Hoog sensitief kind

Hoog Sensitief Kind

Veel kinderen die nu geboren worden zijn hoog -sensitief ofwel hoog-gevoelig. Deze hooggevoelige kinderen leven vanuit hun hart en voor hen is het heel moeilijk om in onze materiële wereld te leven. Het is voor hen onbegrijpelijk dat mensen vanuit hun ego leven. Dit gaat natuurlijk, vooral als ze jong zijn, niet op bewust niveau, maar van binnen voelen zij het.

Ze zijn te jong om alles te begrijpen, al voelen ze dat het anders zou horen te zijn. Dat kan zorgen voor conflicten, zowel binnen zichzelf als met de buitenwereld. Dit uiten ze door tegen alles in te gaan wat voor hen verkeerd voelt. Mensen ervaren dit als ongewenst gedrag ( ongewenst voor wie? ). Deze kinderen kunnen zich onbegrepen en ongezien voelen. Ze worden vaak van de ene naar de andere therapie of arts gestuurd en volgestopt met medicijnen.

Onze liefdevolle en zachtaardige kinderen zijn snel geprikkeld omdat ze zo hoog gevoelig zijn. Ze staan heel erg open en pakken de energie van anderen te makkelijk op. Ze houden van rust om zich heen en van harmonie en kunnen daarom slecht tegen harde geluiden en onrustige mensen.

Gelukkig is het ook zo dat ze toch vaak in gezinnen terecht komen waar minstens een van de ouders hoog-sensitief is en hen kan begeleiden of komen ze bij ouders die hen wel begrijpen.

 

Wat kan ik betekenen voor je hoog-sensitieve kind?

Kinderen voelen zich op hun gemak ervaren consulenten die zelf hoog gevoelig zijn. Nafaya heeft hier bijvoorbeeld veel ervaring mee omdat ze zelf hoog-gevoelig is en een energie uitstraal die hoog sensitieve kinderen gerust stelt. Een goede consulent hept je kind om te "zien" en "voelen" dat het goed is zoals het is. Dat het hier mag zijn en mag leven vanuit het hart. Als een kind hiervoor open staat geeft Nafaya vaak een dolfijn-healing. De meeste (hoog- sensitieve) kinderen vinden deze energie heel fijn en de dolfijnen vinden het heerlijk om met je kinderen te spelen.

De kinderen die een healing hebben ontvangen, gaven aan dat ze echt met de dolfijnen contact hadden. Ze werden meegenomen op hun rug. Al zijn de dolfijnen niet echt in levende lijve aanwezig, het gevoel is aanwezig en maakt vrolijk en vrij.

In eerste instant coach ik vaak ouders hoe het best om te gaan met hoog sensitieve kinderen. Graag help ik je verder met mijn kennis en ruime ervaring. Door goed om te gaan met hoog sensitieve kinderen wordt iedereen een stuk gelukkiger.

Zij mogen dan zichzelf zien zoals zij zijn. Zeer liefdevolle en eerlijke en open wezens.


Lees ook dit artikel over dolfijn healing