Herken jij Red Flags?

69 dagen geleden geplaatst 5 minuten leestijd
» Mediumchat blog » Herken jij Red Flags?

Een toxische partner is iemand die giftig voor jou is. Maar wat doet een toxische partner? Hoe herken je een toxische partner? Is een toxische partner altijd een man, of bestaan er ook toxische vrouwen? Als je weet wat toxische partners zijn, kun je rennen voor je leven en jezelf ellende besparen. Zo trap je nooit meer in de charmes van een toxische partner:
 

De betekenis van toxisch

Toxisch betekent giftig. Toxische stoffen zijn gevaarlijk voor je, ze vergiftigen je en kunnen enorme lichamelijke schade aanbrengen. Als je in aanraking bent gekomen met een toxische stof, moet je meteen maatregelen nemen. Een toxische stof kan dodelijk zijn. Je moet dus direct naar de huisarts of naar het ziekenhuis.
 

Wat is een toxische partner?

Een toxische partner is net als een giftige stof, maar dan voor je gevoelens. Stel dat je een flesje giftige stof in je handen hebt. Per ongeluk krijg je een beetje van die stof op je huid. Je huid gaat dan enorm veel pijn doen en je kunt je behoorlijk ziek voelen. Zo gaat het ook met een toxische partner. Als een toxische partner te dicht bij je komt, word je verdrietig, ongelukkig en in het ergste geval voel je je ziek. Met een toxische partner moet je dus net zo voorzichtig zijn als giftige stof in een flesje.
 

Is jouw relatie toxic? Start jouw reading

 

Rode vlaggen om op te letten

Hoe herken je iemand die toxisch is?  Er zijn kenmerken, eigenschappen van toxische mensen. Maar zie je die als je iemand door een roze bril bekijkt? Als je stapelverliefd bent, zie je alleen de positieve dingen en helaas maar al te vaak niet hoe iemand echt is.


Een toxische partner herken je aan:

 
1. Pakt je eerst helemaal in
Eerst doet een toxische partner enorm zijn of haar best om indruk op je te maken. Hij of zij overlaadt je met cadeaus, liefde en loze beloftes.
 
2. Behoefte aan controle
Een toxische partner wil altijd tot in de kleinste details weten waar je bent en wat je aan het doen bent.
 
3. Jaloezie
Toxische partners zijn enorm jaloers. Ze verstikken je met hun verstikkende en achterdochtige gedrag.
 
4. Emotionele Manipulatie
Een toxische partner weet precies hoe hij of zij je kan bespelen. Wat jouw kwetsbare kanten zijn en waar je je schuldig over kunt voelen. Toxische mensen hebben er een neus voor, ze ruiken gewoon hoe ze je kunnen manipuleren.
 
5. Geen respect tonen
Als een toxische partner je goed heeft leren kennen zal hij of zij beginnen met liegen en je onder druk te zetten. Misschien zal hij met je vrienden flirten, of ze juist in een slecht daglicht zetten. Ook zal een toxische partner je vertellen hoe je je wel of niet moet gedragen.
 
6. Verbaal of lichamelijk geweld
Toxische partners beledigen of kleineren je het liefst als er niemand bij is. Ook kan een toxische partner je uitschelden en woede-uitbarstingen hebben. Een toxische partner kan ook gewelddadig zijn.

Tarotlegging

Wil je praten over jouw toxische partner?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde en relatie vragen
  [3:30minuten gratis testen]

 

Wat moet je doen als je een toxische partner hebt?

Als je jezelf realiseert dat je een toxische partner hebt, kun je je verward, angstig en onzeker voelen. Het is heel belangrijk dat je weet dat al deze gevoelens heel normaal zijn in jouw situatie. Misschien ben je wel boos op jezelf omdat je niet eerder gemerkt hebt dat je een giftige partner hebt. Wees nu juist lief voor jezelf. Je partner is degene op wie je boos moet zijn.
 

Stappen om je uit deze situatie te helpen navigeren:

 
1. Praat met een vertrouwd persoon
Praat met een familielid, vriendin, vriend of professional over je toxische partner. Natuurlijk is het lastig om erover te praten. Je schaamt je misschien of je bent bang dat men je dom vindt. Je bent niet dom en je hoef je ook niet te schamen. Je bent erin getrapt omdat je te maken hebt met een heel uitgekookt iemand, die je steeds tien stappen voor is.
 
