Wat zijn Krachtdieren?

Krachtdieren; een onvoorwaardelijke steun!

In mijn visie is een krachtdier een geleide gids alleen dan in dier vorm.

Een krachtdier is een groot goed, deze kan je helpen met advies of inzicht.
In dit artikel ga ik je vertellen over wat krachtdieren nou precies zijn, hoe het werkt, hoe een connectie is en nog veel meer.


Wat is een krachtdier?

Zoals ik al genoemd had is in mijn visie een krachtdier niets anders dan een geleide gids in dierlijke vorm. Een krachtdier is een vorm van kosmische energie die bij je is, je kan helpen, je raad kan geven en je steunt; altijd en onvoorwaardelijk. Waarom dan een dier en niet een menselijke vorm? Een dier verteld meer zonder dat je hoeft te communiceren. Of je nou een grote beer ziet of een gewone man. Ze kunnen allebei de zelfde boodschap hebben voor je maar bij de beer heb je direct een beeld; Groot, sterk, beschermend maar ook levend in het nu, rustig aan. Dan is de boodschap of het geen wat jij nu nodig hebt in je leven direct duidelijk. Terwijl bij de geleide gids in de vorm van een man je toch eerst zult moeten communiceren op een manier.

Zelf heb ik veel met krachtdieren, of dieren überhaupt eigenlijk. Ik begrijp ze makkelijker en het voelt heel natuurlijk, vertrouwd. Het is niet zo dat je maar 1 krachtdier voor de rest van je leven hebt. Je kunt er wel 3, 6 of misschien nog wel meer hebben. Een krachtdier staat voor iets wat jij nodig hebt, iets waar jij steker van word, meer in balans. Ook niet alle krachtdieren blijven je hele leven bij je.

Er zijn twee soorten krachtdieren te onderscheiden; Boodschappers en levens gidsen.

Boodschappers

Een boodschapper is een krachtdier die je een specifieke boodschap komt brengen of voor alleen deze levens fase bij je is. Stel je voor; er zijn allemaal reorganisatie op je werk en je baan is niet zeker. Je moet wat assertiever worden en meer het voortouw nemen, leidinggeven. Normaal gesproken ben je meer een rustiger, timide persoon. Een die goed werk op de achtergrond maar zelf niet in de spotlight hoeft te staan. In deze levensfase kun je dan bijvoorbeeld een wolf als krachtdier krijgen; deze staat voor leiderschap en zekerheid. In een specifieke levens fase begeleid een boodschapper jou en geeft je wat je nodig hebt om je zelf te verbeteren en eventuele problemen op te kunnen lossen.

Levens gidsen

Een levens gids is een krachtdier die je hele leven bij je is, jouw weerspiegeling van je karakter of juist het geen wat je minder hebt in je karakter. Een levens gids krachtdier is heel mooi om daarmee contact te hebben. Dit type krachtdier is er altijd voor je of het nou gaat om kleine dilemma’s tot levens veranderende beslissingen, bij deze krachtdieren kan je voor alles terecht. Sterker nog vaak helpen ze je op subtiele wijze in het dagelijks leven. Dat kan een bijvoorbeeld een ingeving zijn maar ook situatie of ontmoeting die een plaatsvind.


Waar kan een krachtdier mee helpen?

Een krachtdier helpt je met jezelf te vinden. Het helpt je je goede eigenschappen te versterken en de gene die je mist probeert toe te voegen. Het helpt je je intuïtie te volgen. Iemand die heel druk en impulsief is zal een krachtdier hebben die voor wat meer nadenken zorgt, meer overdachte beslissingen neemt. Een krachtdier kan je ook helpen te healen. In combinatie met een ervaren sjamaan (of medium) kan je in de energetische wereld komen waar je krachtdier je kan helpen met een healing. Niet alleen om energetisch weer in balans te komen maar bijvoorbeeld ook om trauma’s te verwerken of het verleden los te laten.


De verbinding met je krachtdier

Een verbinding kan je met een ervaren sjamaan (of medium) in een geleide reis maken. In deze reis zal je naar de energetische wereld gaan met je bewustzijn en vanuit daar je krachtdier ontmoeten. De verbinding is geen halleluja moment maar gewoon de kennismaking en bewustwording van je krachtdier. Zodra je dat hebt gedaan is de verbinding er. De verbinding wil zeggen dat jij bewust bent van je krachtdier, dat je hem/haar kunt aanspreken voor advies en voelt wanneer hij/zij iets doet in jouw leven. Het is dus niet zo dat als je geen verbinding hebt gemaakt je dus geen krachtdier hebt je beschermd of helpt. Het is puur de bewust wording van jou over je krachtdier.

