarschijnlijk dat je eerder het idee hebt opgedaan dat je niet goed genoeg was. Neem je reactie op afwijzing eens onder de loep. Hoe reageer je op afwijzing bij een sollicitatie? Of hoe zou je reageren als een kennis je laat zitten? Vraag zo nodig een vriendin om haar idee hierover. Pak je onzekerheid aan. Heb je hier hulp bij nodig dan zijn er mensen genoeg die je kunnen helpen. Hier op Mediumchat bijvoorbeeld zitten veel mensen die je kunnen coachen maar ook vrienden kunnen je enorm op weg helpen. Dit gaat je helpen om terug te komen in je kracht. Voor jou fijn omdat je je beter voelt maar denk eens aan je ex. Hoe zal hij naar je kijken op het moment dat je in je kracht staat? Best een tof idee toch? Je ex die zich voor z’n hoofd slaat dat hij jou ooit heeft laten gaan.

 

Wat je misschien niet wil horen maar wat wel goed is om in te calculeren

Je zult terugslagen hebben. Absoluut. Meer dan 1 keer ook waarschijnlijk. Terugslagen… dik vet meervoud. Ik zeg dit niet om je te ontmoedigen. Ik zeg dit om je te laten beseffen dat het oké is. En vooral dat het normaal is om terug te vallen in oud gedrag/ oude denkwijzen. Een terugslag betekent niet dat je niet groeit. Je bent work in progress. Dat geldt voor iedereen. Met of zonder liefdesverdriet. Doe gewoon alsof je de cha cha danst. Een stap naar achter en cha cha cha er zo drie naar voren.

Uiteindelijk kan het heel goed zijn dat hij terugkomt, dat hij toenadering zoekt, dat hij wil weten hoe het met je gaat. Ik heb zelf ervaren dat dit niet gebeurt wanneer ik hem vertel dat ik hem terug wil. Ook niet wanneer ik kwaad op hem ben. En al helemaal niet wanneer ik onder m’n dekentje zit met een bak ijs. Hij kwam terug toen ik in m’n kracht stond. Toen ik zag wat ik waard ben. Helaas voor hem betekende dat ook dat ik zag dat ik beter verdiende dan hoe hij me behandelde. Jammer joh! ;) Maar geloof me.. ook dat geeft stiekem best veel voldoening.

In het proces dat ik heb doorlopen, in het begin met als doel m’n ex terug te krijgen, heb ik veel over mezelf geleerd. Ik ben veranderd. Sterker, positiever en leef mijn leven. Ik weet wat mijn passies zijn en ben druk bezig om daar wat mee te doen. (Leuk hoor. Weten wat je passies zijn. Maar kom op joh! Doe er ook wat mee! Dat maakt je meteen super interessant in de ogen van je ex.) Natuurlijk ben ik niet perfect. En ik heb ook zeker nog momenten dat ik terugval in oude patronen. (Ik kan zo 3 exen noemen waarbij ik in m’n oude patronen zat. Hoezo hardleers..) Maar ik herken die momenten sneller en deal er beter mee. Dat maakt me een fijner mens om tijd mee door te brengen dan dat ik was. En nee ik was hiervoor echt geen monster. Gewoon enorm onzeker.

Je wil niet dat je ex terugkomt uit medelijden. Oké.. in de beginfase maakt het je geen ene mallemoer uit waarom hij terugkomt. Als hij maar terugkomt. Maar zodra je een stapje verder bent, of zodra hij uit medelijden terug is, zul je merken dat dit niet de manier is. Hij gaat dan uiteindelijk echt weer bij je weg. Dat wil je niet. Toch? Zorg daarom dat als hij terugkomt, dat hij dat doet omdat hij dat wil. En voor de meiden onder ons.. de meeste van ons zijn keien in het manipuleren. Al heb ik ergens de les manipuleren gemist. Ik heb geen idee hoe jullie dat doen en in de periode dat ik m’n ex terug wilde had ik graag een lesje manipuleren voor dummies gevolgd. Maar STOP. Asjeblieft. Stop daarmee. Daarmee “vang” je hem misschien maar daarmee houdt je hem niet. Hij en jij worden er niet gelukkiger van. Je wil je ex terug. Dan ga ik er van uit dat je van hem houdt. Dat houdt in dat je hem niet ongelukkig wil zien. Manipuleer hem dan ook niet. Zorg dat je leeft naar wie je werkelijk bent. Doe wat je leuk vindt om te doen, dan straal je dat vanzelf uit. En wacht maar af.. je zult je ex en andere mannen aantrekken als een magneet.

Mieke

Profielfoto van Medium Mieke
Brengt je bij rust door haar innerlijke leiding ๐Ÿ™
 • Liefdes- en relatievragen
 • Spirituele ontwikkeling
 • Contact met overledenen

Lees meer over Mieke


8183 gesprekken | 161 beoordelingen

Dirkje

Profielfoto van Medium Dirkje
๐Ÿ’ซ Heldervoelend, Energy work, Tarot expert, Liefde
 • Liefdes- en relatievragen
 • Break-up / relatieproblemen
 • Spirituele ontwikkeling

Lees meer over Dirkje


2147 gesprekken | 62 beoordelingen

Andrea

Profielfoto van Medium Andrea
Brengt je in vrede en harmonie met jezelf๐Ÿ™๐ŸŒนโค๏ธ
 • Spirituele ontwikkeling
 • Break-up / relatieproblemen
 • Toekomst/ algemeen

Lees meer over Andrea


2251 gesprekken | 45 beoordelingen

Annelou

Profielfoto van Medium Annelou
Zullen we samen kijken naar de inzichten in je ๐Ÿ’–?
 • Contact met overledenen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Spirituele ontwikkeling

Lees meer over Annelou


2550 gesprekken | 75 beoordelingen

Toon alle consulenten
Top