Gratis kaartleggen met de lenormand kaarten

Wat zijn Lenormand-kaarten?

De Lenormand-kaarten lijken vaak op het eerste oog vrij gemakkelijke kaarten in het gebruik. De betekenis van de kaart is veelal al af te leiden door de tekst die op de kaart staat. Deze tekst is echter voornamelijk gericht op de traditionele betekenis. Maar de kaart laat nog meer zien. De naam en de afbeelding op de kaart geven betekenissen die door associatie zijn verkregen. Dan staat er op de kaart ook nog een medaillon, waarin een speelkaart staat afgebeeld. De kaartkleur (harten, klaveren, ruiten of schoppen) corrospondeert met het astrologische element (water, vuur, aarde en lucht). De hofkaarten (Heer, Vrouw en Boer) corresponderen met personen. En dan heb je ook nog getal op de kaart dat vaak een numerologische betekenis heeft. Uiteraard geeft ook je intuïtie de mogelijke informatie.

Ik zal een voorbeeld geven met betrekking tot kaart 9, De ruiker.

De tekst op de kaart luidt als volgt: ‘De levensdraad, hier geweven. Schenkt rust en vrede in het leven. Schone gaven zullen uw aandeel zijn, In de wereld van honing en ambrozijn’. De tekst laat zien dat er rust en vrede wordt geschonken. De afbeelding laat een prachtige bos bloemen zien, wat vaak wordt geassocieerd met schoonheid en kalmte. Maar ook met bloemen en een geschenk. De kaartkleur is schoppen vrouw (hofkaart). Een volwassen vrouw met haar Zon in een Luchtteken (Tweelingen, Weegschaal, Waterman). Schoppen correspondeert met het astrologische element lucht. Het staat voor oogsten, denken, intellect en inzicht. Het kaartnummer is 9 en numerologisch is de betekenis hiervan oogst, voltooiing en inzicht.

Al deze betekenissen samen, maken dat je, tezamen met je intuïtie, tot een conclusie komt wat de betekenis van de kaart is. Dit is vaak per legging verschillend, want de invloed van de kaarten rondom speelt ook een grote rol.

Gratis contact met een medium of paragnost?


Start nu je gratis chat

Waar komt de Lenormand kaart vandaan?

Madame Lenormand werd op 27 mei 1772 geboren in Frankrijk. Op haar eenentwintigste kreeg ze werk in een lingeriezaak in Parijs waar zij de kunst van het kaartlezen leerde. Zij werd laten bekend onder de naam Sybille van Parijs. Ze deed onder meer ‘voorspellingen’ voor Lodewijk XVIII en Napoleons echtgenote Josephine de Beauharnais. Veel van haar ‘voorspellingen’ zijn bewaard gebleven en inderdaad uitgekomen. Madame Lenormand maakte gebruik van diverse kaartsoorten, waaronder tarot-kaarten. Tevens was zij bekend met astrologie en kaballa. Op 25 juni 1843 overleed zij op 72-jarige leeftijd. De Lenormand-kaarten zoals wij ze kennen, zijn naar alle waarschijnlijkheid nooit door Madame Lenormand gebruikt. Deze kaarten werden namelijk pas enkele jaren na haar dood uitgebracht door een duitse uitgever, die er vermoedelijk de naam van Madame Lenormand aan gaf omdat zij zo’n beroemde kaartlezeres was.
 

Zelf Lenormand-kaarten leggen

In principe is het kaartleggen aan te leren. Maar wat eerder gezegd is, de intuïtie speelt ook een rol. Veel mediums gebruiken de kaarten dan ook naast het gebruik van hun gave.