Een fantastisch gevoel!

Een krachtdier beschermt je, waakt over je, helpt je en geeft je inzichten in wat je nodig hebt. Altijd zal je op je krachtdier kunnen vertrouwen, een achterban hebben. Wetend dat als je zoekende bent bij je krachtdier het antwoord ligt. Er is dan altijd iemand die je onvoorwaardelijk vertrouwt  en steun biedt, die er voor je is, wanneer je het ook maar nodig hebt. Of je nou met een kleine vraag zit of een enorm dilemma; Je krachtdier is er voor je. En dat voel je; in alles  door elke vezel van je lichaam, je voelt dat hij er is. Dat gun ik ieder van jullie, zo een band met je krachtdier; het is oprecht een van de mooiste gevoelens die ik zelf ooit ervaren heb.
Als je oefent kan je ook relatief makkelijk weer bij je krachtdier komen. Ik doe het regelmatig en niet eens omdat ik zoveel vragen heb maar gewoon om even rust te hebben, even te genieten en er gewoon te ‘zijn’ in het nu zonder zorgen of andere gedachtes. Je kan zeker ook gewoon plezier hebben met je krachtdier.

Een van mijn krachtdieren is een Coyote. Deze staat voor ondeugend, plezier, neem niet alles zo serieus maar geniet ook eens. Dat is precies wat ik in mijn karakter goed kan gebruiken. Maar goed, er was een avond dat ik niet kon slapen en het was al ruim na middernacht. Ik sloot mijn ogen en daalde af naar mijn kern om rust te vinden, om zo hopelijk dan toch nog in slaap te komen. Tot mijn verbazing was mijn krachtdier daar en in plaats van een serieus gesprek of zo sprong hij op me af en gingen wij samen rennen, ravotten en gek doen. Toen ik vervolgens weer terug naar de fysieke wereld ging was al mijn energie op. Omdat in door mijn krachtdier mijn energie in de energetische wereld had verbruikt was ik in de fysieke wereld dus ook gewoon moe geworden, binnen 5 minuten lag ik heerlijk als een roosje te slapen.


Eigen ervaring

Om je een idee te geven wat een geleide reis is en wat je kan mee maken, hoe je een krachtdier kan ontmoeten deel ik hier mijn eigen ervaring van het ontmoeten, de verbinding maken met mijn coyote.

Ik was in een prachtig groot bos, geen paden gewoon allemaal bomen en planten. Toen kwam er een coyote naar me toe we liepen samen door het bos en eindigde bij een grote klif, het uitzicht was adembenemend. Onder ons waren helder groene gras velden met rivieren en door heen. De lucht was zo helder blauw, in de verte was een grote hoge rots met bomen er op. En vloog een adelaar boven ons langs. De Coyote vroeg of ik op zijn rug wilde klimmen, dat deed ik. We sprongen samen van de klif, ik voelde dat gevoel in je buik net zoals als je in een achtbaan zit. Het was helemaal niet eng, in tegen deel ik voelde alleen maar de warmte van vertrouwdheid. We landen zachtjes op de grond. De Coyote ging rennen, de adelaar vloog boven ons mee. Ik spreidde mijn arme en genoot ten volle teugen van de wind die lang me suisde, van de vrijheid, de geborgenheid, de innerlijke blijheid. In deze reis heb ik nog wat persoonlijke adviezen en inzichten gekregen. Toen nam de coyote me weer terug naar het bos waar we begonnen waren, alleen nu was er een duidelijk pad zichtbaar.


Hoe kom je in contact met je krachtdier?

Het beste kan je contact zoeken met een ervaren sjamaan of medium, die je kan begeleiden op een reis naar de energetische wereld met als doel je krachtdier te vinden. Er zijn ook genoeg cursussen die je kunnen helpen deze verbinding te maken. Ik zelf geef regelmatig korte cursussen of webinars om je de basis te leren hoe je dit contact met je krachtdier legt. Als je eenmaal een keer je krachtdier ontmoet hebt kan je blijven oefenen tot het je makkelijk af gaat en je altijd snel bij de wijze raad van je krachtdier kan komen.