2. Stel grenzen
Grenzen stellen is lastig, vooral bij een toxische partner omdat hij of zij er alles aan zal doen je te manipuleren. Een toxische partner is helemaal niet van plan om naar jouw grenzen te luisteren. Maak steeds duidelijk wat je acceptabel vindt en wat niet. Probeer vaker nee te zeggen of zeg dat je het niet fijn vindt dat er zo met je wordt gesproken of omgegaan.
 
3. Zoek professionele hulp
Er zijn psychologen die je kunnen begeleiden en helpen. Ze hebben veel ervaring en weten wat te doen. Je huisarts is zeker bereid je door te sturen naar een professional.
 
4. Maak een veiligheidsplan
Een toxische partner kan je het gevoel geven dat je niet veilig bent. Als jij je opeens anders gedraagt, grenzen stelt en niet meer in die gekte meegaat, kan het gedrag van je toxische partner nog erger worden. Ja, nog erger, terwijl het al erg genoeg is. Regel met familie of vrienden dat je bij hen kunt overnachten als het escaleert. Zorg dat je ergens een tas hebt staan met kleding, toiletartikelen en natuurlijk je paspoort. Je moet snel kunnen vertrekken als het uit de hand loopt.
 
5. Wees geduldig met jezelf
Je toxische partner kan je uitputten waardoor je denkt dat je het allemaal niet meer aan kunt. Je kan niet vertrekken, maar ook niet blijven. Je voelt je leeg, moe en verward. Gun jezelf tijd en ruimte. Neem altijd beslissingen in je eigen tempo.
 
6. Overweeg je relatie
Jij beslist helemaal zelf of je je relatie beëindigt of aan veranderingen met je partner werkt. Als jij het gevoel hebt dat je toxische partner met heel zijn of haar hart wil veranderen en je hem of haar een kans wil geven, is dat jouw beslissing. Wat anderen er ook van vinden.
 
7. Gebruik alle beschikbare bronnen
Er zijn veel hulpbronnen die je ondersteunen als je gevangen zit in een relatie met een toxische partner. Zoek online bij wie je om hulp kunt vragen en maak er gebruik van.
 

Krijg antwoorden en afsluiting met een spirituele reading Ontdek het nu

 

Zorg goed voor jezelf

In tijden van stress en trauma, zoals het omgaan met je toxische partner, is het enorm belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Genoeg rust, gezond eten, bewegen en dingen doen waar je van geniet zijn essentieel. Je hebt nu tijd voor jezelf nodig. Vraag om hulp wanneer je het nodig hebt.
 

Herken patronen

Is dit je eerste toxische partner? Het is namelijk mogelijk dat je onbewust toxische partners aantrekt. Als dit het geval is, zou je kunnen overwegen om hulp te zoeken om erachter te komen waarom je de neiging hebt dergelijke relaties aan te gaan. Wanneer je weet wat de oorzaak is kun je dit patroon in de toekomst herkennen en begrijpen.
 

Herstellen

Je stapt niet van de ene op andere dag uit een relatie met een toxische partner. Het kost tijd en moeite. Probeer het niet allemaal alleen te doen. Hoe meer mensen je toestaat je te helpen, hoe sneller je zult herstellen. Of je nu steun bij familie of vrienden zoekt, in therapie gaat om te begrijpen hoe je in een relatie met een toxische partner terechtkwam, wat je ook doet, gun jezelf tijd. Leer opnieuw te vertrouwen in jezelf en in anderen en weet dat je het kunt! Je hebt de kracht om een gezonde relatie op te bouwen. 
 

Wordt jouw relatie weer zoals vroeger?

Onze Mediums & Paragnosten geven eerlijke antwoorden op liefde, relatie en toekomst vragen


Je verdient respect

Wat je ook beslist, blijven of vertrekken, onthoud dat het allerbelangrijkste is dat ook jij rechten hebt. Je verdient een partner die je respecteert en waardeert. Vergeet ook niet, als je in paniek raakt bij de gedachte je partner te verlaten, weggaan is moeilijk, maar blijven is ook.
 

Deel je ervaringen

Heb je de behoefte om over je toxische partner te praten? Of wil je advies omdat je nu even niet weet wat je moet doen? Start nu een gratis chat met één van onze mediums of paragnosten.

inzichten en antwoorden image

Waar wacht je op?

Krijg inzichten en antwoorden

Gratis proberenKnop

57,888 reviews

57,888 reviews

Nicky altijd leuk om mee te chatten. Eerlijk en positief!! Margreth
24 Apr 2024

57,888 reviews

57,888 reviews

footer.top