Om zelf kaartleggingen te doen met de Lenormandkaarten is het belangrijk om de betekenissen van de kaarten onder de knie te krijgen. Een snelle manier om bekend te raken met de kaarten is het trekken van een dagkaart. Ontspan, schud de kaarten en trek dan uit één kaart uit de stapel. Leg de kaart op een plek waarop je hem regelmatig even ziet gedurende de dag. Laat de betekenis van de kaart tot je komen en zie de kaart als inspiratieboodschap van de dag. Wanneer je op deze manier enigszins vertrouwd bent geraakt met de kaartbetekenis kan je de dagkaart-trekking uitbreiden naar twee, of zelfs drie, kaarten. Deze extra kaarten kunnen een verduidelijking brengen van de dagkaart. Op deze manier raak je vertrouwd met de mogelijke combinaties van kaarten. Oefen vaak, en houdt in een schrift of document bij welke vragen je hebt gesteld, welke legging je hiervoor hebt gedaan, welke kaart op welke positie lag, hoe je de kaarten hebt geduid en waarom je dat op deze manier hebt gedaan. Op deze manier kan je een tijdje later controleren of het klopte. Klopte het niet, zoek dan uit of hetgeen er werkelijk gebeurde alsnog in de kaartlegging terug te vinden is. Hier leer je enorm veel van. Er zijn diverse Lenormand-boeken op de markt die je verder kunnen helpen met het duiden van de kaarten.

Wanneer je de tarot dagkaart-legging onder de knie hebt kan je starten met leggingen waarbij je meer kaarten gebruikt. Er zijn diverse leggingen die je kan gebruiken. Onder andere leggingen met 5 kaarten, met 7 kaarten, met 13 kaarten of zelfs met alle kaarten. Deze laatste is de grote legging en uit deze legging is uiteraard de meeste informatie te halen. Dit is een legging die je een diepgaand inzicht in je levenssituatie laat zien, waarbij alle facetten worden onderzocht. Dit is geen legging die je iedere week legt, daarvoor zijn leggingen met minder kaarten meer geschikt.

Sonja

Profielfoto van Medium Sonja
Believe in yourself
 • Liefdes- en relatievragen
 • Break-up / relatieproblemen
 • Carriere / Financieel

Lees meer over Sonja


SMS alert

24.540 gesprekken | 419 beoordelingen
24.540 gesprekken
419 beoordelingen

Sabine

Profielfoto van Medium Sabine
Eerlijk, ik beantwoord al jouw vragen vanuit liefde👩
 • Carriere / Financieel
 • Liefdes- en relatievragen
 • Persoonlijke ontwikkeling

Lees meer over Sabine


SMS alert

25.159 gesprekken | 969 beoordelingen
25.159 gesprekken
969 beoordelingen

Cindy

Profielfoto van Medium Cindy
Geeft meer inzicht over belangrijke zaken in je leven
 • Toekomst/ algemeen
 • Break-up / relatieproblemen
 • Liefdes- en relatievragen

Lees meer over Cindy


SMS alert

23.927 gesprekken | 363 beoordelingen
23.927 gesprekken
363 beoordelingen

Lysbeth

Profielfoto van Medium Lysbeth
🌟All-round medium🌟 ervaren, snel, direct & helder
 • Toekomst/ algemeen
 • Liefdes- en relatievragen
 • Break-up / relatieproblemen

Lees meer over Lysbeth


SMS alert

35.479 gesprekken | 559 beoordelingen
35.479 gesprekken
559 beoordelingen

Toon alle consulenten 

Geen toekomstvoorspelling

Vaak denken mensen dat met de Lenormand-kaarten de toekomst kan worden voorspeld. Dit is niet het geval. De toekomst is iets dat niet vast ligt. Hetgeen de Lenormand-kaarten je laten zien zijn inzichten in de manier waarop je met bepaalde dingen in je leven om gaat en waartoe het kan leiden. Het is dus ook van belang dat, wanneer er een legging voor je gedaan is, je niet gaat leven naar wat tegen je gezegd is. Denk na over wat gezegd is, neem mee wat je kan gebruiken en weeg de situatie voor jezelf goed af. Wat zeer belangrijk is hierbij is dat je je altijd bewust blijft van het feit dat je een vrije wil hebt om zelf je keuzes te maken. Deze keuzes bepalen de toekomst.

Lees hier meer over orakelkaarten of ga terug naar de kaartleggen pagina