Aura's lezen - alles wat je weten wilt!

Wat is een aura?

Alles wat leeft wordt doordrongen door levensenergie. Deze levensenergie bevindt zich niet alleen in het fysieke lichaam, maar straalt ook buiten ons lichaam. Dit energieveld buiten ons lichaam wordt ook aura genoemd. Deze aura bestaat uit verschillende lagen. Naast ons fysiek lichaam hebben wij namelijk een aantal etherische, dat wil zeggen fijnstoffelijke lichamen om ons heen. Deze lichamen doordringen ons fysiek lichaam maar zijn groter dan deze. Elk van deze fijnstoffelijke lichamen hebben een andere grootte, functie en kleur en zijn verbonden met bepaalde thema's. Zo zijn er bijvoorbeeld het emotionele lichaam en het mentale lichaam.


Wat is Aura lezen?

Dit energieveld kan waargenomen, dus gelezen worden. Het aura lezen wordt ook wel aura reading genoemd (lezen betekent readen in het Engels). Sommige mensen zien kleuren of beelden, sommigen voelen de aanwezige emoties of blokkades in hun eigen lichaam, sommigen horen een stem. Je kunt zelfs waarnemen door iets innerlijk te proeven of te ruiken. Vaak is het een mengsel van de verschillende waarnemingsvormen. Een aura lezen of readen betekent oorspronkelijk alleen het uitspreken wat waargenomen wordt. Daar kan een interpretatie bijhoren of advies, hoe iemand met het net gehoorde om kan gaan. Het is geen behandeling of healing (zie aura healing).Hoe werkt Aura lezen?

Iemand kan een aura lezen door zich op de energie van iemand anders af te stemmen. Met de ogen kijken en iets zien vinden we normaal; dat is ook een vorm von afstemming. Je bent dan afgestemd op een voorwerp en laat de indruk op je inwerken. Als je een ruimte binnenkomt met veel mensen, of je komt iemand tegen die op dit moment heftige emoties voelt, kun je dit waarnemen. Dan ben je bijvoorbeeld afgestemd op de emoties. Vaak gebeurt zoiets spontaan, maar het principe blijft altijd hetzelfde. Zo kun je je op de verschillende lagen van iemand afstemmen en de desbetreffende infomatie ontvangen.


Wat heb je nodig om te leren een aura te lezen?

Het is een kwestie van jezelf leeg maken en je open stellen, wat je van de ander ontvangt. Eerst kun je ontdekken welke jouw voorkeursmanier is om informatie te ontvangen. Ben je bijvoorbeeld visueel ingesteld dan ontvang je makkelijk beelden of kun je kleuren zien. Ben je een gevoelsmens, dan vind je het waarschijnlijk makkelijk om de gevoelens van iemand anders waar te nemen. Ben je een akustisch type dan kun je de innerlijke stem van iemand horen spreken. Hoe meer je je hiermee bezig houdt en erin verdiept gaat je kanaal steeds meer open en leer je verschil te maken tussen je eigen projectie of aanname en de zuivere informatie van de ander. Er zijn natuurlijk talloze opleidingen en workshops te volgen om je het aura lezen eigen te maken.

Bekijk ook aura zien.