Wat zijn geesten?

2812 dagen geleden geplaatst 4 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Wat zijn geesten?

Geesten worden vaak ten onrechte gezien als iets griezeligs. Kinderen zijn bang voor geesten, maar als je aan een kind vertelt dat geesten helemaal niet eng zijn, het de energie is van een overleden persoon of dier, zijn kinderen helemaal niet meer zo angstig. En… jij ook niet


Kunnen we allemaal geesten zien?

Paragnosten en Mediums kunnen zich afstemmen en geesten voelen, ruiken of zien. Ook veel kinderen kunnen geesten zien en voelen. Waarschijnlijk omdat kinderen niet het stemmetje in hun hoofd hebben dat wij hebben. Wij twijfelen en zeggen als snel tegen onszelf dat het onzin is. Ook zijn we bang dat iemand ons voor gek verklaard en niemand ons geloofd. Maar in principe kunnen we allemaal geesten zien.


Wat zijn geesten?

Een geest, ook wel entiteit genoemd, is de energie van een overleden persoon of dier. De geest wil of kan niet verder gaan, naar het hiernamaals. Er zijn verschillenden redenen waarom de geest op aarde blijft ronddwalen.

Ontdek de verborgen boodschappen Start je gratis chat


Redenen waarom de geest op aarde blijft

Er zijn veel redenen waarom een geest op aarde blijft ronddwalen, onderstaand enkele voorbeelden.
 
1. De nabestaanden kunnen hun overleden dierbare niet loslaten. De geest wordt dan tegengehouden om verder te gaan naar het hiernamaals.
 
2. De geest is enorm bezorgd over zijn of haar dierbaren en kan ze niet achterlaten. 
 
3. De geest vindt dat zijn of haar missie op aarde nog niet voltooid is.
 
4. De geest is bang om naar het licht te gaan.
 
5. De geest kan het licht niet vinden.
 
6. De geest is gehecht aan zijn of haar huis. Huizen waarin geesten actief zijn worden daarom spookhuizen genoemd.


Wat doen geesten?

Soms komen geesten zomaar even kijken hoe het met je gaat, omdat ze van je houden. Geesten zoeken aandacht omdat ze er geen idee van hebben dat ze geen aards lichaam meer hebben. Soms maken geesten lawaai. Kloppen tegen je muren of meubels. Geesten kunnen je spulletjes omgooien, stampen of je deur hard dicht gooien. Als geesten lawaai maken vertellen ze je dat ze je steun nodig hebben. Als geesten je zachtjes aanraken betekent het dat ze van je houden.


Zo voelt de aanwezigheid van een geest 

Als een geest bij je is voel of weet je het gewoon. Je kunt of wilt er misschien niet met anderen over praten. Natuurlijk is dat oké! Maar laat je niet door anderen vertellen dat je gek bent. Als jij de energie voelt is het zo! Onderstaand een paar voorbeelden van wat je kunt voelen.
 
  • Je voelt een koude stroom langs je lichaam. Het is alsof er heel dichtbij iemand langs je loopt. Of je nu zit of staat in een hele warme ruimte, opeens voel je een koud windje.
 
  • Je kunt het gevoel hebben dat er iemand achter je loopt. Maar als je achteromkijkt zie je niemand.
 
  • Ook kunnen geesten je heel zachtjes aanraken. Je voelt dat iemand heel licht je arm, haar of rug aanraakt.
 
  • Je ruikt opeens een vieze geur of juist een aangename geur.
 
  • Vanuit je ooghoek zie je iemand staan.


Willen geesten je bang maken?

Geesten willen je niet bang maken. Ze willen je geen vervelend gevoel geven. Vaak zijn geesten zelf angstig waardoor jij bang bent. Ze projecteren als het ware hun gevoel op jou. Geesten kunnen wanhopig, angstig en boos zijn omdat ze niet weten waar ze heen moeten. Het zijn gewoon overleden mensen of dieren die de weg kwijt zijn en niemand kwaad willen doen.


Hoe zien geesten eruit? 

Geesten zijn energieën zonder een lichaam. Ze bestaan enkel nog uit onzichtbare energie. Geesten zien ons wel maar wij zien hen helaas vaak niet. Soms zie je een schim of een orb. Er zijn Mediums en Paragnosten die geesten kunnen waarnemen en zelfs met ze kunnen communiceren. Wil jij weten waarom je een schim of lichtbol ziet? Start nu een gratis chat van 3.30 minuten. Je krijgt dan informatie waarom de geest bij je is en wat je wel of juist niet moet doen.


Kan ik geesten wegsturen?

Het is niet aan te raden om zelf het heft in handen te nemen en geesten proberen weg te sturen. Je moet echt weten hoe je een geest naar het licht kunt helpen te begeleiden. Vraag altijd een professioneel Medium of Paragnost om hulp. Ze hebben veel ervaring en willen alleen het beste voor de geest en natuurlijk voor jou.


Hoe begeleiden mediums geesten naar het hiernamaals? 

Een Medium kan de dolende geesten de weg wijzen of wegsturen. Eerst zal het Medium uitzoeken wie de geest is. Waarom de geest juist jou heeft uitgekozen. Of waarom de geest juist ineen bepaald gebouw doolt. Als het Medium genoeg weet zorgt het Medium ervoor dat de geest verdwijnt. Mediums gebruiken soms een pendel als ze een geest helpen naar het licht te gaan om nog meer inzicht te krijgen. Als de geest weg is reinigt het Medium de omgeving energetisch met een wierookmengsel. Om de omgeving te reinigen wordt vaak salie in een speciale schelp aangestoken.

Wie was jij in een vorig leven? Start je gratis chat


Wat is een orb? 

Is een orb ook een geest? Een orb is energie en ziet eruit als een lichtbol, en ja, een orb is ook een geest. Orbs zijn lichtbollen in verschillende vormen en kleuren. Meestal zijn ze wit en lichtgevend, maar Orbs kunnen ook een kleur hebben. Ze laten zich vaak zien als het schemert of donker is. Orbs laten zich zien omdat ze willen dat je weet dat ze er voor je zijn. Als je een orb ziet of meerdere hoef je niet bang te zijn. Orbs zijn bij je gekomen om je te beschermen.


Katten en honden zien regelmatig een orb

Katten- en hondenbezitters zien hun huisdier vaak naar de muur staren of naar iets kijken dat door de kamer beweegt. Ze zien zelf niets, maar ze weten zeker dat hun huisdier iets ziet en het met zijn ogen volgt. Neem de tijd als je ziet dat je huisdier naar iets kijkt wat jij niet ziet. Stel je open, misschien ben je dan de geluksvogel die dan ook de orb ziet.


Wat willen geesten mij vertellen?

Als je vragen hebt over geesten, of je hun aanwezigheid nu wel of niet voelt. Wat je vraag ook is, schaam je niet! Onze Mediums en Paragnosten kunnen jou en de geest of geesten begeleiden en je vertellen wat de reden is waardoor je deze energie voelt.  Start nu een gratis chat.
 

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

58,684 reviews

58,684 reviews

Eerlijk open beter dan “ gewoon “ coach gesprek Direct , zinvol , empatisch , inzichten Ivy
22 May 2024

58,684 reviews

58,684 reviews

footer.top