Osho Zen Tarot

» Mediumchat blog » Osho Zen Tarot
Osho Zen Tarot De 'Osho Zen Tarot' is geen traditioneel tarotspel in de zin dat je met voorspellingen speelt. Het is eerder een transcendent zenspel dat het moment weerspiegeld en zonder oordeel of vergelijking, onomwonden laat zien wat zich in het hier en nu afspeelt. De 'Osho Zen Tarot' schudt je wakker om je in contact te brengen met je gevoeligheid, je intuïtie, compassie, ontvankelijkheid, moed en individualiteit.

Osho Zen geeft je antwoorden en nieuwe inzicht op een vraag of kwestie. De vraag of kwestie kan over alles gaan, over je persoonlijkheid, over de liefde, een relatie, werk, noem maar op.

Deze kaarten zijn een spiegel van je onderbewustzijn, de inzichten die de kaarten aan je doorgeven komen ook van je onderbewustzijn en daardoor is iedere reading uniek. De reading is dan helemaal berust op het moment in het hier en nu, zodat je met nieuwe inzichten over de vraag of kwestie verder kan!

De opties in de Osho Zen reading zijn oneindig, de inzichten zijn heel persoonlijk, een mooie manier om antwoorden en inzichten te krijgen op een vraag of kwestie. Je kunt de kaarten alles vragen, niks is ze te gek!

De kaarten zijn gebaseerd op de oude wijsheid van Zen. Een wijsheid die stelt dat de gebeurtenissen om ons heen een weerspiegeling zijn van onze eigen gedachten en gevoelens, zelfs als we ons er niet van bewust zijn dat die gedachten en gevoelens er zijn. Osho Zen Tarot helpt je om je opmerkzaamheid weg te halen bij gebeurtenissen buiten ons, en zo een nieuw en helder begrip te vinden over wat er zich in ons eigen hart afspeelt.

De 'Osho Zen Tarot' bestaat uit 79 kaarten.
De Grote Arcana: 22 kaarten vertegenwoordigen de centrale thema’s van de spirituele reis van de mens. De kaarten hebben een speciale betekenis die veel verder gaat dan de andere kaarten. Ze nemen een belangrijke plek in in de inzichten die je mag ontvangen.
De Kleine Arcana: 56 kaarten die zijn onverdeeld in vier reeksen, die de 4 elementen vertegenwoordigen. Vuur, Water, Wolken en Regenboog.

Vuurreeks:             vertegenwoordigen de actie en respons.
Waterreeks:            vertegenwoordigen de emotionele kant van het leven.
Wolkenreeks:         vertegenwoordigen de lucht, dat voor het denken staat.
Regenboogreeks:   vertegenwoordigen het element aarde, de materiële kant van het leven.

Kaart 79, De Master (de meester) kaart, heeft geen nummer. Bij Zen is de meester, geen meester over anderen, maar meester over zichzelf!

De Osho Zen kaarten spreken, ze spreken tot ons in een taal die herkend wordt door ons diepste zelf. Ze maken het inzicht in je wakker en ze roepen helderheid in je op. Osho Zen is een ontdekkingsreis en een manier op inzicht te winnen. Leer van je de inzichten, dan zit je altijd goed!

Liefs,
Bianca
 Deel deze post op facebook:Lees ook


Lees ook What we think - we become (Buddha)
What we think - we become (Buddha)
Hoe vul jij je leven in? Wat doe jij om jezelf weer op de rit te krijgen? Heb jij het idee dat je dit niet zelf in de hand hebt?

Lees deze blog >

Lees ook HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
HSP in de praktijk. 'Out of the box denken' en het verleggen van grenzen
Vertaal dit naar het leven van een HSP en die zal vast meteen met zijn of haar hakken in het zand gaan staan.

Lees deze blog >

Lees ook Wet van aantrekkingskracht
Wet van aantrekkingskracht
De wet van aantrekkingskracht oftewel 'the Law of Attraction (Wet van Aantrekkingskracht)' is een hele krachtige universele wet.

Lees deze blog >

Lees ook HSP en weerbaarheid
HSP en weerbaarheid
Je bent gevoelig, hooggevoelig en de manier waarop jij in deze wereld staat verschilt enorm van hoe de gemiddelde mens dit ervaart...

Lees deze blog >

Lees ook Simpelweg gelukkig zijn...
Simpelweg gelukkig zijn...
Gelukkig zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen, maar ik spreek dagelijks mensen die niet gelukkig zijn.

Lees deze blog >

Top