Je ex terug in 10 stappen


Wat een vervelend gevoel: "Je ex terug willen" terwijl je ex daar over twijfelt of anders over denkt. Een troost: wij hebben antwoorden voor je! Haal diep adem. Probeer even los te komen van je emotie. Lees dit artikel met open geest.
 

Wat is het grootste probleem?

Laat ik maar met de deur in huis vallen! Het grootste probleem om je ex weer voor je te winnen ben JIJ. JIJ en alleen jij. Het is niet je ex. Het zijn niet je schoonoudres. Het is niet die persoon waarmee je ex mogelijk vreemdgegaan is. Het is niet je ex zelf. Het grootste probleem ben jij.

Waarom? Doordat jij signalen gemist hebt tijden jullie relatie. Doordat jij jezelf niet optimaal ontwikkeld hebt. Doordat jij je ex niet de emotionele steun hebt kunnen geven die hij/zij nodig heeft of had. Het probleem is dichterbij dan je denkt!

Wellicht heb je wel enorm je best gedaan. Wellicht heb je het gevoel dat je er alles aan gedaan hebt. Wellicht ben je bewust dat je fouten gemaakt hebt - ook dat gebeurt vaak. Waar jij ook staat: lees zeker verder. Dit artikel gaat jou helpen om de kansen zo groot mogelijk te maken dat jij je ex weer terugkrijgt en dat het alleen nog maar beter wordt. 


Wordt jouw releatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen

Start chatgesprek


 

De grootste leugen over je ex terug krijgen

De grootste leugen die je online vindt is dat er een 'vast stappenplan' is om je ex weer voor je te winnen. Dat dit de grootste B#LLSH@T is, komt omdat elke relatie zo anders is. Elk persoon is zo anders. Elke reden voor een split is zo anders. Dit is niet te vangen in 'vaste formules'. Laat je niet verleiden om boekjes met 'succesformules' te kopen - echt waar, het is zonde van je geld.


 

Hoe kun je je ex dan wel weer terug winnen?

Allereerst zal je moeten accepteren dat de kans bestaat dat je ex niet bij je terugkomt. Dit is een realistische mogelijkheid. Soms is de relatie zo beschadigd dat terug bij elkaar komen voor jouw ex-partner gewoon geen optie is. Ik geef je tips en trucs mee, zodat ik je kan helpen om je ex terug te winnen zónder spelletjes te spelen en zonder manipulatieve trucjes. Zelfs dán kan ik je niet garanderen/beloven dat het zal werken. Wees je daarvan bewust. Het gaat erom dat je je kansen vergroot in plaats van verspeelt… Ik schrijf in de hij-vorm maar alles wat ik hieronder benoem kan ook zeker voor ‘zij’ gelden.


Wordt jouw releatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen

Start chatgesprek

 

DE 10 CRUCIALE STAPPEN OM JE EX WEER TERUG TE KRIJGEN

Stap 1: kom onmiddellijk uit je slachtofferrol,
Stap 2: geduld, laat de tijd haar werk doen,
Stap 3: accepteer de situatie zoals die is; laat los!
Stap 4: praat niet negatief over je ex, houd details voor je,
Stap 5: hanteer de ‘geen-contact’ regel,
Stap 6: neem een timeout waarin je besluit jezelf te healen,
Stap 7: vraag psycholoog, coach, vrienden en familie om goede, duidelijke feedback over jezelf,
Stap 8: word niet boos op eerlijke feedback of kritiek. Luister ernaar,
Stap 9: wat je niet wilt horen, is juist belangrijk,
Stap 10: laat jezelf pas weer zien aan je ex als je geheald bent!

 

JE EX TERUG? HET KAN EEN POOSJE DUREN, HEB GEDULD!

Een relatiebreuk is nooit leuk. Het brengt je veel verdriet, onzekerheden, paniek, angst en soms ook gevoelens van (tijdelijke) opluchting. Hoe intenser de breuk, hoe langer het kan duren vooraleer jullie weer (positief) contact hebben. Wanneer je op zoek bent naar antwoorden en inzichten, kom je snel uit bij bijvoorbeeld een psycholoog of een lifecoach. Er zijn ook andere mogelijkheden. Je kunt je situatie ook bespreken met een paragnost of helderziende. Besef dat er geen magische pil bestaat waarmee je je ex terug kunt krijgen. Zelfs uitspraken als ‘je ex komt binnen een week bij je terug’ moet je niet geloven. 

