Je ex loslaten

Wanneer je ex niet duidelijk is, of er weer een relatie met jou in zit, kan je ex loslaten moeilijk zijn. Ook als je ex verder is gegaan met zijn of haar leven en je weet dat het over en uit is, kan je ex loslaten een onmogelijke opgave lijken. Maar ook wanneer je hart gebroken is en je voor honderd procent weet dat je je ex niet terug wilt, kan je ex loslaten enorm lastig zijn. Lees nu hoe je je ex los kunt laten en wat je kunt doen als je je ex blijft missen. Een verbroken relatie loslaten is niet makkelijk, maar zeker mogelijk.
 
 

Wat je NIET moet doen als je je ex wilt loslaten

Als je wilt weten hoe je ex los te laten moet je eerst weten wat je niet moet doen. Wanneer je onderstaande dingen doet, is het loslaten van je ex onmogelijk, omdat je je steeds bezighoudt met het leven van je ex.
 
 1. Volg je ex niet op social media.

 2. Stuur je ex geen appjes.

 3. Bel je ex niet en nooit als je gedronken hebt.

 4. Stalk je ex nooit.

 5. Stuur geen e-mail naar je ex.

 6. Neem geen wraak.

 7. Ga niet in discussie met je ex.

 8. Spreek niet af met je ex.

 9. Idealiseer je ex niet.

 10. Vertel je ex niet waar je nu mee bezig bent.

 

Hulp bij het loslaten van je ex 

Je ex loslaten is de ene dag makkelijker dan de andere dag. Soms word je overspoeld door gevoelens. Je mist je ex verschrikkelijk, maar je weet ook dat je ex loslaten het beste is wat je nu kunt of moet doen. Wanneer het je te veel is, je iemand nodig hebt die je helpt, kun je naar een professional zoals een psycholoog. Je hoeft je niet te schamen, loslaten is niet eenvoudig. Psychologen kunnen je helpen en waardevolle handvatten geven zodat je weer gelukkig kunt zijn. Maar er zijn ook andere wegen die je kunt bewandelen, zoals een cursus yoga. Weet je niet wat voor jou het beste is? Start nu een gratis chat, onze Mediums en Paragnosten kunnen je helpen. 


Stel jouw vraag
Maak gratis 3:30 min kennis met Mediumchat.


 

Zo laat je je ex los

Het doet er niet toe wie de relatie verbroken heeft, je ex loslaten kost tijd. Hoelang het duurt dat je je ex blijft missen ligt aan jou en wat je eraan doet. Natuurlijk heeft de reden van jullie relatiebreuk ook invloed op hoe snel je weer door kunt gaan met je eigen leven. Als je onderstaande tips direct toepast voel je je veel sneller beter dan wanneer dat je niets doet.
 
 1. Kies er bewust voor je ex los te laten.

 2. Praat erover met vrienden of familie.

 3. Schrijf op dat je je ex los wilt laten.

 4. Accepteer dat het loslaten minimaal een aantal weken kan duren.

 5. Kijk naar en denk aan wat je nu hebt.

 6. Schrijf elke dag 3 dingen op waar je dankbaar voor bent.

 7. Verwijder spullen, herinneringen, die je aan je ex doen denken.

 8. Ga niet naar plaatsen die je aan je ex herinneren.

 9. Zoek positieve mensen op.

 10. Ga uit, met vrienden of vriendinnen.

 

Waarom je je ex niet los kunt laten

Probeer je je ex los te laten, maar wil je je ex ook terug? Het is normaal dat iemand in jouw situatie soms twijfelt. Wanneer je weet wat je echt wilt kun je er pas echt aan werken. Wat gaat het worden? Je ex loslaten of terugwinnen? Je houdt er misschien niet van, van lijstjes maken, maar bij twijfel is in dit geval een lijstje van voor en tegen waardevol. Schrijf linksboven op je lijst LOSLATEN en rechtsboven VASTHOUDEN. Schrijf nu de redenen op waarom je je ex wilt loslaten of liever terug wilt. Heb je meer onder vasthouden geschreven? Lees dan: Stappenplan: Hoe krijg ik mijn ex terug.

 

Je kunt het ook, je ex loslaten

We kennen allemaal iemand die zijn of haar ex heeft moeten loslaten. Wanneer je niemand persoonlijk kent die een tijd geworsteld heeft met het loslaten van een ex, denk dan eens aan bekende filmsterren, schrijvers, zangers of songwriters. De mooiste boeken en liedjes zijn geschreven door mensen die liefdespijn tot in hun botten gevoeld hebben. De pijn die je nu voelt is misschien het beste wat je heeft kunnen overkomen. Je leert niet alleen jezelf beter kennen, maar ook hoe sterk je bent en wat je echt wilt. Loslaten is niet eenvoudig, je moet ergens doorheen. Vergeet niet: Velen zijn je voorgegaan!

 

Lees ook:

Stappenplan: Hoe krijg ik mijn ex terug.
Seks met je ex
Tekenen dat je ex je terug wil.
Wanneer komt je ex niet meer terug.
Hoe krijg ik mijn ex terug


Is hij de ware?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen
 
[3:30minuten gratis testen]