Zigeunerkaarten

2699 dagen geleden geplaatst 3 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Zigeunerkaarten

Waar komen Zigeunerkaarten vandaan?

Of het nu om speelkaarten of om Zigeunerkaarten gaat, helaas is over de oorsprong weinig van bekend. Wel kan ik met enige zekerheid vaststellen dat de eerste kaarten in Europa rond 1485 hun intrede deden. Het “Mainzer Losbuch” dat tussen 1505 en 1510 gedrukt werd bij de firma Schoffer, vermeldt dat met behulp van deze kaarten de toekomst voorspeld werd.

Deze handgetekende prentjes waren toen al voorzien van een spreuk of betekenis. Pas in de 19de eeuw maakten de waarzegkaarten in het algemeen een grote ontwikkeling door. Afbeeldingen en uitvoeringen werden enorm verbeterd.

Het waren uiteindelijk de Alchemisten die het kaartleggen verhieven tot een ware hoge kunst. In diezelfde periode zijn ook in Engeland, Frankrijk en Duitsland kaartspellen ontwikkeld. Enkele sets daarvan zijn nog bekend en overgebleven. Wie de kaarten heeft ontworpen vermeldt de geschiedenis niet. Bekend met naam en toenaam is de Fransman Aliette, bijgenaamd Etteilla, die toentertijd een occult spel ontwikkelde.

Of bijvoorbeeld de bekende helderziende Mile. Lenormand uit Parijs, die met haar eigen kaarten werkte. Van haar is bekend, dat de vrouw van de toenmalige keizer Napoleon, Josephine de Beauharnais, haar meerdere malen raadplaagde. Zowel Etteilla als Lenormand waren bijzonder paranormaal begaafd en hun kaarten zijn over de gehele wereld bij een ieder bekend.

Mijn meest gebruikte kaarten

Ik werk vaak rond relaties met Zigeunerkaarten en daarom werk ik vaak met de volgende relatiekaarten.


Liefde

Betekenis: Sympathie, genegenheid, vriendschap en emotie.

Dit is de meest emotionele kaart die voorkomt. Hij vertelt je alles over je verliefdheid, tederheid, vriendschap, relatie en genegenheid. Kortom over het leven zelf. Want een leven zonder liefde is een leven dat niet geleefd wordt.

Op het lieve plaatje tref je behalve roosjes en hartjes ook Cupido aan. En zoals je weet staat Cupido in de Romeinse mythologie bekend als god van de liefde.

Hij schiet zijn pijltjes af en wie is daar niet gevoelig voor? De uitdrukking vlinders in de buik hebben is bij een ieder bekend. En zeg nu zelf, het is toch heerlijk om verliefd te zijn. Of niet soms? Liefde in haar zuiverste vorm is een wonder in zichzelf. Het overwint alles en iedereen. Eén van de belangrijkste dingen in het leven is anderen te begrijpen en zelf begrepen worden.
 

Echtgenote of geliefde

Betekenis: Vrouw, partner, vriendin, minnares, tederheid en begrip.

Zij is in de regel de kaart die de consultante of vraagster voorstelt. Trekt een man deze kaart, dan stelt zij de echtgenote, partner of vriendin voor. Trekt een vrouw echter deze kaart, dan kan het haar moeder, vriendin, tante of …. rivale zijn.

In tweede instantie staat deze kaart voor alles wat met het typische vrouwelijke te maken heeft. Een vrouw wordt vaak vergeleken met Moeder Aarde en dat is zeker terecht. Zij toont haar liefde, of het nu naar haar echtgenoot is of naar haar kinderen. Dit maakt voor haar niet uit. Ze zorgt en verzorgt. Hoe vaak toont zij niet begrip voor de medemens of voor een situatie. Zij kan als geen ander vertederen en liefhebben. Zonder haar zou er immers geen geliefde, romantiek en genegenheid bestaan.

We hebben het dan niet over een intrigante, die met haar valse tong de gemeenste roddels rondbazuint.

 

Echtgenoot of minnaar

Betekenis: Man, partner, vriend, minnaar, het mannelijke, kracht en doorzettingsvermogen.

In eerste instantie vertegenwoordigt hij de persoonskaart. samen met de geliefde kaart nummer 21, behoren zij tot de enige twee persoonskaarten.

Als een vrouw deze kaart trekt dan stelt hij de liefhebbende echtgenoot, partner, vriend of minnaar voor. In tweede instantie staat deze kaart voor alles wat met het fysieke mannelijke te maken heeft. Zoals de kracht, de krachtfiguur waarop je kunt bouwen, de doorzetter en vanzelfsprekend het doorzettingsvermogen.

Strak voor zich uit kijkend gaat hij recht op zijn doel af, denk maar niet dat je om hem heen kunt. Laat staan dat je zijn weg verspert, want dan duldt hij beslist geen tegenstand. Toch moet deze kaart ook weer niet te somber voorgesteld worden. Op de afbeelding zie je een man in uniform wachten op de dingen die komen gaan. Het hartje linksboven vertelt je dat hij ook een heel andere kant heeft.
 

Verlangen

Betekenis: Hoop, verwachting en wens.

Vanuit haar balkonraam kijkt een mooi aangeklede vrouw naar buiten. Misschien komt haar vriend wel na een lange afwezigheid eindelijk weer thuis, wie zal het zeggen? Stilletjes hoopt ze dat hij haar ook zo gemist heeft. Hoe dan ook is dit een hele lieve, emotionele kaart. Het kan ook zijn dat je al zo lang naar een kind verlangt dat helaas nog steeds niet in aantocht is. Maar als het zich dan eindelijk aandient, gaat toch een lange gekoesterde wens onverwacht in vervulling?

Wat is het leven zonder liefde, inspiratie en hoop?

Het kan ook zijn dat je na lang solliciteren plots een berichtje in de brievenbus krijgt dat jij bent aangenomen. Je had er misschien niet meer op gerekend maar je blijdschap is er niet minder om. Ach er valt zoveel te wensen niet waar? Een leuke partner, een prachtig huis, een goede job, een ruime beurs…..

 

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

57,796 reviews

57,796 reviews

Lieverd hoop je morgen te spreken. Zoveel gebeurt. Hij is geweest en wat hij me vertelde bizar alles wij je de afgelopen tijden zei klopt allemaal als een bus. Hem bijzonder. ❤️😘 Sonja
21 Apr 2024

57,796 reviews

57,796 reviews

footer.top