Wanneer je praat met lotgenoten, overvalt je een gevoel van twijfel want ‘dat ene stel was wél binnen een week weer bij elkaar’. Laat je daardoor niet misleiden. Iedere relatie is verschillend en ieder mens heeft een eigen tempo voor het oplossen van problemen of het leren omgaan met de huidige situatie.

Wat heb je nodig: GEDULD.

Waarschijnlijk is dit niet je sterkste punt nu je zoveel duidelijkheden zoekt. Maar geduld is toch echt hét magische middel. Geduld blijft een schone zaak en haastige spoed is zelden goed. Het kan zijn dat je iets impulsiefs doet. Een brief schrijven, een lange sms sturen, een e-mail waarin je alles uitlegt en belooft te zult veranderen. Besef dat impulsiviteit je nooit dátgene brengt wat je nodig hebt! Impulsiviteit en geduld gaan hand in hand. Jij doet iets en je verwacht iets terug. Eigenlijk zeg je: ‘wat ik wil is dat hij wil e-mailen of bellen’. En dat is manipuleren.

Kortom: doe niets, onderneem niets.
En weet je, eigenlijk is het zelfs beter om een paar stappen terug te doen. Zodat er echt ruimte komt zodat de sfeer tussen jullie kan herstellen. Ken jij iemand die echt lang boos is gebleven? Boosheid zwakt na een poosje af en bezinning volgt. Dát is het moment waarop je ex weer in the picture komt en wanneer een constructief gesprek mogelijk is.
Het is belangrijk om de sfeer tussen jullie te herstellen. Zelfs als dit maanden duurt. Waarom? Nou, als jullie té snel weer bij elkaar komen zonder dat er iets veranderd is, zal het herstel waarschijnlijk niet zo heel erg lang duren. Voor je het weet, ben je twee maanden verder en zit je in dezelfde situatie. Zodra je ex merkt dat er niets is veranderd (ondanks de beloftes via e-mail, Whatsapp of sms) zal hij alsnog vertrekken, hetzelfde geldt voor manipulatie. 
Een belangrijke en spirituele levensles is: leer een stapje terug te nemen, hoe moeilijk dit ook is. Een stapje terug brengt je juist twee stapjes verder.

DONT’S:
 1. Zodra je ex vertrekt, huilend aan z’n broekspijpen hangen.
 2. Zeggen dat je niet zonder je ex kunt leven. Dat kun je, geloof mij.
 3. Je ex jaloers maken (met bijv. een ander).
 4. Je ex niet opzoeken. Niet op het werk, niet thuis, niet ‘toevallig’ in de supermarkt.
 5. Geen e-mail sturen met een lang, emotioneel verhaal erin voorzien van allerlei beloftes.
 6. Heel boos en akelig over je ex praten.
 7. Vuile was buiten hangen (vervelend over hem praten met buitenstaanders)
 8. Speciaal voor vrouwen: iedere situatie analyseren en ontleden om daar een betekenis aan te geven.
DO’S
 1. Blijf kalm, ook al kook je van binnen, blijf kalm.
 2. Wens je ex het beste en zeg dat je zijn keus respecteert.
 3. Probeer onmiddellijk iets te regelen als zijn spullen nog bij jou liggen.
 4. Blijf te allen tijde volwassen want dat ben je.
 5. Werk aan jezelf. Las een ruime periode in om te werken aan jezelf.
 6. Bewaar al zijn e-maila, post enzovoort in een aparte map, delete niks, maar zet alles uit het zicht.
 7. Bel familie en vrienden op en vertel rustig dat jullie uit elkaar zijn.
 8. Je hoeft je naar niemand te verantwoorden, je hoeft dus ook niets uit te leggen als je dat niet wilt.
 9. Houd communicatie strak en duidelijk omwille van de kinderen.
 10. Vermijd tijdelijk de plekken waar jullie samen kwamen (sportschool, kroeg enz)
Als je al het bovenstaande (DON'TS) doet, zal je ex eerder denken hoe onvolwassen je bent en dit zal de afstand alleen maar vergroten. Geef je ex nooit de schuld van jouw handelen ná de breuk. Alles wat je doet, ontstaat uit een eigen en vrije wil.
 

VERDRIET EN PIJN

Stel jij wilt hem heel graag terug, meer dan hij jou terug wilt. Dan heb je aardig wat werk te verzetten om je ex terug te winnen. Realiseer dat niets eigenlijk werkt wat voorheen wel werkte. Linksom of rechtsom verzin je manieren om met je ex in contact te komen of te blijven. Misschien is het voor jou belangrijk om het contact met hem te houden en doe je daar alles aan terwijl je ex juist nu afstand en rust wilt om de situatie te overpeinzen. Je voelt namelijk pijn bij de gedachte dat hij er echt niet meer is. En hoe pijnlijk is de gedachte als hij niet meer aan je zou denken? Geruststelling: hij denkt aan je. Hij is geen robot. Ook hij is een mens. Maar hij gaat nou eenmaal anders met de situatie om, alleen deze manier begrijp je niet. Daardoor verlies je grip op de situatie, zijn gedachten en gevoelens. Dat doet pijn en dat geeft verdriet. Waar hij in stilte de situatie nog probeert te overpeinzen en mogelijk wil oplossen, wil jij het liefste praten met iedereen. Ben je boos of teleurgesteld maar hou je nog wel van hem, dan ben je ook nog eens geneigd akelige dingen over hem te vertellen. Doe dat niet! Hier krijg je spijt van en vroeg of laat komt het bij hem terecht, waardoor de kans op een verzoening alleen maar kleiner wordt. Lees hier een waargebeurd lezersverhaal of het verstandig is om je ex terug te winnen.

Verwacht je dat hij als eerste contact opneemt? Vergeet die gedachte. De hele sfeer is immers veranderd tussen jullie en hij heeft op dit moment niet het streven zijn best voor je te doen.
Uiteraard zijn er exen die wel als eerste contact opnemen, maar wat ga je doen als jouw ex dat niet doet? Ga je voor altijd wachten? Vergeet niet dat de kans op afwijzing nog altijd aanwezig is wanneer je te snel contact opneemt. Dat is het laatste wat je nodig hebt want je bent nog enorm kwetsbaar.
Het is heel belangrijk dat je GEEN CONTACT OPNEEMT, NIETS IMPULSIEFS DOET EN GEDULD OPBRENGT.


DE MEEST VERGETEN STAP VAN ALLE STAPPEN - HEAL JEZELF

Heal jezelf. Voordat je überhaupt contact legt of krijgt met je ex, wees er dan van overtuigd dat je geen emotioneel wrak bent. Wanneer je té emotioneel bent of nog niet stabiel genoeg dan ben je geneigd van alles te doen of te zeggen wat je ex alleen maar op een afstandje houdt.

Voel jij je onstabiel en onzeker over je ex? Onze mediums, paragnosten, psychologen en coaches kunnen jou helpen! Wij kunnen een cruciaal onderdeel zijn in het healen van jezelf - in het gezonder omgaan met jezelf, je ex en de situatie. Maak gratis kennis met mensen uit ons team.


Wordt jouw releatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen

Start chatgesprek
GEEN CONTACT, NIET BELLEN, NIET SMS’EN, GEEN MAIL, HELEMAAL NIETS!
Hoe kan je jezelf healen? Door de ‘geen contact periode’ toe te passen. Dat heb ik eerder genoemd. Tijdens de ‘geen contact periode’ ga je werken aan je emotionele gemoedstoestand, aan je eigen ontwikkeling, aan je zelfbeeld, aan je zelfkennis, aan je uiterlijk, je performance. Kortom aan jezelf. 

De ‘geen contact periode’ wordt gezien als een onderdeel om je ex terug te winnen en deze stap heb je nou eenmaal nodig om te herstellen én te healen. Dán pas kun je zeggen: ik ben er klaar voor om mijn ex te spreken. Deze periode moet je voornamelijk zien als een vorm acceptatie waarbinnen ruimte is om heel hard aan jezelf te werken. En was het niet je ex die graag verandering wilde zien?

Wat als contact noodzakelijk is bijvoorbeeld omdat er kinderen in het spel zijn?
Als dat het geval is, spreek een duidelijke grens af en beperk het contact zoveel mogelijk. Het gaat alleen om de kinderen en om niets anders. Wees duidelijk en blijf vriendelijk. Je wilt niet schreeuwen en huilen aan de telefoon. Besef: een zakelijke én duidelijke manier van communicatie werkt doorgaans perfect bij de meeste mannen. En tegen mannen wil ik graag zeggen: er is een verschil tussen zakelijk en kortaf. In de psyche van de vrouw staan emoties vaak op de eerste plaats. Probeer mild en met begrip te communiceren. Ga niet overdreven lief of begripvol doen. Emoties zijn nog altijd explosief en hoe korter en bondiger de communicatie, hoe beter dit is voor de healingperiode.
Blijft te allen tijde volwassen. Want dat ben je!
 

HOELANG MAG JE GEEN CONTACT HEBBEN?

Weet je, ieder mens en iedere relatie is uniek. Tijd en afstand zijn eenvoudigweg nu even niet belangrijk. Het hangt er ook vanaf hoeveel tijd jij nodig hebt om te healen. Sommige websites adviseren een maand en sommigen adviseren drie maanden. Een maandje afstand kan heel goed zijn maar het kan ook schade aanrichten. Wat veel belangrijker is, is dat je na de breuk direct met jezelf aan de slag gaat.  De ‘geen contact periode’ is een instrument om er zelf weer beter van te worden. En waar jij beter van wordt daar wordt jouw omgeving ook beter van. En de mensen in je directe omgeving. Dus ook jouw ex.
Sommigen zijn binnen enkele dagen al zo ver hersteld dat ze gemakkelijk, rustig en volwassen met de ex kunnen praten. Maar stel dat je na een maand nog extreem emotioneel bent, dan is het beter om het contact voorlopig te laten voor wat het is.
 

MAAR WAT ALS HIJ CONTACT OPNEEMT?

Mits het niet noodzakelijk is, is het beter hem niet te woord te staan. Ook hij zit in zijn eigen healing periode en gun hem die periode. Rust tijdens healen is ontzettend belangrijk. Gun dat elkaar.
 

LAAT WETEN DAT JE LEVEN LEUK IS

Het voelt misschien niet zo, maar je leven is best okay. En hoe meer jij herstelt, hoe beter jij je gaat voelen. En wat doe je als je je goed voelt? Precies, dat wil je delen met de mensen om je heen.
Geloof mij, je ex houdt je in de gaten op social media. Hij is een mens en hij is nieuwsgierig. Natuurlijk wil hij weten hoe het met je gaat. Uiteraard is hij benieuwd wat jou nu bezig houdt. Jij hoeft alleen maar te laten zien hoe leuk jouw leven eigenlijk is zonder hem. Ga erop uit, ga leuke dingen doen. Hoe meer hij beseft dat jouw leven heel erg leuk is, hoe nieuwgieriger hij wordt. En nieuwgierigheid zorgt ervoor dat hij weer een onderdeel van jouw leven wil worden. Dat betekent niet dat je moet bungeejumpen of moet diepzeesnorkelen om zijn aandacht te krijgen. Als het goed is, heb je hem losgelaten en heb je ervoor gekozen om te healen en te herstellen.

 
HIJ DOET MEER DAN JIJ DENKT

Je denkt misschien dat hij totaal niet meer met je bezig is. En zelfs al ben je bijgekomen en emotioneel stabieler dan een maand geleden, je blijft je toch afvragen of hij aan je denkt. Ja. Dat doet hij. Jij was op zoek naar een artikel over hoe je je ex kunt terug winnen. Hij komt dat soort artikelen ook tegen. Hij zal zijn telefoon een paar keer gepakt hebben om een sms te sturen maar na 10 pogingen en 20 foute openingszinnen, zonk hem de moed in de schoenen en besloot het niet te doen. Ook hij is een mens weet je nog?
 

CONTACT MET JE EX OPNEMEN, EINDELIJK MAG HET!

Hopelijk voel je je stukken beter en zie je er ook beter uit. Toegegeven, een breuk kan erg goed werken om die paar pondjes extra te verliezen. Waarschijnlijk ben je naar de kapper geweest en heb je jezelf getrakteerd op een nieuwe outfit. Belangrijker is dat je stabieler, waardiger en sterker in je schoenen bent komen te staan. Er is iets veranderd! Die verandering mag je ex zien.

Maar hoe neem je nu contact op? Moet je een e-mail schrijven? Een kaart of een SMS sturen? Een korte chat? Of direct bellen? Er is geen geschreven regel hiervoor, tenslotte ken jij je ex nog het beste. Hoe namen jullie contact op toen jullie nog samen waren? Belden of chatten jullie vaak?
Kijk ook naar de persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen voelen zich prettiger achter een computer of een telefoon. Misschien ben je van jezelf heel spontaan en bel je direct op. Besef dat een telefoontje niet altijd gepast is. Stel je belt hem terwijl hij niet in de auto zit. Of in een vergadering. Probeer dus een manier te vinden waarbij je rekening houdt met jezelf maar ook met je ex. Misschien ben je bang dat je het verkeerde zult zeggen.
Maar het mooie is, tijdens je healingperiode heb je voldoende tijd om hier goed over na te denken.

De kans is groot dat jullie gaan afspreken. Spreek altijd op neutraal terrein af. Ga naar een bar of cafeetje. De sfeer is vaak losser en gemakkelijker.
Je ex zal zien dat je bent veranderd. En hopelijk is je ex ook veranderd. Het gesprek zal ongetwijfeld gaan over jullie relatie en hoe deze was. Gelukkig heb je de afgelopen periode veel over jezelf geleerd en kun je je ex vertellen dat je nu écht geleerd hebt en écht veranderd bent.

Er valt nog heel veel te vertellen over hoe je je ex kunt terug winnen en er zijn nog veel meer methoden. Realiseer wel dat als je alles hebt gedaan en niets werkt, het dan echt over en uit is. Accepteer dat en ga verder met je leven. Het heeft dan absoluut geen zin meer om te wachten.
 
Vragen die mij veel gesteld worden:

Wat als ik mijn ex met een ander tegenkom?
 • Blijf kalm, en groet ze allebei. Dit verwacht je ex waarschijnlijk niet. Je kunt een stapje verder gaan door jezelf voor te stellen. Door een volwassen houding krijgt je ex ook een volwassen beeld van je.
Wat als mijn ex wil langs komen om ‘het tussen ons goed af te sluiten’?
 • Dat betekent vaak dat er nog eenmalig het bed wordt gedeeld. Tenzij je hier zelf achterstaat, sta je hier uiteraard helemaal vrij in. Het kan zelfs bevrijdend werken als er blokkades waren op intiem vlak immers ‘alle remmen kunnen los’.
Wat als mijn ex mij nooit meer wil zien?
 • Als je ex je nooit meer wil zien, dan is er iets voorgevallen wat grensoverschrijdend was. Besef dat boosheid nooit lang blijft bestaan maar je ex zal zich nog heel lang gekwetst blijven voelen. Bied je oprechte excuses aan en besluit het te accepteren. 
Liefs, 
Ellen-Elise
Consulente bij Mediumchat


Cindy

Profielfoto van Medium Cindy
Geeft meer inzicht over belangrijke zaken in je leven
 • Break-up / relatieproblemen
 • Toekomst/ algemeen
 • Liefdes- en relatievragen

Lees meer over Cindy


13.070 gesprekken | 190 beoordelingen

Annelou

Profielfoto van Medium Annelou
Zullen we samen kijken naar de inzichten in je 💖?
 • Contact met overledenen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Spirituele ontwikkeling

Lees meer over Annelou


2536 gesprekken | 75 beoordelingen

Marja

Profielfoto van Medium Marja
met compassie en eerlijke inzichten help ik je verder
 • Toekomst/ algemeen
 • Liefdes- en relatievragen
 • Spirituele ontwikkeling

Lees meer over Marja


3127 gesprekken | 60 beoordelingen

Ellie

Profielfoto van Medium Ellie
Geef duidelijkheid als je het even niet meer weet.
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Liefdes- en relatievragen
 • Carriere / Financieel

Lees meer over Ellie


10.521 gesprekken | 173 beoordelingen

Toon alle consulenten
 

Top